REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Temperaturi ciudate pentru această perioadă: ce spun meteorologii

Temperaturi ciudate pentru această perioadă: ce spun meteorologii

Replica API 13 februarie 2019 | 00:00 376

Deși mai este foarte puțin până când iarna ne va părăsi, din punct de vedere calendaristic putem spune că, până la această dată, nu am resimțit aproape deloc temperaturile scăzute. Din contră, litoralul a văzut o singură dată zăpada anul acesta, iar mercurul a urcat de mai multe ori în termometre, dându-ne senzația că ne aflăm în plină primăvară. Meteorologii spun că această climă nu este deloc benefică pentru zona Dobrogei, rezerva de apă nu este suficientă și este foarte probabil să ne confruntăm că un nou episod de secetă.

Nici în următoarele zile nu se preconizează ninsori. Doar ceva lapoviță și ploi trecătoare, spune șeful Centrului Regional Meteorologic Dobrogea, Marius Coțofan. ”Miercuri dimineața va fi lapoviță, vântul va sufla cu rafale de 45 km/h, la fel și joi. Temperaturile scad, în special miercuri spre joi noapte și joi spre vineri noapte, când temperaturile vor fi negative și vom avea ninsori, posibil, foarte slabe. Începând din weekend, vremea va fi foarte bună, se va încălzi”, a spus Coțofan.

”Sunt excluse ninsorile, vremea va fi bună, chiar dacă acoperită, cu ploi slabe și vânt. În 10 zile nu văd vreun episod de vreme severă. Dar să nu uităm că anul trecut, pe 28 februarie, am avut autostrada închisă, pe 22-23 martie am avut cod galben și cod portacaliu de viscol. Ține foarte mult de circulația atmosferică. Zona de sud-est este foarte mult influențată de ciclonii din Mediterană care aduc foarte multă umezeală.

Cum bine ați văzut, iarna a fost săracă în precipitații pentru zona Dobrogei, ceea ce nu face bine nici pentru rezerva de umiditate pentru că venim după o toamnă care, pentru toată zona de sud-est, a condus la o secetă accentuată. Vom avea în continuare, pentru că, în zona noastră, rezerva nu s-a refăcut, mai ales că am fost lipsiți de aportul de zăpadă, cum a fost în restul țării”, a explicat Coțofan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt de acord! Scuip
3
2
Sa ii saruti in dos pe dobrogeni mai educatule
8
0
Dobrogenii sunt secetosi la educatie.
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212