REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tânără SCOASĂ de PĂR din magazin de fostul iubit şi ARUNCATĂ în maşină! Pe parcurs şi-a SCHIMBAT declaraţiile

Tânără SCOASĂ de PĂR din magazin de fostul iubit şi ARUNCATĂ în maşină! Pe parcurs şi-a SCHIMBAT declaraţiile

Replica API 22 mai 2019 | 00:00 227

Mesaj: Ajutor! 'De fapt.. voiam un sfat'

Mesaj: Ajutor! 'De fapt.. voiam un sfat'

Cosmin Burhai a fost condamnat la 3 ani și 11 luni pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cu mențiunea că el mai avea o condamnare din 2015, dar cu suspendare. În același dosar, victima a avut și calitate de inculpat, ea primind o pedeapsă cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului. De asemenea, a existat și un al treilea inculpat în dosar, care a primit tot o pedeapsă cu suspendare pentru mărturie mincinoasă.

Decizia nu a fost definitivă și au urmat apelurile, ce au fost respinse pe 20.05.2019.

Amintim că, în urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracţiuni de lipsire de libertate şi lovire, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa l-au depistat pe Cosmin Burhai, în vârstă de 26 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, la data de 10.05.2017, tânărul în cauză ar fi agresat o femeie, în vârstă de 30 de ani, pe care ulterior a lipsit-o de libertate. Mai exact, Cosmin fusese părăsit de iubită recent şi se pare că nu a putut să treacă peste acest episod. Prin urmare, în seara respectivă a văzut-o la magazinul Profi din zona CET şi a mers glonţ la ea.

Pe motiv că vrea să stea de vorbă cu aceasta cu privire la o eventuală împăcare, a tras-o de păr în încercarea de a o scoate din magazin pentru a discuta la mașina cu care venise. Persoana vătămată s-a opus acestuia, iar în îmbrânceala dintre ei și-a rupt câteva unghii de la mâna stângă.

Deoarece nu a reușit să o convingă să iasă din magazin, i-a smuls acesteia telefonul mobil marca Samsung din mână, pentru a o forța în acest sens să iasă afară să stea de vorbă. Din cauza altercației dintre aceștia din interiorul magazinului, potrivit rolii.ro, agentul de pază din cadrul magazinului, o persoană de sex femeiesc, le-a cerut acestora să iasă afară dacă vor să se certe.

Cei doi au ieșit, iar, din fața magazinului, inculpatul a luat-o pe persoana vătămată Sîn spate și a transportat-o pe aceasta, fără voia sa, până la autoturismul marca BMW de culoare roșie cu care venise în zonă. După ce a transportat-o pe aceasta până lângă autoturism, inculpatul a lăsat-o la sol, a deschis ușa din dreapta față a autoturismului, și a împins-o din spate să urce în interior, lovind-o astfel în zona coloanei.

Imediat după ce a împins-o în mașină, a blocat ușile autoturismului, apoi s-a urcat la volanul acestuia și s-au deplasat până în zona Billa, unde acesta domiciliază. Acolo, inculpatul a încercat să o convingă să se împace și să reia relația cu acesta, însă ea a refuzat.

În timp ce se afla în mașină, persoana vătămată a reușit să-și recupereze telefonul și să îi trimită surorii sale un mesaj cu textul: „Ajutor!”, apoi a fost sunată de mama sa, căreia i-a spus că fostul său prieten a luat-o cu forța și să anunțe poliția. Femeia a sunat imediat la poliție prin 112 pentru a solicita sprijin.

Văzând acestea, inculpatul i-a spus fostei prietene că o va duce acasă, ceea ce s-a și întâmplat. Încă de prima dată, persoana vătămată nu a vrut să depună plângere, astfel că acuzațiile de distrugere și lovire sau alte violențe nu au mai avut temei.

Peste câteva zile și-a schimbat declarațiile! Degeaba, camerele de supraveghere au contrazis-o!

Fiind audiat, inculpatul a declarat că, în fața magazinului Profi, a luat-o în brațe pe persoana vătămată, dar nu cu forța, și s-a deplasat către autovehicul marca BMW, care era parcat în spatele pieței de către un prieten al său, care a condus mașina.

Mai arată inculpatul că în momentul în care a luat-o în brațe pe persoana vătămată, aceasta l-a luat de gât fără a opune rezistență, aceasta acceptând implicit să fie luată în brațe de către inculpat. Vizualizând imaginile video surprinse de camerele video amplasate în exteriorul magazinului, procurorul constată că inculpatul nu a fost sincer în declarația sa, persoana vătămată zbătându-se în brațele inculpatului și dând din picioare și ridicându-le.

Ulterior, persoana vătămată a depus o cerere prin care a cerut să fie reaudiată. Ceea ce s-a și întâmplat. A spus că în data de 10.05.2017 nu a fost lipsită de libertate în mod ilegal de către fostul iubit, acesta nu a agresat-o în nici un fel și ea nu s-a speriat ca urmare a comportamentului acestuia.

A relatat că a avut o relație de 4 ani cu inculpatul, fără a locui împreună, iar în data de 1.05.2017 s-au certat. În data de 10.05.2017, în jurul orei 21.30, aceasta a coborât la magazinul de lângă blocul în care locuiește pentru a face cumpărături, moment în care în magazin a intrat și prietenul ei, care voia să discute cu ea. I-a spus să iasă afară pentru a discuta, aceasta nu a vrut la început, după care, a convins-o.

Nu a fost bruscată în magazin, doar a pus mâna pe ea, fără a o lovi și fără a o trage. I-a luat telefonul din mână pentru a se uita dacă a vorbit cu un alt băiat, dar i l-a returnat, fără a se uita în el deoarece nu cunoștea parola de deblocare. Acesta nu a jignit-o și nu a ridicat tonul în magazin. Au ieșit și s-au îndreptat către mașina lui, discutând pe un ton normal.

Apoi a relatat că nu el a condus mașina, pentru că nu are permis, ci un prieten de-al lui. Întrebată fiinde ce e cu mesajul cu textul "Ajutor", trimis către sora sa, ea a spus că a fost cu sensul: dă-mi și mie un sfat (cu privire la împăcare – n.r.). Toate acestea au fost demontate de imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă, dar și de declarația agentului de pază. Prin urmare, și ea s-a ales cu o condamnare cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui ca la schimbarea de declaratii sa se faca parnaie pentru minciuna si calomnie. Pentru o declaratie retrasa muncesc degeaba institutii si se poate ca cei reclamati sa fie acuzati pe nedrept. Asa se poate interpreta.
3
1
Cine se apropie de acesti indivizi trebuie sa suporte consecintele!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920