REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Szijjarto: ONU nu ar trebui să încurajeze migraţia, ci să menţină pacea şi securitatea

Szijjarto: ONU nu ar trebui să încurajeze migraţia, ci să menţină pacea şi securitatea

Replica API 28 septembrie 2019 | 00:00 320

Peter Szijjarto

Naţiunile Unite nu ar trebui să încurajeze migraţia, ci să joace un rol principal în soluţionarea conflictelor şi să ajute populaţiile africane să rămână acasă în circumstanţe adecvate, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, în timpul dezbaterii generale a celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite joi noapte, informează vineri agenţia MTI.

În plus, organizaţia ar trebui să-i ajute pe oameni să se întoarcă acasă cât mai rapid posibil şi pe ţările membre să se protejeze de riscurile de securitate, a mai spus el.

De când Naţiunile Unite au aprobat Pactul lor global pentru migraţie anul trecut, noi valuri de migranţi au apărut, care reprezintă provocări de securitate pentru ţările de unde ei pleacă, pentru cele pe care le traversează şi de asemenea ţările de destinaţie, a notat Szijjarto.

Ungaria face ceea ce ar trebui să facă ONU: să îşi protejeze cetăţenii şi graniţele, care sunt şi frontierele Uniunii Europene şi acestea nu pot fi trecute decât legal, a adăugat el. Guvernul Ungariei se aşteaptă ca ONU să se ocupe de încălcarea frontierelor ca o infracţiune gravă şi să înceteze portretizarea ONG-urilor ca reprezentanţi legitimi ai ţărilor, a spus Szijjarto.

El a cerut Naţiunilor Unite să nu discute migraţia ca cel mai bun mijloc pentru soluţionarea provocărilor demografice şi a ocupării forţei de muncă. Ungaria caută soluţii la aceste probleme sprijinind familiile şi modernizând continuu educaţia, a adăugat el.

"Cineva s-ar aştepta ca ONU şi alte organizaţii internaţionale să protejeze şi să promoveze dreptul internaţional şi să-i ajute pe cei care respectă legislaţia internaţională şi să ia măsuri împotriva celor care violează legislaţia internaţională". Este un drept fundamental ca oamenii să poată trăi în circumstanţe paşnice şi sigure în ţările lor de origine, a adăugat el.

ONU a avut intenţia anul trecut să celebreze pactul asupra migraţiei ca cel mai bun document făcut vreodată în istorie, dar această încercare a eşuat, a spus el. Ungaria, Statele Unite, Israelul, Polonia, Republica Cehă şi apoi Brazilia au votat împotrivă şi au descris pactul ca cel mai periculos document despre migraţie.

De la aprobarea pactului, au fost numeroase încercări de a împinge părţi din el şi anumite capitole către alte documente, a notat el. Ungaria respinge aceste încercări şi îndeamnă toate instituţiile ONU să le oprească, a mai declarat el.

Comentând evoluţiile europene din ultimii ani, Szijjarto a declarat că politicile "iresponsabile şi dăunătoare" ale Bruxellesului au avut ca rezultat sosirea a milioane de migranţi ilegali pe continent, mulţi dintre ei murind în Marea Mediterană. Societăţi paralele au apărut în vestul Europei unde o "minoritate zgomotoasă îşi exercită presiunea asupra majorităţii tăcute", a spus el. El a notat că peste 300 de persoane au murit în mai mult de 30 de atacuri teroriste comise de oameni cu un trecut migratoriu.

El a descris politicile Bruxellesului de a pune presiune pe ţări pentru a renunţa la identitatea lor naţională, la cultura lor, moştenirea religioasă şi istorică şi de a crea "Statele Unite ale Europei" drept ipocrite şi motivate ideologic. Szijjarto a declarat că Ungaria respinge aceste politici şi doreşte o Europă puternică formată din state membre puternice şi de asemenea să îşi păstreze identitatea naţională. Ungaria este mândră de statalitatea veche de 1.019 ani şi doreşte să continue să o construiască pe o temelie creştină, a mai declarat Szijjarto. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272