REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu, prin ochii constănțenilor: ”O mizerie. Zici că-i festivalul burgerilor!”

Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu, prin ochii constănțenilor: ”O mizerie. Zici că-i festivalul burgerilor!”

Replica API 3 decembrie 2018 | 02:30 815

Un eșec total!

Un eșec total!

Centrul vechi al Constanței s-a dorit a fi, în perioada sărbătorilor de iarnă, un orășel de poveste, cu decorațiuni și produse de sezon, un carusel, un trenuleț, cu magica căsuță lui Moș Crăciun. Doar pe hârtie feeria, căci, în realitate, este un eșec. Nu este nici pe departe ceea ce au visat organizatorii.

Cei care s-au așteptat să găsească la Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu ceaune cu sarmale, tochitură ori cofetari care să prepare, pe viu, tradiționalii cozonaci de casă ori alte dulciuri... au avut o reală dezamăgire. Constănțenii care au ajuns sâmbătă, la deschiderea evenimentului au făcut stânga împrejur după 10 minute, rămânând cu un gust amar. ”O mizerie. Zici că este festivalul burgerilor. Ne-am învârtit 15 minute, după care am plecat. Chiar nu am avut ce să vede”, s-a plâns o constănțeancă. Aceasta a mai spus, pentru Replica, faptul că nimic nu aduce cu atmosfera de Crăciun, în afară de bradul amplasat în centru și plasa de lumini.

”La un moment dat, la o tarabă am găsit mere glazurate. Erau tari de spărgeai capul cu ele. Le-am aruncat. Nimic nu aduce cu atmosfera de Crăciun, în afară de brad și de luminițe”, a mărturisit constănțeanca. Trebuie precizat faptul că la festivalul chipurile sută la sută românesc, puteai găsi și celebrul cozonac secuiesc. Căsuța lui Moș Crăciun, locul care promitea a fi magic, era inexistentă, iar tarabele amplasate în centrul vechi al Constanței erau pline cu burgeri și clătite, una singură avea vată de zahăr și vin fiert.

Constănțenii au comparat târgul de la Constanța cu cel din Sibiu ori București, acolo unde, într-adevăr, simți că intri într-o lume de poveste. ”O mare dezamăgire, trei tiribombe care, nici în acelea nu a vrut copilul să se dea”, s-au plâns o constănțeancă. ”Până și copiii sunt dezamăgiți..nu au de ce să fie atrasi..prea puțin. Prea simplu..nu simți niciun spirit.. am fost și la Sibiu și la Bucuresti în anii trecuți, încă de la intrare era feeric. Parcă intrai în alt tărâm..îți trebuia ore să te plimbi în tot târgul, să iei toate căsutele la rând, îți venea să cumperi..., multe luminite, jocuri, totul tradițional, suveniruri și multe multe. Nu mai zic, ceaiul și vinul fiert nu lipseau de la nicio casuță. Ceva de poveste. Asta nu se poate numi târg, însă de apreciat că au incercat. Poate la anul mai evoluăm și noi”, a spus un alt participant la eveniment.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firme de paza de gunoi... jeguri de la Oss . Jos cu voi coruptilor
3
0
Gunoias gunoi gunoi ninge peste tine...Sarbatori fericite, Constanta!!!
6
0
unde-i DSV_UL sa vada cum se vinde porumb feirt si colac secuiesc ? intr-o mizerie de nedescris ! bouri fiscale ??? ce e aia ? nimeni nu vede nimic ? un jaf ! un kitsch. porcarii de 2 bani . rusine. asta-i targ de craciun ?
8
0
Mai bine bagadau facea un minifestivar gen neversea pentru nevazatori sau ma rog necunoscatori. Trei scene amenajate unde se luau la intrecere mos craciun cu mos gerila si cu mos niculaie. Alo dnaul oare citi bani intra in bugetul masoneriei prin acest ong care organizeaza aceasta mizerie de tirg.
10
0
Ce saraci am ajuns
11
1
Constanta stana de la malul marii
18
1
...ma energumenilor! Fagadau va da ce meritati.In locul lui as fi adus si vreo 2-3 echipe de alba-neagra plus vreo citiva hoti de buzunare cu experienta in meserie.
13
1
Moldova cred ca era ocupat sa ti violezi propria mama pana sa ajungi la ma sa lui geo..
4
5
Un rahat cu perje astai targul de craciun luminitele pe bulevarde parca sunt din secolul trecut numic de spus mazare fura dar cand intrai pe bdul tomis simteai atmosfera acum parca au fost amplasate de grupa mica de la gradinita si confectionate de orbi
13
1
Noi tigani din henri coanda ne place targu de cracoun te iubim fagadau
21
0
cum? nici traditionala coliva nu aveau ?
6
1
Ce bai, te-ai suparat ca ti-am violat-o pe ma-ta ?
3
11
Este exact in ton cu ce se intampla in oras de cativa ani...amatorism , carpisme si incompetenta. Pe absolut toate planurile. Bani cheltuiti aiurea pe nimic de calitate. De la strazi, iluminat, cosuri de gunoi, autobuze, servicii publice pana la luminitele de sarbatori si asa zisul targ de Craciun, mai apropiat de balciul de la Calarasi la care mergeam cu drag acum 20 de ani. Lipsa calitatii angajatilor primariei isi spune cuvantul in orice proiect si investitie din pacate.
32
1
Putin cam dur Geo...as merge mai mult pe tiganie, cocalarism, oameni fara bun simt si needucati Din pacate ceilalti nu se vad, inca
21
0
Miei s-a parut foarte potrivit pentru Constanta. De ce? Deoarece Constanta a devenit o adunatura de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218