REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Tăriceanu: Guvernul Orban, ultimul la măsuri de combatere a coronavirusului; primul care cere derogare de la Convenţia Drepturilor Omului

Tăriceanu: Guvernul Orban, ultimul la măsuri de combatere a coronavirusului; primul care cere derogare de la Convenţia Drepturilor Omului

Replica API 21 martie 2020 | 00:00 1040

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul Orban este ultimul care a luat măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului, dar primul care solicită derogare de la Convenţia Drepturilor Omului.

"Rar mi-a fost dat să am o părere similară cu a judecătorului Cristi Danileţ, însă de această dată trebuie să fiu de acord cu el în privinţa informaţiei privind solicitarea României de a activa articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului. Nu ar fi mai bine ca Guvernul Orban să înceapă să ia măsuri serioase pentru a opri răspândirea virusului şi pentru a pune capăt crizei, iar abia după aceea să se gândească la modalităţi de limitare a drepturilor omului?", a scris Tăriceanu, vineri, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Liderul ALDE, crede că "nu trebuie să ajungem să ne comparăm cu Turcia lui Erdogan, care a făcut o solicitare similară pentru a putea fi arestaţi şi condamnaţi opozanţii regimului".

Potrivit unei postări pe Facebook a judecătorului Cristi Danileţ, derogarea de la CEDO pe durata stării de urgenţă prin invocarea art. 15 din Convenţia Europeană "înseamnă că, cu excepţia dreptul la viaţă şi interzicerea torturii, se poate renunţa la orice drept al omului".

"Turcia lui Erdogan a făcut asta ca să poată fi arestaţi şi condamnaţi în afara regulilor obişnuite opozanţii regimului", a scris Danileţ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
i as impusca in cap, pe nesimtitii,incmpetentii , hotii de la psd si alde, care au guvernat ani de zile, si nu au facut nimic pt sistemul medical, decat sa mareasca salariile FARA nici regula, ca spaga,incompetenta si nesimtirea in spitale a ramas la acelasi nivel ! nimic nu au facut! in dobrogea, nu au facut spital regional, dar trimit acum 1500 de tiganii si curve acre au fost la furat in europa! unii platesc taxe statului, tiganii beneficiaza de banii nostri!
1
0
PLAVANU'-MUT PE CARE L-AM VOPTAT CA FIIND RAUL CEL MAI MIC A DOVEDIT CA ESTE UN NEVERTEBRAT! VOTUL MEU VA FI PENTRU TARICEANU DACA VOR MAI FI VREODATA ALEGERI LIBERE IN ROMANIA!
1
2
Exact asta fac doar limitari fundamentale ale drepturilor oamenilor,cum ar fi dreptul la libera circulatie lucru normal de altfel in situatia de fata,dar ineficient din cauza sistemului medical care este praf.Nu aveti bani ,dar pompati in Catedrale de 30 m inaltime.cei mai putini bani alocati au fost pt. sanatate si educatie.Adica lucrurile de baza pt. o societate moderna.Ati vrut sa fim prosti si bolnavi si va ti atins obiectivul.Acum macar aveti bunul simt si nu mai mancati ca.....at.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272