Tatăl Simonei Halep, acuzat de trei angajați că nu le-a plătit salariile
Tatăl Simonei Halep, acuzat de trei angajați că nu le-a plătit salariile
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestDupă ce nu au reușit să obțină falimentul firmei controlată de tatăl Simonei Halep, rudele sportivei au deschis o altă acțiune în instanță, de data aceasta cu obiectul ”calcul drepturi salariale”. Potrivit informațiilor noastre, Mihai, Tanța și Gheorghe Halep acuză familia tenismenei că nu le-a plătit drepturile salariale, în perioada 2020-2023. Cei trei speră să obțină peste 200.000 de lei pe cale civilă, însă sunt slabe șanse să câștige, dat fiind faptul că în dosarul de faliment magistrații au constatat că societatea lui Stere Halep, SNH Gold Imperial SRL, și-a onorat obligațiile contractuale.
Stere Halep, tatăl Simonei Halep
Anul trecut, Gheorghe, Tanța și Mihai Halep au înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța, prin care cereau, în calitate de creditori, falimentul societății SNH Gold Imperial SRL, fosta Cubit SRL. În iulie, cererea a fost respinsă, judecătorii constatând că pretențiile rudelor sunt nefondate. Dar, haideți să vedem care este mărul discordiei și ce pretenții au, mai exact, Mihai, Gheorghe și Tanța Halep. Cei trei au fost angajaţi ai societăţii începând cu data de 7 ianuarie 2020, astfel: Gheorghe Halep și Tanța Halep fiind muncitori necalificați, în timp ce Mihai Halep avea funcția de șef fermă agricolă Aceștia susțin că le-au fost încălcate drepturile prevăzute în Codul muncii, în sensul că societatea nu şi-a respectat obligaţia de a le plăti drepturile salariale aferente perioadei ianuarie 2020 - august 2023 și că nu a efectuat compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neefectuate, în cuantum total de 77 zile de concediu, aferente fiecăruia în parte, în total fiind 228 de zile de concediu neefectuate şi necompensate în bani.(21 zile pe anul 2020, 21 zile pe anul 2021, 21 zile pe anul 2022 și 14 zile pe anul 2023).
Foștii angajați zic că nu și-au primit drepturile salariale. Societatea a demonstrat că mint!
Contractele individuale de muncă ale celor trei Halep au încetat în septembrie 2023, iar la scurt timp au cerut în instanță deschiderea insolvenței, invocând o creanță de 275.168 lei. În apărarea sa, societatea a susţinut că cei trei creditori afirmă o creanţă care nu există și că raportat la perioada de timp invocată de creditori, ianuarie 2020 - septembrie 2023, în mod evident pretenţiile creditorilor, dacă ar fi reale, sunt în parte prescrise (ianuarie 2020 - decembrie 2020). Reprezentanții societății au mai spus că foștii angajați şi-au primit toate drepturile salariale din momentul în care au încheiat contractele individuale de muncă, respectiv 6 ianuarie 2020 şi până la încetarea acestora, respectiv 28 septembrie 2023, existând în acest sens ștate de plată semnate. Totodată, au mai spus apărătorii firmei, că niciodată, timp de aproape 4 ani, aceştia nu au solicitat de la societate plata vreunui asa zis drept salarial restant și că, în măsura în care conturile bancare ar fi verificate s-ar constata ca în zilele de primire a salariului aceste conturi au fost creditate cu diferite sume, cei trei neavând alte surse de venituri.
Mai mult decât atât, societatea a mai arătat în instanță că au fost încheiate acte adiţionale la contractele individuale de muncă prin care salariile au fost majorate, așa că e greu de crezut faptul că, în condiţiile în care nu au primit nici un salariu, ar mai fi semnat acte adiţionale la contractele individuale de munca.
Fiul semna ștatele de plată în numele părinților
În urma unei cercetări efectuate de societate cu privire la modalitatea de semnare de către creditori a statelor de plată, mai mulţi salariaţi ai societăţii au declarat faptul că Mihai Halep se prezenta la punctul de lucru al societăţii, din Constanta, semnând ștatul de plată atât pentru el cât si pentru părinții săi, după ce confirma primirea anterioară a salariilor, de la administratorul societăţii.
Familia Halep (foștii angajați)... o nouă acțiune în instanță
Judecătorii au respins, în iulie, cererea de deschidere a insolvenței, dar soluția nu i-a mulțumit pe cei trei Halep, așa că au mers, din nou, la Tribunalul. De data aceasta au formulat o acțiune cu obiectul ”calcul drepturi salariale”. Pe 13 ianuarie, magistrații se vor pronunța și în acest dosar.
Stere Halep, datorii de peste 8 milioane de lei
Așa cum am precizat și mai sus, SNH Gold Imperial SRL, fosta Cubit SRL, a fost înființată în anul 1992, iar tatăl Simonei Halep deține integral capitalul social și administrarea. În 2023, societatea a înregistrat o cifră de afaceri în afaceri de 432.919 de lei și datorii de peste 8,5 milioane de lei.
Unul din punctele de lucru ale firmei este la Ovidiu, acolo unde se dorește construirea unei crame, cu producție, alimentație publică și spațiu comercial. În începutul lunii aprilie 2023, la Agenția pentru Protecția Mediului a fost depusă și documentația aferentă elaborării unui Plan Urbanistic Zonal pentru introducerea în intravilan a unui lot din orașul Ovidiu. De asemenea, luna aceasta, societatea a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu de prezentare privind proiectul ce vizează înființarea unui trup pădure în localitatea Ovidiu, pe o suprafață de peste 27 de hectare de teren arabil. Valoarea proiectului este de 870.000 de euro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News