REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Tensiunile dintre SUA și Rusia, din cauza tratatului INF, panichează Europa: Franța a început exercițiile de simulare a unor atacuri atomice

Tensiunile dintre SUA și Rusia, din cauza tratatului INF, panichează Europa: Franța a început exercițiile de simulare a unor atacuri atomice

Replica API 7 februarie 2019 | 18:06 302

Franţa a efectuat cu succes o misiune aeriană de simulare a unui atac atomic, anunţă Ministerul francez al Apărării, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), conform stiripesurse.ro.

Un avion militar Rafale B a decolat luni din Baza aeriană Saint-Dizier (regiunea Haute-Marne), pentru a efectua o misiune de 11 ore "care a inclus toate etapele specifice ale unei operaţiuni de disuasiune nucleară", a comunicat marţi Ministerul Apărării de la Paris, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

Misiunea a inclus un zbor la altitudine mare, alimentări în aer efectuate de avioane C135 şi A330 Phénix, o etapă de reducere a altitudinii în zone "apărate puternic", localizarea unei ţinte şi lansarea unei rachete de tip ASMP-A fără încărcătură nucleară, în poligonul militar Biscarosse (Landes, vestul Franţei), scrie mediafax.ro.

"Planificate de mult timp şi efectuate cu regularitate, testele de evaluare a forţelor reprezintă o demonstraţie a fiabilităţii sistemului de armament aeropurtat. Acest succes consolidează credibilitatea tehnico-operaţională a capabilităţilor de disuasiune", subliniază Ministerul francez al Apărării.

Simularea de către Franţa a unui atac cu bombă atomică intervine în contextul amplificării tensiunilor între Statele Unite şi Rusia din cauza Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). De asemenea, Iranul tocmai a prezentat o rachetă de croazieră cu raza de acţiune de peste 1.300 de kilometri, situaţie care generează "preocuparea" Uniunii Europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne fereste!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272