REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Taximetriștii scot bani din “piatră seacă”! Au “tarife” şi pentru ajutorul acordat în trafic

Taximetriștii scot bani din “piatră seacă”! Au “tarife” şi pentru ajutorul acordat în trafic

Replica API 12 ianuarie 2017 | 00:52 2113

Urgia albă a cuprins de aproape o săptămână județul Constanța! Implicit municipiul a fost blocat, iar șoferii au fost sfătuiți să foloseasca mijlocul de transport în comun pentru a evita eventualele probleme. Totuși, nu puțini au fost cei care au ignorat apelul autorităților și, inevitabil, au avut nevoie de ajutor. Dar totul are un preț! De exemplu, unui șofer care a rămas fără curent în bateria autoturismului i-a fost cerută suma de 50 de lei pentru a fi ajutat! Bineînțeles, tariful a fost impus de un taximetrist!

Se întâmplă la Constanța! Taximetriștii impun tarife colosale nu doar pentru cursele pe care le fac fără să pornească aparatul, ci și pentru un simplu ajutor acordat celor aflați la anaghie. Un exemplu concret s-a înrergistrat marți, 10 ianuarie a.c., în parcarea subterană de la City Park. Un șofer căruia autoturismul nu-I mai pornea a cerut ajutorul unui taximetrist care se afla în zonă pentru a-I dat curent. Ce a urmat l-a șocat pe cel care avea nevoie de ajutor! “Mai devreme, am rugat un taximetrist să-mi dea curent. De la bun început, acesta mi-a impus că mă ajută doar dacă îi dau suma de 50 de lei. Am rămas șocat! Am renunțat la idee imediat”, a precizat Alexandru. Ulterior, acesta a cerut ajutorul unui alt șofer care, fără să mai stea pe gânduri, i-a oferit tot sprijinul. “Având în vedere ce pățisem cu câteva minute înainte, preventiv am vrut să-i ofer celui care m-a ajutat să-mi pornesc mașina suma de 20 de lei, dar m-a refuzat instant. Nu a înțeles de ce ar fi trebuit să-i ofer bani”, a povestit bărbatul. Taximetriștii nu sunt la prima situație de acest gen. Zilele trecute aceștia impuneau tarife exorbitante clienților invocând motive precum starea drumurilor din oraș și greutatea cu care se circulă.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DAR DACA LUI ACEL ALEXANDRU IAR FI CERUT CINEVA SA-L AJUTE OARE CUM AR FI PROCEDAT? VA SPUN EU CA S-AR FI UITAT CU OGREATA LA EL SAU IL MAI DADEA SI IN PULA LUI PLUS CA AR FI PUTUT AVEA SI O DEFECTIUNE LA INSTALATIA ELECTRICA SI IAR FI FUTUT BATERIA TAXI-ULUI DE ACORD TAXIMETRIST.
2
5
Bai ala cu cursa de la Primo la Soveja,10 lei ai fi platit pe cursa aia?
2
0
Prostia si gramdomania se plateste ! Luxul nu e ieftin. Credeti ca masina consuma la fel ? A crescut consumul cu 65 la suta. Pai despre ce vorbim ? Si apropo de speta din articol ii dau dreptate taximetristului. Afara orice serviciu se plateste. Daca chemi ADAC-ul pentru o interventie , platesti. Daca facea bateria scurt , cine platea paguba ? Astia care comentati negativ , stati oleaca si analizati. Iesi pe vremea asta afara risti ca o proasta care vorbeste la telefon si fumeaza sa se urce la propriu cu masina pe tine, CT 17 BRL. Si atunci , nu e mai simplu sa iei taxiul?
5
2
Ii plimbam pe UBERi cu comenzi false precum OZNurile!
5
0
In loc sa modifice tarifele fiind ceva normal si corect avand un consum mai mare datorita .... Vinovat este chiar seful lor !
3
0
Lacomia atinge cote absurde, poate a venit timpul sa injumatatim numarul de licente in Constanta, in felul asta scapam de numarul imens de taximetre care sufoca statiile si scapam si de derbedeii care incearca sa profite de necazul altuia. Lacomia strica omenia.
9
2
Un nesimtit de pietar mi-a cerut de la primo pana la eden in fata pe soveja 30 de lei, in conditiile in care mai e si vale cam tot drumul si nu mai mult de 1,5 km. Pai sa nu-i spargi capu' unui asemenea om?!?
13
3
S-o vad pe ma-ta cersind la semafor!!!!
10
1
Pai daca de taximetrie sa ocupat Patrascu din Macin , jumate din liceentele de taxi din constanta le are el prin doua societati cu adminstratori pusi de el , trei spatii comerciale, patru terenuri , si multe milioane de euro ,DNA oare doarme ????
6
7
Vaai,dar de ce nu a sunat la primarie,sau la politia locala sa-i dea curent,noi taximetristii nu suntem buni samariteni,o baterie e 300,plus deranjul sa te dai jos pe frigul asta,Dar lasa ca vine Uberul si v-a rezolva pe toti,la Bucuresti am citit ca trimit echipaje sa deszapezeasca masinile oamenilor.Sa fiti siguri ca noi taximetristii o sa le facem chei si praduieli in fiecare ora,zi,secunda,la zdrentele de la Uber,uitati-va la Cluj au 12 masini pe piata dintre care jumate aduse de la Bucuresti,din cauza sifonelilor si a amenzilor de 25000.Hai pa ca am cursa ,s-a suit un fraier
5
21
Taximetristii sunt exact la fel ca si alti compatrioti de-ai nostril. Unii sunt oameni de bun simt,altii nu. Credeti ca alte bresle sunt mai altfel? Cioflingari gasesti si la ghisee,in absolut toate institutiile noastre,in toate domeniile de activitate. Procentul de oameni respectabili este scazut cam peste tot.
24
0
eu propun sa evitam transportul cu taxiul si sa luam transportul in comun.la Constanta intradevar este japca pe fata la taxiuri
15
1
este adevarat marea majoritatea soferilor de taxi si in special cei care stau la gara sunt niste jecmanitori, nu accepta orice deplasare, stramba din nas si vor numai curse lungi, sa inteleg ca au ce manca si ca taximetria este un hobby pentru ei, nu o munca cinstita, pentru a-si castiga painea dar, cum spuneam nu toti sunt la fel, mai sunt si taximetristi care mai au un gram de omenie! asa ca nu ii putem baga pe toti in aceeasi oala!
18
0
Poate ne da ma-ta ca e mai larga si produce mai mult curent.
3
11
SA VINA UBER SA VINA UBER IN CONSTANTA
15
3
... niste tigani borati . Niste moldoveni prosti care sunt lesinati de foame si sunt pusi pe japca . Niste espalati care put a transpiratie de cat imping masina cu motorul.oprit in statiile taxi. Azi , imi propun sa bat unu !
19
4
Ieri am ramas impotmolit,m-a costat 40 de lei sa ma traga,tot taximetristul este imputit?
4
11
TAXIMETRISTII SUNT NISTE JEGURI UMANE
21
3
Dupa ce ca taxiurile sunt cazaturi, voi credeti ca au baterii bune? Sau anvelope? Pai daca dai curent la 5 masini intr-o zi iti footi bateria si puntea de diode la alternator. Pe la scoala ati trecut? Da' pulica ala de ce nu a dat 250 sa-si ia o baterie noua? A zis ca trece iarna. Sau un cablu de pornire? Nu prastii dealea colorate din magazin in punga, cablu adevarat multifilar de 6 sau 10 , lungime 7m de la electrodovis sare de 1milion. Fara clesti. Toti vor sa fie impinsi sau curent dar daca le ceri o cana cu apa nici nu se uita la tine.
4
15
Iti doresc sa faci accident sa intri direct in Sens in mamaia in hotelu lui Mazare . Jeg ordinar ce esti .
9
5
Taximetrist te bucuri ca ciupesti si tu 50 lei fmm sa ai bani de pacanele .. jeg oligofren cu 4 clase ...ratat ai fost si ratat o sa ramai cu 50 lei in plus
24
3
UBER nu este autorizat sa desfasoare servicii de transport. Soferii nu au atestate , masinile nu au licente , autorizatii , revizii , asigurari specifice , agreeri RAR , aparate fiscalizate de taxat , contracte de munca , de aceea fac pe mieluseii si se comporta frumos. Insa cand esti dobitoc , nu ai cum sa realizezi asta si mananci cacat aiurea. Trebuie facute controale corecte la taxi sau .. eliminarea obligatiilor pentru taxi sa poata concura la pret cu UBER.
5
15
Curent gratis sa va dea Enelu bai fomistilor.
11
33
Singura sansa sa scapam de ghertoii astia e sa vina uber. Cand spuneai taximetrist , inainte , spuneai respect , cinste. Acum cand spui taximetrist spui : cocalar , tigan , tepar , zdreanta , jeg , etc etc etc
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614