REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

TAXA AUTO. Constănţenii încep să-şi piardă răbdarea: îşi mai primesc sau nu banii înapoi?

TAXA AUTO. Constănţenii încep să-şi piardă răbdarea: îşi mai primesc sau nu banii înapoi?

Replica API 21 iulie 2018 | 00:00 272

Constănţenii care au depus cererile pentru recuperarea taxei auto sunt nerăbdători să îşi primească banii înapoi de la Agenția Națională de Administrare Fiscală! Lucru firesc de altfel, însă nedumerirea apare atunci când teoretic cei care doresc să îşi recupereze sumele ar mai avea singură lună la dispoziţie, termenul final de depunere a cererilor în acest sens fiind 31 august 2018.

Haos pe reţelele de socializare! Proprietarii de autoturisme care doresc să recupereze taxa auto mai au la dispoziţie aproximativ o lună de zile.Deşi Ordinul ministrului Mediului, publicat în Monitorul Oficial anul trecut, prevede ca cererile privind restituire acestor taxe, respectiv de poluare, de primă înmatriculare şi timbrul de mediu, pot fi depuse până la sfârşitul lunii august a.c., în numai o lună şi jumătate s-au înregistrat aproape nouă mii de solicitări. Constănţenii au intrat în ultima sută de metri şi unii dintre ei au deschis subiectul pe o pagină de socializare.

“Eu am hotărâre definitivă, în instanţă, din decembrie 2017 şi nu am primit nici un leu până acum...”, a precizat o participantă la discuţie. Totodată, alţii susţin că au primit deja o parte din sumă în urmă cu doi ani şi că anul acesta i s-a restituit integral taxa, plus dobânda aferentă. “Am depus cererea de restituire acum 3 ani. Am primit răspuns ca mi se vor înapoia pe durata a 5 ani (o singura transa pe an) cu tot cu dobânda. Am primit în septembrie acum 2 ani, o transa. Anul următor, nimic. Apoi am sunat și au zis ca se vor înapoia toți grămadă, și asa a fost. Am primit în luna mai toți banii plus dobânda.”, a mai precizat o constănţeancă. “Restituirea se va face după data de 1 septembrie în ordinea depunerii cererii. 31 august este termenul limita de depunere a cererilor” , a declarat un alt contribuabil.

Menţionăm că Statul, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a rambursat, în decurs de o lună, suma de 173 de milioane de lei către şoferii care au solicitat restituirea taxei auto, a declarat în luna aprilie a.c., ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Prin ordonanța de urgență din data de 29 martie a anului curent, Guvernul a eliminat obligativitatea de a anexa la cererea de resti¬tuire a taxei auto ori a timbrului de mediu documentele privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii. Purtă¬torul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a precizat la acea dată că se elimină obligativitatea contribuabilului de a anexa la cererea de restituire a documentelor privind plata taxei, certificatul de înmatriculare și cartea de identitate a mașinii.

Reamintim că prin Legea nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost abrogată Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 37/2014, cu modificările și completările ulterioare. Cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule se pot depune până la data de 31 august 2018 de către contribuabilii care nu au beneficiat de restituire până la intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2017.

Paula SOLOMON

Citeşte şi: https://www.replicaonline.ro/aproape-9-000-de-cereri-de-restituire-a-taxelor-auto-inregistrate-la-constanta-de-la-inceputul-anului-346289/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Statul trebuie sa-l dea in judecata pe Motocicleanu si sa recupereze banii de la el deoarece a facut abuz si favorizarea infractorului proprietar de magazin Citroen-Peugeot.
3
1
Statul cind are de primit iti blocheaza contul , cind trebuie sa- ti dea inapoi nu - i mai vezi in veci !
15
0
Hotarare luata de dracnea si aplicata populist pentru voturi. Acum cand isi dau seama ca nu au de unde scoate banii va trimit si va cauta pe voi, astia care ati solicitat rambursarea tacei, de toate bubele pe care le aveti. De cand a scos taxa vietii s-a unplut tara de harburii !
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102