REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Synergetics Corporation a PIERDUT PUG-ul SIBIULUI în favoarea ARHITECŢILOR pe care i-a REFUZAT FĂGĂDĂU

Synergetics Corporation a PIERDUT PUG-ul SIBIULUI în favoarea ARHITECŢILOR pe care i-a REFUZAT FĂGĂDĂU

Replica API 17 octombrie 2020 | 00:15 4015

Două firme de arhitectură s-au bătut pentru realizarea noului Plan Urbanistic General (PUG) al Sibiului. Aceleași care s-au luptat și pentru PUG-ul Constanței, și anume Asocierea Synergetics Corporation SRL -Cuattro Design SRL și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” . Numai că, la Sibiu finalul s-a dovedit a fi unul fericit, reprezentanții primăriei valorificând mai mult decât au făcut-o cei de la Constanța calitățile și experiența arhitecților de la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi a asociaţilor, așa că cea din urmă a ieșit câștigătoare. În stilu-i caracteristic, SC Synergetics Corporation SRL a contestat licitația pentru PUG-ul Sibiului la CNSC, dar și în instanță, însă a pierdut definitiv joi, 15 octombrie. Așa că actualizarea planului urbanistic general al municipiului Sibiu va fi realizată de profesioniști și cu o vastă experiență în domeniu. La Constanța nu s-a putut… sau nu s-a vrut!

Primăria Sibiu a atribuit, în august a.c., contractul asocierii construite în jurul Universității ”Ion Mincu”, însă modul în care s-a făcut departajarea i-a nemulțumit pe arhitecții din asocierea Synergetics Corporation SRL și Quattro Design SRL.

PUGU-ul SIBIULUI

Culmea, au sesizat nereguli grave, considerând că Primăria Sibiu a încălcat grav prevederile legii achizițiilor publice, prin aplicarea greșită a procedurii stipulate de lege pentru concursul de soluții. Au ajuns la CNSC, numai că, în ciuda relațiilor pe care asociații firmei se spune că le-ar avea cu cei de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestațiilor, în special cu Completul 11, plângerea a fost respinsă. Precizăm că, în cazul acesta, contestaţia a fost analizată de Completul 2. Dar Synergetics Corporation SRL și Quattro Design SRL. nu s-au lăsat și au mers mai departe, în instanță.

Sibiul a scăpat de Synergetics

Curtea de Apel Alba Iulia a decis joi, 15 octombrie, să menţină câştigătorul licitaţiei Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu-Daedalus Proiect SRL și Intergraph Computer Services SRL.

În ochii Primăriei Constanța, Universitatea Ion Mincu nu a fost suficient de bună să se ocupe de PUG-ul Constanței.

Soluţia Curţii de Apel Alba Iulia

Uite cum arată contractul semnat de Făgădău Synergetics Corporation

Contractul, semnat pe 1 octombrie, după ce a pierdut alegerile

Valoarea contractului, 5 milioane de lei fără TVA

Termenul de execuţie a contractului, 49 de luni

Synergetics Corporation SRL este deținută de un fost angajat al Agenției Naționale de Achiziții Publice, Adrian-Dumitru Ilie şi Claudiu-Nicolae Băjenaru.

Citește și:

LICITAŢIA pentru PUG-ul CONSTANŢEI a fost CÂŞTIGATĂ, cu date FALSE… cu DEDICAŢIE!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un bulau trist fara sange in vene!
1
0
vai dar ce pute a articol platit.... gretos
0
1
Astia pe care ii plangeti sunt sagetile lui Babu, Vanturache si Fagadau!
2
0
psd-istii din Constanta fac afaceri cu pnl-istii din Sibiu,iar psd-istii din Sibiu fac afaceri cu pnl-istii din Constanta,..in rest circ,...fac scandal pe sticla,in presa,...si sunt frati in afaceri dubioase....,asta-i reteta succesului de 30 de ani,...necazul este ca poporul e cam greu de cap..nu pricepe si voteaza vitejeste
14
1
Fagadau si Vanturache - jeguri umane , corupte ! Au stat in primarie doar ptr Spagi ! La puscarie cu Voi ...curand !
16
1
synergetics sunt buni la GIS si management, universitatea are catiba oameni valorosi, vreo 2-3. Ideea e sa-i faci sa se asocieze si sa lucreze pentru tine. Nu e cazul tarabushului Fagadau si nici al prostovanului Vanturake. Doi inkipuitzi penibili,
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367