REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Ţările de Jos: Acord pentru formarea unei coaliţii guvernamentale între patru partide

Ţările de Jos: Acord pentru formarea unei coaliţii guvernamentale între patru partide

Replica API 15 decembrie 2021 | 00:00 521

Patru partide au încheiat un acord în vederea formării unei coaliţii guvernamentale în Ţările de Jos, la 271 de zile după alegerile legislative din luna martie, informează agenţia de ştiri olandeză ANP, citând un purtător de cuvânt apropiat de negociatori, relatează AFP, citată de Agerpres.

Mark Rutte

Acest deznodământ ar urma să-i permită premierului Mark Rutte (centru dreapta) să conducă guvernul pentru un al patrulea mandat.

Cele patru partide care au ajuns la acordul de formare a unei coaliţii sunt Partidul popular pentru libertate şi democraţie (VVD, centru-dreapta), al premierului la final de mandat, Democraţii 66 (D66, centru-stânga), formaţiunea de centru-dreapta Apelul Creştin-Democrat (CDA) şi conservatorii de la Uniunea creştină. Textul acordului la care au ajuns cele patru formaţiuni va fi prezentat Parlamentului miercuri.

"Textul a fost acceptat", a declarat un purtător de cuvânt al lui Johan Remkes şi Wouter Koolmees, care supervizează negocierile, citat de agenţia de presă ANP. Posturile de televiziune NOS şi RTL au anunţat şi ele acordul.

Negocierile, începute după alegerile legislative de la jumătatea lui martie, au durat 271 de zile, un record pentru această ţară.

Mark Rutte, prim-ministru din octombrie 2010, este demisionar din ianuarie din cauza unui scandal legat de alocaţiile familiale, dar continuă să gestioneze afacerile curente.

Ţările de Jos, confruntate cu un nou val epidemic care a atras măsuri de restricţii nepopulare care au provocat revolte, vor trebui să aştepte totuşi până în ianuarie pentru a-şi cunoaşte noul guvern, timpul necesar pentru ca noua coaliţie să-şi repartizeze ministerele.

Între altele, se aşteaptă anunţarea a miliarde de euro de investiţii pentru lupta împotriva schimbării climatice, diminuarea deficitului de locuinţe, cercetarea asupra asupra energiei nucleare şi instalarea de bariere de acces rutier, potrivit NOS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272