rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Szijjártó: Românii din Ungaria şi maghiarii din România - baza colaborării dintre cele două ţări

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria, Szijjártó Péter, a pledat vineri, la Miercurea-Ciuc, pentru dezvoltarea colaborării economice dintre România şi Ungaria, punctând faptul că baza cea mai sigură a colaborării dintre cele două ţări o reprezintă românii din Ungaria şi maghiarii din România.

Prezent la punerea pietrei de temelie pentru construcţia unei hale de producţie a filialei unei firme din Ungaria, specializată în sisteme de automatizare pentru instalaţiile de purificare a apei, investiţie susţinută din fonduri guvernamentale maghiare, Szijjártó Péter a vorbit despre importanţa comunităţii maghiare din România şi a comunităţii româneşti din Ungaria în dezvoltarea colaborării dintre cele două ţări şi i-a îndemnat pe românii din Ungaria să-şi "trăiască identitatea" şi "să-şi folosească liber simbolurile".

"Noi suntem devotaţi ca să dezvoltăm în continuare colaborarea economică dintre România şi Ungaria. Şi, în mod expres, pentru reprezentanţii presei române, aş dori să spun că noi, maghiarii, întotdeauna am fost adepţii unor colaborări pragmatice. Noi credem, până în ziua de azi, că în baza unui respect reciproc, această colaborare poate fi dezvoltată în continuare. Şi dacă colaborăm în baza unui respect reciproc, ai căror adepţi suntem noi, atunci din acea colaborare ambele ţări şi ambele naţiuni pot profita foarte mult. Şi noi credem că, pentru această colaborare de succes, baza cea mai stabilă o constituie comunităţile noastre naţionale: maghiarimea din Ţinutul Secuiesc şi comunitatea românilor din Ungaria. Noi îi îndemnăm pe românii care trăiesc în Ungaria, pe comunitatea lor, pe fiecare membru al comunităţii ca să îşi trăiască identitatea naţională, să-şi folosească liber simbolurile, deoarece cu cât sunt ei mai puternici, cu atât va fi mai puternică şi Ungaria. Încă o dată aş dori să subliniez că noi ne uităm la comunitatea maghiară din România şi la comunitatea română din Ungaria, ca fiind baza cea mai sigură pentru colaborarea dintre România şi Ungaria", a declarat ministrul de Externe al Ungariei, potrivit traducerii oficiale, scrie Agerpres.

El a arătat că investiţia ale cărei baze s-au pus vineri, la Miercurea Ciuc, este importantă pentru că dezvoltă colaborarea economică dintre România şi Ungaria, despre care a spus că a înregistrat record după record.

"Această colaborare economică a adunat record după record, deoarece capitalul ungar este pe locul cinci în România, investiţiile maghiare din România sunt peste două milioane de euro, cifra de afaceri, după o creştere de 20%, s-a apropiat de zece miliarde de euro şi Ungaria a exportat bunuri şi servicii în valoare de şase miliarde euro", a spus Szijjártó.

Ministrul de Externe al Ungariei a mai precizat că investiţia de la Miercurea Ciuc arată succesul strategiei econmice maghiare şi a punctat că investiţiile firmelor maghiare din străinătate cresc exportul Ungariei, iar succesul lor "contribuie şi la succesul economiei de acasă".

"Nu este întâmplător că am pornit acest program de creştere economică în străinătate. Pentru 52 de firme am dat subvenţie de 73 miliarde de forinţi, în urma cărora aceste firme din Ungaria au realizat investiţii de 140 miliarde de forinţi în străinătate. (...) Dintre acestea, 15 fac investiţii pe teritoriul României (...), în total au primit de la Guvernul Ungariei 25 miliarde de forinţi şi astfel vor face investiţii de 60 miliarde de forinţi pe teritoriul României", a mai afirmat Szijjártó.

Totodată, acesta a mai spus că investiţia de la Miercurea Ciuc este importantă şi pentru faptul că, în acest fel, se vor face paşi comuni pentru gestionarea unor provocări legate de protecţia mediului înconjurător.

"Avem multe râuri comune, Someşul, Tisa şi încercăm să păstrăm fauna acestor râuri şi aş dori să-i mulţumesc Guvernului României, Ministerului Mediului şi personal domnului ministru Tanczos Barna, care la prima solicitare a depus eforturi serioase ca aceste provocări ecologice să le putem soluţiona, este foarte greu să gestionăm aceste provocări naturale, deoarece natura ne leagă, vrem nu vrem. Şi aici tehnologiile pentru curăţarea apei au un rol foarte important, au un renume internaţional şi un reprezentant de renume al acestui domeniu este Controlsoft KFT (firma mamă din Ungaria - n.red) , care este lider de piaţă în Ungaria în ceea ce proveşte automatizările din domeniul gestionării apelor", a arătat ministrul de Externe al Ungariei.

El a mai spus că este vorba de o investiţie totală de 480 de milioane de forinţi, la care Guvernul Ungariei asigură o finanţare de 290 de milioane de forinţi, urmând să fie înfiinţate 45 de locuri muncă şi să fie oferite "servicii inginereşti pe scară largă, în ceea ce priveşte gestionarea şi curăţarea apelor".

"Guvernul Ungariei şi în continuare este devotat acestor finanţări, la fiecare investiţie care ajută dezvoltarea în străinătate a firmelor din Ungaria şi care ajută la promovarea tehnologiei maghiare în străinătate şi care ajută dezoltarea colaborării economice cu ţările învecinate, şi care ne duce mai aproape la soluţionarea provocărilor comune din Europa Centrală", a mai spus Szijjártó Péter.

În discursul său, acesta a mulţumit maghiarilor din afara graniţelor pentru votul oferit FIDESZ, în cadrul alegerilor parlamentare, spunând că s-a înregistrat un record de participare a celor care trăiesc în afara graniţelor.

Prezent la evenimentul de la Miercurea-Ciuc, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit despre importanţa investiţiei în domeniul apelor, de la Miercurea Ciuc, subliniind faptul că România nu este "o ţară exemplară din punctul de vedere al protejării apelor".

"Vedem că râurile noastre sunt pline de deşeuri, indiferent în ce regiune, în ce sat, comună sau oraş suntem. Vedem că nu gestionăm la valoarea ei adevărată apa şi nu avem suficientă grijă ca să dăm generaţiilor următoare într-o stare corespunzătoare. Din acest punct de vedere, este foarte importantă acea tehnologie, acele cunoştinţe care se află aici, care ajutând bunele intenţii pot să ducă la realitate acele proiecte, acele investiţii, al căror rezultat vor fi nişte ape mai curate, ale căror rezultate ne vor permite acel confort cu care ne-am obişnuit. Menţinerea curată a apelor este o responsabilitate a noastră, a tuturor", a declarat Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a amintit de măsurile luate pentru ca "să nu ne trimitem gunoiul în Ungaria prin râurile care curg în direcţia aceea", respectiv realizarea unor sistem de colectare a deşeurilor sau campania naţională "România Curată".

"În cadrul campaniei (România Curată - n.red.) acţiunile cele mai intensive de colectare a deşeurilor au fost tocmai în acele zone, unde e Tisa, Someşul, tocmai ca în Ungaria, de la noi, să ajungă cât mai puţine deşeuri şi să putem dovedi că putem gestiona şi proteja în mod responsabil apele noastre", a mai declarat Ministrul Mediului.

Acesta a avut cuvinte de apreciere pentru firma din Ungaria care îşi deschide o filială la Miercurea-Ciuc şi a punctat că investiţiile economice consolidează relaţii dintre cele două ţări.

"Activităţile economice, investiţiile, doar consolidează relaţiile economice dintre cele două ţări şi sper că şi problemele economice le vom putea rezolva şi că domnul ministru va avea şi o vizită când o să-i pot raporta, am încredere, că nu mai există Pet-uri care să meargă din România încolo şi aceste ape care curg dintr-o ţară în alta nu vor mai genera scandal, ci vor genera prietenie", a mai spus Tanczos Barna.

La finalul evenimentului de la Miercurea-Ciuc, ministrul de Externe al Ungariei, ministrul Mediului din România, primarul municipiului, Korodi Attila şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, au amplasat o capsulă a timpului în piatra de temelie a halei de producţie care urmează să se construiască.

În capsula timpului se află actul constitutiv al firmei din Miercurea-Ciuc, documentaţia halei de producţie, un ziar din Miercurea Ciuc şi un mesaj al elevilor de la Liceul "Szekely Karoly" şi al studenţilor de la Universitatea Sapentia din municipiu, care ar urma să fie instruiţi şi să lucreze la această hală de producţie.

Firma de la Miercurea Ciuc este finanţată în cadrul "Programului Naţional pentru Protejarea Exportului", al Guvernului de la Budapesta.

În cadrul vizitei în judeţul Harghita, ministrul de Externe al Ungariei a mai pus piatra de temelie pentru construcţia unei grădiniţe finanţată din fonduri ungare, în localitatea Satu Mare, a avut o întâlnire, la Miercurea-Ciuc, cu autorităţile locale şi judeţene şi cu ministrul Mediului, Tanczos Barna şi a vizitat Academia de Fotbal din municipiu, înfiinţată cu fonduri alocate de Guvernul ungar.

sâmbătă, 14 mai 2022534
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Florin Piersic Jr., dezvăluire sfâșietoare: 'Între mine și tata e o ruptură!'
Comentarii

00Vadim(14 mai 11:36)
baaa, am zis poporul roman, de cand e un cuvant obscen ?
00Vadim(14 mai 11:34)
ce mama dracu ati scris catamai articolu despre cele mai mari jigodii hothiste, cei mai mari dusmani ai poporului r***n ? Vandutilor !
mai mult...Politică
20 mai 00:00PoliticăCiolacu, despre combaterea speculei: Trebuie o analiză să vedem unde este elementul care creează diferenţa

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, în ceea ce priveşte combaterea speculei,...92

20 mai 00:02PoliticăPSD nu renunță la supraimpozitarea locuințelor scumpe228
20 mai 00:00PoliticăAEP: 47 de cetăţeni români, rezidenţi în Italia, vor putea candida la alegerile locale din această ţară98
20 mai 00:00PoliticăAurescu, la New York: Capitalizarea potenţialului portului Constanţa la Marea Neagră are relevanţă strategică

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, miercuri, la reuniunea ministerială "Apel la acţiune...82

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO - un act de voinţă al fiecărei naţiuni89
20 mai 00:00PoliticăCiolacu: Niciodată în situaţii de criză nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România91
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre86
20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre86
20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...303

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat284
20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei445
Vremea
11.2°11.2° - 12.9° vineri, 20 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 4.83 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/496113217157
5/40282520212419
joker344224173915
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 00:00SportFotbal: Liverpool s-a apropiat la un punct de Manchester City, înaintea ultimei etape din Premier League

Câştigătoarea titlului de campioană a Angliei la fotbal în acest sezon va fi decisă în ultima etapă, după ce FC...89

20 mai 00:00SportFotbal: FC Barcelona nu este dispusă să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Lewandowski

Clubul FC Barcelona nu este dispus să plătească mai mult de 35 de milioane de euro pentru Robert Lewandowski,...78

20 mai 00:00SportCiclism: Eritreeanul Biniam Girmay a câştigat etapa a 10-a a Turului Italiei

Ciclistul eritreean Biniam Girmay (Intermarche - Wanty) a câştigat surprinzător, marţi, la sprint, etapa a 10-a a...79

20 mai 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a pus capăt unei serii de 79 de turnee de Mare Şlem consecutive

Spaniolul Feliciano Lopez, unul dintre "veteranii" circuitului profesionist de tenis, a pus capăt unei serii de 79 de...86

Local
20 mai 23:15LocalUrmărire ca-n filme pe Aurel Vlaicu: Un șofer a făcut pe zmeul!

La data de 19 mai a.c., în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au procedat la...476

20 mai 23:15LocalBărbat din Medgidia, reținut pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 3 dosare penale care vizează săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, respectiv...345

20 mai 23:15LocalAccident rutier în zona Vivo, victima este un motociclist

484

20 mai 00:00LocalAlertă! O persoană a fost găsită moartă, la o ghenă de gunoi din Poarta 6. Video

Alertă în Poarta 6, după ce o persoană a fost găsită fără suflare la o ghenă de gunoi din apropierea pieței!...2869

20 mai 22:09LocalAccident rutier în Constanța: O motocicletă a derapat

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 19 mai, în Constanța, la intersecția...483

20 mai 23:15LocalAccident rutier în Constanța: victima, un biciclist

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 19 mai, la intersectia str. Renașterii cu...326

20 mai 23:16LocalPeste 70.000 de persoane au intrat miercuri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat că, în cursul zilei de miercuri, la nivel naţional, prin...282

20 mai 23:16LocalRAJA a finalizat lucrările de remediere a avariei de pe conducta magistrală

Lucrările de remediere a avariei pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C...334

20 mai 23:17LocalConcursul de rachetomodele şi aeromodele „Hermann Oberth”, în perioada 20 – 21 mai, la Tuzla

380

Politică
20 mai 00:00PoliticăPremierul portughez: Rusia să nu aibă nicio îndoială privind determinarea aliaţilor de a apăra teritoriul NATO

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, a declarat, joi, că războiul din Ucraina, provocat de Rusia, a generat...88

20 mai 00:00PoliticăIohannis: Realitatea actuală ne determină să consolidăm apărarea NATO în regiunea Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva...86

20 mai 00:00PoliticăCiucă: Prezenţa soldaţilor portughezi în România - demonstraţia vie că NATO este alături de toate statele membre

86

20 mai 22:45PoliticăGuvernul vrea TVA diferenţiat pentru diverse produse

Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale. Potrivit unor surse, Executivul ia în calcul recalcularea taxelor şi...303

20 mai 22:45PoliticăAcordul între România şi Portugalia privind cooperarea în domeniul apărării, semnat

Miniştrii Apărării român şi portughez, Vasile Dîncu şi Helena Carreiras, au semnat, joi, la Bucureşti, Acordul...284

20 mai 22:45PoliticăVirgil Popescu, gaură de 50 milioane de euro în bugetul Ministerului Energiei

445

Interviuri
16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4128

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3348

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

3500

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1637

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1877

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3126

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2361

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța, este al doilea om în Primăria Constanța, după primarul...6130

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

11436

Monden
20 mai 00:00MondenŞuie Paparude, Paraziţii, Vama, Damian Drăghici, Taraf de Caliu vor cânta la prima ediție a festivalului MIEZ

Prima ediţie a Festivalului Miez se desfăşoară în perioada 20 - 22 mai, în Bucureşti, pe malul lacului...96

20 mai 00:00MondenAmber Heard se apără în faţa avocaţilor: 'Nu l-am agresat niciodată pe Johnny Depp!'

Amber Heard a respins ferm, marţi, acuzaţiile avocaţilor lui Johnny Depp care o acuză că a fost violentă,...84

20 mai 00:00MondenDiana Ross, cap de afiş la concertul dedicat reginei Elisabeta a II-a

87

20 mai 00:00MondenCum și-a propus Sânziana Buruiană să intre în Cartea Recordurilor? Multe femei consideră gestul bizar

Sânziana Buruiană își dorește cu ardoare să intre în Cartea Recordurilor, cu ajutorul unui obicei neașteptat!...91

20 mai 00:00MondenJohnny Depp este într-o relație cu avocata sa, Camille Vasquez?

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard se desfășoară deja de mai bine de o lună, iar declarațiile actorilor...89

20 mai 00:00MondenCe bine arată fiul lui Cristiano Ronaldo! Cei doi au abdomenul identic

Ronaldo și-a încântat fanii, dar mai ales fanele, cu o fotografie într-un slip de modă veche. De această dată,...90

20 mai 00:00MondenCharlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat familiei 30 milioane de lire sterline

Charlie Watts, bateristul The Rolling Stones, ar fi lăsat soției și fiicei sale o avere de 30 milioane de lire...90

20 mai 00:00MondenKenneth Branagh îl va interpreta pe Boris Johnson în serialul 'This England'

Actorul şi regizorul nord-irlandez Kenneth Branagh îl va interpreta pe prim-ministrul britanic, Boris Johnson, în...84

20 mai 00:00MondenFestivalul de la Cannes a debutat cu vedete elegante, un film cu zombi şi puţine măşti sanitare

86

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCoronavirus: 'Zero Covid' în Shanghai, dar măsurile de carantinare continuă

''Zero Covid'': Autorităţile din Shanghai au anunţat marţi că s-a încheiat epidemia de coronavirus (cu excepţia...99

20 mai 00:00MapamondCâteva sute de persoane au manifestat la Londra împotriva extrădării lui Julian Assange în SUA

Între 200 şi 300 de persoane au manifestat marţi la Londra pentru a cere guvernului britanic să refuze să-l...82

20 mai 00:00MapamondCoronavirus: Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere în Americi

90

20 mai 00:03MapamondAmbasada Rusiei la București îi ia peste picior pe cei care vorbesc de boala lui Putin

Ambasada Rusiei la Bucureşti cataloghează drept „speculaţii” informaţiile privind starea de sănătate precară...319

20 mai 00:00MapamondRusia anunţă introducerea unei arme noi cu laser în dotarea forţelor sale armate

Rusia susţine că este aproape de a introduce în dotarea armatei sale un laser de mare putere pentru a doborî drone...87

20 mai 00:00MapamondTunel de jumătate de kilometru al traficanţilor de droguri descoperit sub frontiera americano-mexicană

Un tunel lung de 530 de metri care lega oraşul american San Diego, din California, de oraşul mexican Tijuana a fost...83

20 mai 00:00MapamondCoronavirus - Grecia: Măştile de protecţie nu vor mai fi obligatorii în avioane şi spaţii publice închise

Grecia a anunţat miercuri că de la 1 iunie măştile de protecţie în avioane şi în spaţii publice închise nu vor...91

20 mai 00:04MapamondProcuratura italiană: Berlusconi avea 'sclave sexuale' și era supranumit 'sultanul'

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, 85 de ani, avea "sclave sexuale" la petrecerile pe care le organiza în...632

20 mai 00:04MapamondTurcia a blocat negocierile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei

445

Sănătate
20 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 117 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

Ministerul Sănătăţii a informat că în unităţile sanitare de profil sunt internate 760 de persoane cu COVID-19,...91

20 mai 00:00SănătateIntervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mureș

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU)...85

20 mai 00:00SănătateGuvernul a aprobat un proiect privind metodologia de raportare în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

91

20 mai 00:00SănătateCum îți poate salva viața monitorizarea tensiunii arteriale

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, dar și în România, iar...95

20 mai 00:00SănătateBoala înfiorătoare care începe să îngrozească Europa: Zeci de cazuri de variola maimuței

După Marea Britanie, Spania şi Portugalia au anunţat la rândul lor, miercuri, că au identificat aproximativ...89

20 mai 00:00SănătateOamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe...82

20 mai 22:46SănătateAmenzi pentru medicii care nu declară cazurile de boli transmisibile

Guvernul României a aprobat miercuri o hotărâre care vizează conținutul și metodologia de colectare și raportare...401

20 mai 22:46SănătateAnularea certificatului digital COVID-19 la nivelul UE, dezbătută

18 europarlamentari, printre care și medicul român Tudor Ciuhodaru, au înaintat Parlamentului European o propunere de...452

20 mai 22:47SănătateRevoltă în sănătate împotriva DSU, condus de Raed Arafat

571

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT