REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Surse: 25% dintre bugetari ar putea fi dați afară

Surse: 25% dintre bugetari ar putea fi dați afară

Replica API 15 noiembrie 2021 | 16:46 10092

Scenariu șoc discutat de PNL și PSD. S-a discutat conform unor surse Realitatea PLUS despre concedieri masive în rândul bugetarilor.

25 la sută dintre bugetari ar putea fi dați afară. Este o informație șocantă venită pe surse de la negocierile de azi ale șefilor PNL și PSD. E nevoie de bani pentru a crește atât pensiile, cât și salariile, iar reducerea locurilor de muncă la stat poate fi o sursă de finanțare.

Conform surselor Realitatea PLUS, 25 % dintre bugetari ar putea fi dați afară și banii ar urma să fie foloșiti pentru măririle pensiilor.

PNL ȘI PSD nu s-au pus de acord cu majorarea pensiilor cu 11% de la 1 ianuarie și nici cu creșterea alocațiilor cu 40%. Liberalii spun că nu sunt bani la buget. Potrivit surselor PNL a propus că numărul bugetarilor să se reducă cu 25% pentru a crește încasările la buget. Nu s-a insistat asupra soluției însă liberalii spun că electoratul de dreapta ar fi mulțumit cu o astfel de soluție dar nu ar fi de acord cu o creștere a taxelor.

PSD ar putea face o concesie, ar putea să renunțe la impozitarea progresivă. Cer să fie însă păstrate mărirea alocațiilor și pensiilor. Mai este propusă și varianta impozitării gospodăriei.

Un punct fierbinte a rămas și Secția Specială. Ar putea fi consultată din nou Comisia de la Veneția.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă, după încheierea discuţiilor cu PSD, că negocierile pe programul de guvernare vor continua şi duminică pentru că mai sunt câteva capitole de finalizat.

"Mai erau câteva capitole, le facem mâine (...). Finanţe, Justiţie şi Muncă - le discutăm mâine", a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati afara pensionarii care lucreaza la stat,pt.ca ei de bine de rau au un venit asigurat si nu mananca cu doua guri!
5
1
Taiati pensiile speciale si vor fii mai mult de 25% bani dar este mai usor pentru voi sa dati din bugetari oamenii simplii de rand afara de la locul de munca .un bugetar un om de rand are 1300-1500 net in mana , si o pensie speciala este de 10x sau poate chiar mai mult decat un bugetar.Daca tot vreti sa dati din bugetari afara datii pe cei din parlament adica pe voi insiva care luati deciziile astea si asa stati ca ursii si hibernati acolo degeaba , sunteti o gramada de ursi si ursoaice.
5
0
partide, pensii si salarii nesimtite , evaziuni fiscale , investitii paguboase , licitatii trucate ,etc!
9
1
si daca cei 25% prezumtivi someri de la stat nu vor sta in tara ci vor pleca si ei sa lucreze afara icu cine mai raman acesti politicieni sa ii mulga?
10
2
Sub directia penalului citu
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212