REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Teren din centrul staţiunii Mamaia, folosit GRATUIT! Se încearcă, DIN NOU, RECUPERAREA BANILOR

Teren din centrul staţiunii Mamaia, folosit GRATUIT! Se încearcă, DIN NOU, RECUPERAREA BANILOR

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 494

BONUS: O concesiune pe 31 de ani!

BONUS: O concesiune pe 31 de ani!

Un proiect de hotărâre care s-a mai aflat în atenţia consilierilor locali, anul trecut, revine în atenţie. Este vorba despre concesionarea suprafeţei de 510,60 mp către SC Mig 2000 SRL. Terenul, situat în staţiunea Mamaia, aferent obiectivului Bufet Tomis, este deja folosit de societatea menţionată, ca urmare a unui documente semnat cu Mamaia SA.

Prin intermediul proiectului de hotărâre care a ajuns deja la aleşii locali, se cere reglementarea unei situaţii – întregirea, oficială, a unei suprafeţe pe care SC Mig 2000 SRL o utilizează deja (fără să fi plătit ceva), respectiv perceperea taxelor şi impozitelor din urmă cu 3 ani, ca urmare a faptului că firma menţionată a folosit terenul. De altfel, un control al Curţii de Conturi Constanţa a trasat ca măsuri recuperarea taxelor şi impozitelor datorate de SC Mig 2000; de asemenea, pentru obiectivul menţionat SC Mig 2000 s-a adresat şi instanţei.

Proiectul de hotărâre care va fi supus votului în şedinţa de la sfârşitul lunii octombrie, prevede: „aprobarea concesionării fără licitaţie către SC Mig 2000 SRL a terenului situat din staţiunea Mamaia, Bufet Tomis, aparţinând domeniului privat al municipiului, pentru funcţiunea de alimentaţie publică, comerţ, ca extindere a contractului de concesiune nr. 179393/2001; durata concesionării este de 31 de ani; Consiliul local îşi însuşeşte raportul de evaluare privind stabilirii redevenţei terenului cu funcţiunea de alimentaţie publică, comerţ, respectiv suma de 7965,36 euro/an, sumă ce va fi achitată în rate trimestriale (...)”. „Până la data încheierii contractului de concesiune pentru suprafaţa de 510,6 mp, SC Mig 2000 SRL are obligaţia să achite sumele datporate ca urmare a folosirii terenului, în valoare de 15.307,58 USD, la care se va aplica dobânda legală remuneratorie, sume ce vor fi actualizate până la data ăncheierii contractului de concesiune”, se mai precizează în proiect.

Amintim că situaţia SC Mig 2000 SRL a mai fost în atenţia consilierilor şi anul trecut, cărora li s-a explicat faptul că societatea a preluat de la SC Mamaia SA un teren, însă în realitate a folosit o suprafaţă mai mare – adică inclusiv Bufetul Tomis, pentru care nu a plătit taxe şi impozite. Şi în 2018 s-a cerut reglementarea situaţiei, însă consilierii PNL au votat împotrivă – vezi detalii AICI!

Alexandra CUCU

sursa foto: Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-alu make sunt calici, pitici si urati. La ei sportul national este jocul de rummy. Dar neamul are si o parte ok - chiratzele sunt f bune amante, chiar pun suflet in relatiile cu mucanii!
7
4
B ai, tu de la 01,46 esti prost gramada. Cred ca esti un rega
3
5
Madam Criste, nu este makidoanca. Dar are apucaturi de ... si in fond, de ce sa nu procedeze si dumneaei exact cum procedeaza tzintzarimea? Nu te oftici ca dupa x ani, da statul o lege si ii gratiaza pe toti? Pai nu te oftici?
4
1
Muncesti undeva? Poate lucrezi undeva...!!! Tu la 3 dimineata stai pe net, se vede ca freci pula, acolo unde esti angajat, zdreanta machidoneasca !
11
3
da da Romanul care vede treburile e automat bolnav psihic, Ca Eminescu. Eu nu sunt Eminescu . Eu sunt soldat roman Eu va dau omor futu va n gura de a romani... litera a inaintea unui cuvant inseamna negatie, asexuat inseamna fara sex aroman inseamna neroman
15
4
esti bolnav psihic amice
5
15
Putini constanteni inteleg ca oraul nostru este supus unui razboi rasial impotriva romanilor. makidonii vor si ei cred ca vor reusi sa transforme Constanta intr o enclava Makidoneasca. De aia angajatii din primarie sunt 90 la suta makidoni, la apele Romane si plaje avem makidoni la conducere de aia doar makidoasa cum i am primit la noi in tara nii pun mana pe terenuri subevaluate de la primarie etc... Dar ei nu stiu ca asa cumi am primit la noi in tara asa o sa le dam un sut in fund, cel putin. Deci aveti grija makidonilor ca ziua judecatii se apropie
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272