REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

TERIFIANT! Un câine a fost mutilat de către un tânăr din Năvodari. Poliţia l-a identificat: cine este individul!

TERIFIANT! Un câine a fost mutilat de către un tânăr din Năvodari. Poliţia l-a identificat: cine este individul!

Replica API 11 februarie 2017 | 08:27 276

Imagini înfiorătoare, desprinse parcă din cele mai teribile scenarii ale filmelor horror. Însă, din păcate, este vorba despre fapte reale, săvârșite de către un individ năcut și crescut la malul mării. Alexandru Memet pe numele lui, tânărul susține că e din Năvodari dar că, recent, s-ar fi mutat în Arad. Acum, nu se știe cu exactitate dacă este adevărat sau încearcă să dea bir cu fugiții și asta pentru că lumea din mediul online este revoltată. Ce s-a întâmplat mai exact? Individul a omorât un câine, pe care l-a legat în prealabil, cu mai multe lovituri aplicate cu o unealtă de grădinărit. În cele din urmă, tânărul a fost identificat de polițiștii din Arad, căci acolo este angajat. Mare atenție, imaginile vă pot afecta emoțional!

Este de neimaginat ce a putut să facă un constănțean unui patruped. Și, ce este la fel de grav, nici măcar nu a conștientizat gravitatea faptei, din contră, motiv pentru care a ținut să se laude pe internet cu bravura sa! Mai exact, tânărul, care este din Năvodari, s-a filmat în momentul în care a ucis fără milă un câine. Acesta i-a înfipt animalului o unealtă de grădinărit în stomac și nu s-a săturat să-i aplice o singură lovitură, ci a continuat până când a obosit - probabil. Imaginile au devenit virale imediat în mediul online, videoclipul fiind postat chiar de către făptaș pe contul său de socializare.

Cetățenii care au văzut sadicele imagini au sesizat imediat organele competente. Văzând aceste lucruri, Alexandru Memet, pentru că el este autorul teribilei crime, a restricționat accesul către contul său de Facebook, tocmai pentru a induce în eroare lumea. Astfel, bărbatul a menționat că este din Constanța, dar trăiește în Arad. Potrivit unui cont mai vechi al acestui individ, Alexandru Memet este din Năvodari și nu este la prima abatere de la respectarea legii.

Polițiștii constănțeni au declanșat o anchetă

Așa cum era precizat mai sus, pe internet s-a stârnit o reală revoltă, oamenii fiind indignați că un om poate săvârși asemenea fapte cu atâta seninătate. Aceștia au dat buluc pe contul lui Alexandru Memet și au început să-l certe și să-l condamne pentru fapta sa oribilă. Mai mult decât atât, aceștia au sesizat organele competente, inclusiv Protecția Animalelor, Poliția Română, dar și Poliția Arad, dar au demarat și o anchetă pe cont propriu - am putea spune. Și polițiștii din cadrul IPJ Constanța s-au autosesizat și au declanșat o anchetă în acest caz. De precizat este faptul că, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, s-au primit numeroase sesizări cu privire la acest caz, atât de la persoane fizice cât și juridice, iar ancheta a fost preluată de polițiștii din cadrul IPJ Arad.

Autorul teribilei fapte se dădea în stambă pe Facebook

Potrivit informațiilor noastre, se pare că Memet Alexandru ar fi o mai veche "cunoștință" a oamenilor legii, el fiind cercetat pentru furt, fiind și condamnat. Spre exemplu, în 2013, el posta că-l doare undeva de toți și toate și nu vrea decât liniște, decât să moară. "Vreau să-mi schimb viaţa... Vreau să merg în iad... Dar numai Dumnezeu cam mă judeci..." sau "Lăsați și mie numărul de la spitalul de nebuni... Necesit internare urgentă", ori "Vreau să mor" și "Executare 3 ani! Infățisare in instanță peste 2 saptămăni la recurs" sunt doar câteva dintre cele spuse de el. De asemenea, pe același cont a ținut să precizeze că e mai bine să fie ocolit pentru că e "crizat" și nu răspunde pentru faptele lui.

Constănțenii au ''sărit'' cu reclamații la Poliția Locală

Mai mulți constănțeni au făcut sesizări la Poliția Locală după ce au văzut videoclipul. ''Vă rugăm să luați măsuri urgente împotriva lui Memet Alexandru pentru crima comisa asupra unui câine cu o brutalitate ieșită din comun...este un pericol social și afirm cu bună știință că nu cred că s-ar da înapoi de la o crimă asupra unui om...vă rugăm luați măsuri până nu va fii prea târziu'', a spus Lavinia.P. O astfel de sesizare a făcut și Laura.M.

''Cerem urgent arestarea bestiei Alexandru Memet! Are un caine legat pe care îl lovește cu toporul!!! A facut un video și l-a postat pe facebook pe celalat cont al lui Mmt Alx Alexandru!!! Știm că uciderea animalelor se pedepsește cu închisoare până la 7 ani!''. O altă sesizare vine din partea Adinei.A. ''Vă rugăm luați o măsură în legatură cu Alexandru Memet! A omorât un câine în cel mai sadic mod. Este un om periculos și nu merită să stea în libertate!'', se arată în sesizare.

A fost identificat de polițiști

Criminalul câinelui a fost identificat de poliția din Arad. Se numește Alexandru Memet, este originar din județul Constanța, dar este angajat ca cioban la o stână din localitatea Șagu din județul Arad. Acolo a fost și ucis câinele apărut în imaginile video. „A fost identificat tânărul care a ucis câinele. Acesta se numește Alexandru Memet, în vârstă de 26 de ani, originar din județul Constanța. Este angajat la o stână din localitatea Șagu, din județul Arad. I s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru uciderea fără drept, cu intenție, de animale, faptă prevăzută de legea 205/2004 și sancționată cu pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă” (Lorena Radu – purtător de cuvânt IPJ Arad).

S-a creat și o petiției pentru pedepsirea vinovatului

În mediul online s-a creat și o petiție intitulată ''Cerem pedeapsa MAXIMA pentru Alexandru Memet din loc. Sagu!!''. „Cât am alergat eu după tine jegule. Hai să vedem și ficățeii” (spunea cel care a ucis câinele în timp ce îi mai aplica câteva lovituri). Iubitorii de animale sunt consternați de aceste imagini și de aceea au dat curs petiției.

Mihaela UNGUREANU, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un handicapat mintal la palaju cu el pai de ce sa fie si el in stare de cat sa mutileze un caine sau o pisica morti mati de penal
4
1
BRAVO ! Asa sa le faca la toti zoofilii tembeli care ameninta ca niste scarbe turbate si lase din spatele calculatorului! Sa fiti dati de vii la caini sa va vedem atunci daca va mai arde de frecat javra sub coada! PS Bai ipocritilor ce credeti ca se intampla in abatoare si cam de unde credeti ca vine carnea pe care o bagati in voi si in javrele voastre?
3
6
Un jeg ordinar care ar trebui sa ramana cu tendoanele taoate!
5
2
acolo la navodari se pare ca dau astia cu prafuri mai multe ca-n alte parti,sunt multe alte nenorociri care se-ntampla pe acolo
8
3
Chiar suntem curiosi sa vedem ce masuri vor lua autoritatile cu asemenea specimene care ,culmea,fac parte din rasa ,,umana".
9
2
Fugu-ti gura lu mata care te-a fatat de cioara borata din Navodari ! Jeg uman ce esti , sa ne bagam pula in tot neamu vostru de ciori imputite !
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369