2.3° Constanța Joi, 2 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6262
2.3° Constanța Joi, 2 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6262

Taxele în Agigea rămân la nivelul celor din 2018

Replica API 16 februarie 2019 | 01:26 270

Primăria comunei Agigea a început noul an cu aceleaşi taxe şi impozite ca în anul 2018. “Taxele şi impozitele locale nu au fost mărite de Primăria Comunei Agigea, aceastea sunt la fel ca în 2018”, a declarat miercuri, 13 februarie 2019, primarul Cristian Cîrjlaiu. Cât priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli, acesta va fi aproximativ acelaşi cu cel de anul trecut, a mai precizat şeful autorităţii locale.

Amintim că Guvernul a aprobat vineri, 8 februarie 2019, bugetul de stat pe anul 2019, în urma căruia, administraţiile publice locale urmează să-şi voteze propriile bugete.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, se aşteaptă la un grad de colectare ridicat al taxelor şi al impozitelor şi în acest an, dat fiind experianţa anilor trecuţi. Mai precis, în anul 2018, a avut un grad de colectare de 92% a taxelor şi impozitelor locale.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

“Localnicii sunt contribuabili exemplari. Aproximativ 92% dintre aceştia îşi plătesc taxele conştiincioşi. Dar ca în cazul oricărei administraţii publice există şi rău-platnici, dar avem mijloace de executare silită, în acord cu prevederile legislaţiei în vigoare”, a menţionat primarul Cristian Cîrjaliu. Mai întâi se plătesc amenzile, apoi taxele, ceea ce, de asemenea, încurajează o colectare a taxelor ridicată, la Agigea. “După ştiţi Codul Fiscal s-a modificat şi prioritare nu sunt taxele şi impozitele locale, sunt amenzile. Amenzile se plătesc prima dată, şi apoi taxele şi impozitele. Eu vorbesc de amenzi care sunt executorii, care au trecut de filtrul instanţei. Din momentul în care amenda este înregistrată ca executorie la taxe şi impozite, ea se încasează prioritar”, a mai spus şeful autorităţii locale, care se aşteaptă şi în acest an la un grad de colectare ridicat.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Domnita, te bucuri nu? Vai ce bine e, dar despre agigeaserv nu ai vazut? Golful pescarilor? Ia priveste mai bine, s au apucat de asfaltat Titulescu din iunie 2018. O strada! 2-5km, pai scuza ma, ce i asta? Tu probabil mergi cu moca si nu simti, dar noi astia mai cu bun simt, lasam loc si la saraci sa se bucure. Despre golful pescarilor s a scris, urmeaza agigeaservutil Daca n ai vazut, in parculetul la casa de cultura, ghici cine are reclama pt tot dn39. Cel mai bun asfalt e in parcarea de la penny, ca doar acolo se poate
0
0
Mai desteptule....s a oprit asfaltarea pentru ca a inceput ploaia...sau nu se mai stie ? Doi la mana: se fac rigole, daca sti ce sunt alea, nu e simplu sa faci, trebuie sa le dai panta si toate cele...trei la mana...daca vrei sa mearga mai repede, te rog sa ti angajezi familia de venetici....
3
1
O sa facem curat la Eforie. Cat de curand.
2
0
Robert Serban- ciorditor de meserie- nici ma'ta nu te mai voteaza! Golanule!
2
0
Si pentru ce strange taxe, ca nimic nu face primaru p..i
5
0
Serbane noi de ce platim aproape dublu?Nu ii mai ajung banii lui Crusofeanu si te pune sa bagi mana la noi in buzunar.Nu va mai ajung spagile de la tarabe si autorizatiile de constuctii?
4
1
Agigea are impozite mai mari ca in constanta domnilor.
4
2
Chiar si asa tot sunt mai mari impozitele pentru auto in Agigea fata de Bucuresti.
4
1
Voi nu vedeti ca isi vinde masina societatii AgigeaServ? De la SCN a trecut la AGS, ia priviti mai bine coruptia, se chinuie sa asfalteze Nicolae Titulescu din vara 2018 si de abia jumatate! Golful Pescarilor suna cunoscut nu?
8
2
Ce dracu arata bine in Agigea? Chiar te rog sa ma luminezi si pe mine ca nu iti inteleg standardele....
15
2
Agigea incepe sa arate bine !
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820