REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

TÂRG de CRĂCIUN cu produse HANDMADE, la DELFINARIU! VIDEO

TÂRG de CRĂCIUN cu produse HANDMADE, la DELFINARIU! VIDEO

Replica API 23 decembrie 2021 | 21:18 2577

Continuând seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă, la inițiativa Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, CSEI Delfinul, CSEI Maria Montessori și CSEI Albatros, organizează Târgul de Crăciun ,,Și pentru ei vine Moșul”, în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. În cadrul târgului puteți găsi o expoziție de produse handmade realizate de elevii Centrelor de Educație Incluzivă din județ, precum și de copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistența Socială și Protecția Copilului Constanța. De asemenea, în cadrul târgului, copii pot participa la ateliere de creativitate, unde vor putea realiza diverse decorațiuni. Vor fi organizate concerte de colinde, precum și antrenamentele delfinilor. Trebuie să știți că accesul este gratuit.

Municipiul Constanța se bucură de încă un târg dedicate sărbătorilor de iarnă. În cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se organizează Târgul de Crăciun ,,Și pentru ei vine Moșul”. Un târg cu o expoziție de produse handmade realizate de elevii Centrelor de Educație Incluzivă din județ, precum și de copiii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Accesul la târg va fi gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare fizică și se va face pe baza certificatului verde sau al celui de trecere prin boală, sau pe baza unui rezultat negativ al unui test PCR, realizat cu cel mult 48 de ore în urmă.

.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun a fost pe 21 decembrie

Deschiderea a fost în cursul zilei de marți, 21 decembrie a.c., și au participat Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, cei doi vicepreședinți, Stelian Gima și Petre Enciu, precum și consilierul județean, Gianina Topolov.

,,La inițiativa a Președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, care a gândit un târg caritabil, un târg de iarnă pentru copiii care sunt în centre de ajutor. De la centre pentru cei cu dizabilități, Centrul Albatros, Centrul Delfinul, Centrul Maria Montessori, Direcția Județeană de Tineret și Spor, sunt cu toți aici. Cei care vin au acces gratuit în cadrul Complexului, la Delfinariu și Microrezervație. O inițiativă care ne-a înviorat puțin, era și cazul să ne înviorăm, este o inițiativă foarte bună și mă bucur. Avem și reni, iepurași. Sperăm să mai avem astfel de situații, și alte târguri, trebuie să avem pe timpul iernii mai multe activități, iar constănțenii să vină să viziteze Complexul Muzeal de Științe ale Naturii”, a declarant, pentru Replica, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bîlbă.

.

La deschiderea Târgului de Crăciun a fost prezent Mihai Lupu

“Acest târg, practic, pune în valoare munca, îndemânarea şi creativitatea copiilor noștri, precum şi capacitatea profesorilor de a-i îndruma şi susţine pe micuţi. Toate aceste minunate creații, pe care astăzi le-ați adus în fața noastră, ne emoționează și ne arată cât de importante sunt pentru noi, datinile, obiceiurile și folclorul românesc. Îmi doresc ca prin intermediul acestui eveniment, să atragem atenţia asupra faptului că aceşti micuți sunt ai noștri și au nevoie de toată grija și sprijinul fiecăruia dintre noi. Solidaritatea trebuie să ne anime și să ne aducă pe toți laolaltă, astfel încât să devenim un exemplu pentru alții.

În prag de sărbători, vă adresez sincerele mele mulțumiri pentru toate lucrurile frumoase pe care le-ați realizat, și, îmi doresc ca împreună să le punem în valoare și să arătăm că și județul Constanța, merită să fie acolo unde îi este locul, în lumea artei și a tradițiilor românești! Vă urez tuturor sănătate și sărbători cu bine!” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

Reprezentații gratuite la Delfinariu

Cu ocazia deschiderii Târgului de Crăciun ,,Și pentru ei vine Moșul”, accesul în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este gratuit în intervalul 10:00-19:00, pentru toate categoriile de vizitatori. Reprezentațiile la Delfinariu vor avea loc la ora 15.00, accesul fiind de asemenea gratuit, în limita celor 650 locuri disponibile, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie.

În cadrul Târgului de Crăciun o persoană a donat 2 iepuri ce au fost adoptați în foarte scurt timp de o tânără constănțeancă. Mai multe detalii puteți urmări în video de mai jos.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuia sa apara si ratonul maidanez barbos sa va moara toate jivinele de covid ca vacinatii transmit cel mai dihai virusul si sa te puna pe tine in cusca balba sa ne zgaim la tine
2
2
Bilba este o mare balba a speciei umane
6
1
Targul de fapt NU e gratuit, daca nu esti vaccinat trebuie sa platesti 200 lei pe testul PCR.
5
1
Nevaccinatii nu au voie.
7
0
Balba acum te-ai dat cu lupu dupa cate se vede... ca sa ramai pe functie fomistule.O vrajeala de targ
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272