REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Szijjarto: Ungaria va iniţia la ONU o rezoluţie pentru declararea unei Zile internaţionale de comemorare a victimelor dictaturilor comuniste

Szijjarto: Ungaria va iniţia la ONU o rezoluţie pentru declararea unei Zile internaţionale de comemorare a victimelor dictaturilor comuniste

Replica API 29 noiembrie 2019 | 00:00 431

Peter Szijjarto

Ungaria va iniţia anul viitor un proiect de rezoluţie în Adunarea Generală a ONU pentru declararea unei Zile internaţionale de comemorare a victimelor dictaturilor comuniste, a declarat joi ministrul de externe Peter Szijjarto, înr-o conferinţă de presă.

'Dictaturile comuniste marchează o parte tragică a istoriei comune a omenirii, nu doar din cauza numărului de oameni ucişi', a afirmat Szijjarto, citat de MTI.

El a explicat că aceste regimuri au distrus fizic şi psihologic câteva sute de milioane de oameni şi au împins generaţii într-o situaţie fără speranţă.

'Nu putem permite relativizarea crimelor comunismului la nivel internaţional şi nu putem ceda în faţa tentativelor respingătoare şi lipsite de scrupule, motivate de nostalgie, de a falsifica istoria', a declarat Szijjarto.

Potrivit şefului diplomaţiei de la Budapesta, guvernul ungar a început redactarea unei rezoluţii în acest sens a Adunării Generale a ONU.

Propunerea Ungariei se va afla şi pe agenda întâlnirii de săptămâna viitoare de la Praga a miniştrilor de externe din grupul de la Vişegrad, a mai indicat el, precizând că va iniţia de asemenea o discuţie la reuniunea din 9 decembrie a omologilor săi din UE pentru a obţine o majoritate de sprijin.

Este timpul ca ONU, cea mai mare organizaţie internaţională, să recunoască în sfârşit tragediile provocate de acţiunile oribile ale comuniştilor şi să aducă un omagiu memoriei victimelor, a subliniat Peter Szijjarto. Răspunzând unei întrebări, el şi-a exprimat speranţa că Adunarea Generală va adopta proiectul de rezoluţie cu ocazia sesiunii din septembrie 2020.AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suge pulicica.
0
0
O initiativa sprijinita de China, Coreea de Nord, Vietnam, Cuba, Venezuela....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272