REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Taximetriștii, luați la puricat de Poliția Locală Constanța

Taximetriștii, luați la puricat de Poliția Locală Constanța

Replica API 16 mai 2019 | 22:47 309

Taximetriști care au oprit sau au staționat neregulamentar, nu aveau afișate prețurile în loc vizibil, nu aveau ecuson sau nu au putut prezenta documentele legale pentru transportul de persoane în regim de taxi – acestea au fost neregulile depistate de Poliția Locală Constanța în urma unui control desfășurat marți, 14 mai a.c..

Marți, 14 mai a.c., poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat acţiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere.

În intervalul orar 06.00-22.00, au fost depistate o serie de nereguli rutiere pe drumurile publice din tronsonul cuprins între B.dul Tomis, Str.Mircea cel Bătrân, Str.Traian, Str.Dezrobiri, Str.Soveja, B.dul Alexandru Lăpușneanu, B.dul Mamaia, Str.Ion Rațiu, str.Cumpenei, B.dul Aurel Vlaicu, Șos Mangaliei, B.dul 1 Decembrie 1918, B.dul Ferdinand, Str. I.G Duca.

Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei municipiului Constanța au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 68 de încălcări ale normelor rutiere, din care: 49 opririri neregulamentare, 5 abateri de la normele Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și H.C.L nr.464/2003 privind transportul de persoane sau bunuri în regim de taxi – respectiv taximetriștii nu aveau prețurile afișate în loc vizibil, nu dețineau ecuson sau nu au putut să prezinte documentele legale pentru transportul de persoane, 14 staționări neregulamentare. Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de 12.310 lei.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar ce spuneti cand nu au sa iti dea rest ? Pe bune? E alegerea mea daca ii las bacsis dar sa nu imi bage mana in buzunar ca nesimtitul. Sa vina Uber la Constanta.
0
1
In fapt, e fix invers. 90% ghertoi hoti tigani sau mosi libidinosi si 10% cinstiti pe care ii prinzi rar. La 10 drumuri cu taxi-ul doar 1 a fost ok, aparat pus, fara comentarii, dat bon fiscal la final, cerut exact cat indica aparatul, dat rest. Restul..ai 18 lei pe aparat si cer 20 si nici nu vine sa iti deschida portbagajul. De bon fiscal nu mai zic.
2
1
rugam clientii..care vor un serviciu de taxi corect si cinstit sa nu mai ia taxiuri din strada ...si din fata de la city park...sa faca comanda prin dispecerat si prin aplicatia de taxi si in acest fel nu vor fi dezamagiti...nu putem sa raspundem pentru actiunile unui grup restrans de persoane care practica taximetria sub standardele noastre..in constanta 90% sunt taximetristi onesti si cinstiti..dar sunt cei 10% care ne fac de rusine ..dar pe care nu putem sa-i controlam noi..politia locala trebuie sa-si faca datoria si sa elimine asemena specimene care ne fac de ras..
2
0
Lica mai lasa spritanele si fa un sindicat puternic sa nu se mai urineze cu bolta copoii flamanzi pe noi ,si punem umarul si la schimbarea permarelui si odata cu el hamesitii de la locala ca noul primar are alte obligatii si afinitati!
3
3
Militia locala verifica carnetele de membru musede daca sunt vizate la timp. Altfel se dau amenzi pentru pusculita partidului ma rog pentru mitinguri ca tot vine sezonul estival.
2
4
Domnule primar,cu fac taximetrie toti tiganii care au 2 clase,cu puscarie,pesti,hoti,cum au optinut atestate.faceti curatenieeee in taximetrie
5
2
La City Parc Mall taximetristii stau chia pe trecerea de pietoni de pe Lapusneanu. Efectiv nu ai loc sa treci de ei , daca le spui ca blocheaza trecerea .. raspund ca nu le pasa
4
2
Bani la mai mare
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218