REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ȚEPE pe INTERNET în numele unui PREOT CONSTĂNȚEAN! ACUZAȚII GRAVE!

ȚEPE pe INTERNET în numele unui PREOT CONSTĂNȚEAN! ACUZAȚII GRAVE!

Replica API 28 ianuarie 2020 | 22:53 360

Seria ţepelor pe internet continuă, la Constanţa, unde un individ s-a dat drept preot şi a cerut unui cetăţean o sumă de bani în scop caritabil. Persoana în cauză a fost la un pas de a pica în capcană, dându-şi seama, în ultimul moment, că este vorba despre o înşelăciune. Legat de această speţă, purtătorul de cuvânt din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului le recomandă constănţenilor să fie foarte atenţi.

Atenţie, constănţeni, escrocii pândesc la tot pasul, iar, mai nou, indivizii se dau preoţi pe internet şi pretind bani în scopuri caritabile. Exemplul clar este şi cazul unui constănţean, care, zilele trecute, şi-a relatat experiența pe rețelele de socializare. Acesta susţine că a fost abordat pe internet de un individ care pretindea că este preot şi i-a cerut o sumă de bani pentru un scop caritabil. Atins emoţional de cazul prezentat, cetăţeanul a fost la un pas de a depune banii în cont, dar a depistat la timp că este vorba despre o înşelăciune, întrucât datele căutate de el pe internet nu au coincis cu cele date de individul în cauză. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat pentru Replica că: “În primul rând, este vorba de chestiuni ce ţin de Poliţie, este furt de identitate. În al doilea rând, oamenii să verifice identitatea celor care pretind bani. De regulă, aceste persoane sunt cele mai suspecte, în cazuri se prezintă personal sau prin organizatii, certificate, ONG-uri, activităţi de binefaceri s.a.m.d.. Nu oricine cere bani este preot. Oamenii să fie mai atenţi ce fac cu banii lor, pentru că este din seria înşelătoriilor, avem şi metoda accidentul, alte metode de inşelătorie cum ar fi mailuri sau mesaje. De regulă, o firmă sau persoană serioasă nu cere bani aşa, cu atât mai mult cu cât este vorba de un preot cunoscut, adică, în paranteză spun, a fost aşa de neinspirat că a copiat şi identitatea acestuia, sau poate tocmai la asta s-a şi gândit că mulţi vor fi uşor de păcălit. Când avem nevoie de colecte financiare se face pe cale publică, aşa cum face Patriarhia română şi Sf Sinod. Se dă anunţ în biserică, desemnăm oamenii, prezentăm cine va merge, Biserica nu face astfel de chestii. Cel putin, la noi, în Arhiepiscopia Tomisului, nu am avut asemenea campanii de recrutare financiară la persoană. Dacă am avut un proiect sau un caz social, am făcut apel prin mijloacele de comunicare clasice şi am indicat unde se poate ajuta, am indicat persoana respectivă, am dat date necesare, care pot fi verificate, nu aşa, îmi fac un cont pe facebook si cer bani în numele cuiva, asta este înşelătorie, sunt firme care fac aşa ceva, care au instituţii specializate şi organisme specializate pe astfel de colecte, fie că este vorba de colectă publică sau cazuri sociale mai grave. Atenţie, Biserica nu face recrutări financiare la persoană!”, a precizat Eugen Tănăsescu.

Laura NEACŞU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si in tribunal la fel sunt judecatorii procurori ct sunt pedofili gay si afemeiati in fiecare seara se duc la femei cu bani din spagi nu se face dreptate in tribunalu ct coruptie si incopetenta
1
0
nustiu alti cum sunt dar... eu daca vreau sa ajut ...de ce trebuie sa-ai dau unui popa ???? caut eu omenii nevoiasi si ajut
4
1
Nu exista institutii abilitate care sa adune acesti excroci ?
4
0
spagoveanului si limbricului tanasescul !!!
5
2
Se mai pot diferentia sarlatanii precum cel din articol de sarlatanii in sutana ? Ambele categorii cer bani in numele credintei.
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108