REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Tănase, HORA: Creşterea TVA de la 5% la 9% nu cred că va fi o problemă pentru turism

Tănase, HORA: Creşterea TVA de la 5% la 9% nu cred că va fi o problemă pentru turism

Replica API 1 iulie 2022 | 19:42 537

Creşterea TVA de la 5% la 9% nu cred că va fi o problemă pentru industria turismului, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) Radu Tănase, într-o conferinţă de specialitate.

"Această creştere de TVA de la 5 la 9% nu cred că este o încercare foarte mare asupra noastră. Da, se va reflectă în preţul prin care noi vindem produsele, care oricum prin creşterea preţurilor la materii prime, la consumabile, s-a dus în nori undeva. De la 5 la 9% eu nu văd deloc, absolut deloc o problema pentru noi. Cei care făceau mici prostii şi cu acel 5% probabil că le vor face şi cu 2% şi cu 9% şi cu 19%, cât va fi acest TVA. Trebuie să îi combatem pe aceia, dar nu cred că aceia reprezintă marea majoritate care vin şi aduc bani la bugetul de stat. Pentru industria noastră lucrul acesta nu cred că va fi o problemă", a afirmat el, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru industria pe care o reprezintă, este foarte importantă reglementarea bacşişului.

"Sunt foarte mulţi bani care pot veni la bugetul de stat. Noi am venit cu nişte propuneri pentru această reglementare a bacşişului. Angajaţii noştri sunt speriaţi, că orice taxă de care ei aud spun că le este luată lor din venit, lucru care nu este adevărat", a susţinut Tănase.

El a subliniat că, în restaurante, plăţile se fac în majoritate cu cardul.

"Plătesc cu cardul foarte mulţi, nu lasă acel bacşiş. Pe card este imposibil să laşi. Sunt companii care organizează evenimente, mese şi vor să lase ceva. Ştim cu toţii că în contabilitate bacşişul nu poate fi decontat şi, ca atare, nu îl poţi lăsa. Am explicat angajaţilor noştri cam cum funcţionează lucrurile - le-am explicat că pentru ei înseamnă un venit adiţional care, astăzi, teoretic nu există, pentru că cei care plătesc cu card, nu prea lasă bacşiş. Le-am explicat că este o taxare de doar 10% pe care am propus-o pentru acest bacşiş, care să fie scutit şi de TVA şi care să le dea un plus la venitul salarial lunar", a adăugat vicepreşedintele HORA, care a subliniat că aceştia sunt bani care vin la bugetul de stat.

Conform unor informaţii pe surse citate în presă, în ultima şedinţă a PSD, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ar fi prezentat mai multe măsuri fiscale, printre care majorarea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, creşterea accizei cu 6 bani pe produsele din tutun şi la alcool cu 20%, precum şi o propunere de creştere a TVA pentru sectorul HoReCa de la 5% la 9%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102