REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Târgul ofertelor educaţionale pentru elevi, la Constanța!

Târgul ofertelor educaţionale pentru elevi, la Constanța!

Replica API 8 octombrie 2018 | 13:44 428

Târgul de toamnă al meseriilor de la Constanța se organizează în acest an școlar sub egida proiectului European Vocational Skills Week, primind din partea Comisiei Europene marca de calitate ”Official Partner of European Vocational Skills Week 2018”.

În acest context, evenimentul va fi vizibil și pe harta europeană a proiectului, iar toate acțiunile dedicate promovării învățământului profesional, bunele practici, rezultatele și a oportunitățile de colaborare interne și internaționale pot fi distribuite și pe social media.

Unităţile şcolare, împreună cu operatorii economici- parteneri ai învăţământului profesional, îşi vor expune oferta de formare pe parcursul unei zile, între orele 11.00 și 18.00, în mai multe locații din județul Constanța: Cobadin, Crucea, Cogealac, Mangalia, Constanța.

Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, a Instituției Prefectului Constanța, a reprezentanților CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, vizitatorii – elevi și părinți – vor putea beneficia de consiliere pentru carieră și de informații despre celelalte calificări profesionale din oferta educațională centralizată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

"Sprijinim acest demers, este un real ajutor pentru tinerii noştri", a declarat primarul comunei Cogealac, Gheorghe Alexa. Primăria Cogealac sprijină aceste demers alături de Gospodăria Comunală, cât şi celelalte instituţii din subordinea primăriei.

Toate cele 31 de unități cu învățământ profesional vor organiza și desfășura în toată perioada 8-12 octombrie 2018 o serie de activități demonstrative, vor invita foști absolvenți din domeniul pregătirii în cadrul întâlnirilor cu elevii de gimnaziu, vor organiza concursuri la nivel local, vor implica părinții și membrii comunității în activități de informare și promovare, specifice meseriei, vor face cunoscute parteneriatele cu agenții economici dar și oportunitățile de colaborare cu noi parteneri educaționali.

Școlile gimnaziale din județ vor fi incluse în programul de vizitare, eșalonat pe ore, de către centrele organizatoare.

Toate materialele promotionale, programul de vizitare, conținuturile activitatilor desfasurate, site-urile scolilor cu învățământ profesional, etc, vor purta marca de calitate mai sus prezentată, alături de siglele I.S.J.Constanța, unității de învățământ care își exprimă oferta educațională, partenerilor de pregătire practică și educaționali sau ale autorităților locale.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Facem tot felul de prostii, inventam tot felul de evenimente, ne fata mintea, prea odihnita fiind, fel de fel de targuri... Dar scoala, scoala mai facem? Cand? Nu vede nimeni ca rezultatele in invatamant sunt invers proportionale cu toate aceste forme fara fond? Lasati prostiile, lasati scolile sa-si implineasca menirea, nu mai bifati tot felul de initiative fara efect in planul realitatii! Birocratia ucide Romania! Inclusiv invatamantul...
4
0
ISJ ,prin glasul mierlelor de la Tehnic , sa nu mai dea porunci in teritoriu si mai ales sa evite culoarea rosie in imbracamintea de protocol .Invatamantul profesional din Constanta -o catastrofa .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212