REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Tâlhărit în plină stradă, în timp ce își făcea nevoile

Tâlhărit în plină stradă, în timp ce își făcea nevoile

Virgil STOIAN 26 octombrie 2022 | 00:00 1857

Anton Vîlcu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în regim de detenție, în timp ce Alexandru Sasu, minor fiind, a primit  măsura educativă privativă de libertate de internare într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an și opt luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. În același dosar a mai fost condamnat și Emre Amet, pentru complicitate la tâlhărie, acesta urmând să execute pedeapsa de 4 ani, 8 luni şi 20 de zile închisoare. Anton Vîlcu și Alexandru Sasu sunt acuzați că au urmărit victima și i-au furat borseta și lanțul de la gât, profitând că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și își făcea nevoile fiziologice.


Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 17/18.05.2022, Anton Vîlcu și Alexandru Sasu, folosindu-se de informaţiile oferite de, au urmărit persoana vătămată pe strada Republicii din Medgidia, și, profitând de faptul că aceasta era sub influența alcoolului şi își făcea nevoile fiziologice pe o alee, au îmbrâncit-o, după care inculpatul Alexandru Sasu i-a luat borseta ce se afla prinsă de-a lungul corpului, care conţinea actul de identitate, carduri bancare şi mai multe bunuri, iar inculpatul Anton Vîlcu i-a smuls lanțul de la gât, cei doi fugind ulterior in direcţii diferite şi fiind preluaţi de Emre Amet, în vederea părăsirii zonei comiterii faptei şi valorificării bunurilor, prejudiciul generat fiind în cuantum de 7000 lei.


Sub aspectul laturii subiective, instanţa a reținut  că infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie directă, calificată prin scopul special. Reţinerea circumstanţelor agravante este incidentă deoarece faptele au fost comise de trei persoane împreună, respetiv de inculpaţii Anton Vîlcu şi  Alexandru Sasu ca autori şi de inculpatul Emre Amet complice, respectiv de comiterea faptei împreună cu un minor, Alexandru Sasu fiind minor la data comiterii faptelor. Sub aspectul laturii subiective, instanţa reţine că infracţiunea a fost săvârşită cu intenţie directă, calificată prin scopul special.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La SAPUN cu CIORILE.
0
0
Niste jeguri au talharit un jeg!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218