REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Termoficare, precizări despre avariile din rețea! Video

Termoficare, precizări despre avariile din rețea! Video

Virgil STOIAN 3 noiembrie 2022 | 00:00 1622

Revenim la comunicatul precedent pentru a vă informa că în timpul procesului tehnologic de reluare a furnizării apei calde de consum, au apărut o succesiune de avarii pe conductele rețelei de transport generate de gradul ridicat de uzură al acestora.


De-a lungul timpului, pe fondul lipsei investițiilor în sistemul de termoficare (rețeaua de transport a fost preluată de municipalitate la data de 01.01.2020 – condiție de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile), s-a accentuat gradul de coroziune al rețelelor termice și din această cauză a crescut frecvența apariției avariilor care produc întreruperi repetate în furnizarea apei calde de consum.
Pentru combaterea acestor disfuncționalități, municipalitatea a obținut finanțarea necesară pentru demararea unor ample proiecte de modernizare și redimensionare a rețelelor termice, lucrări care sunt în curs de execuție.
Odată cu înlocuirea conductelor vechi se va îmbunătăți substanțial serviciul public de termoficare și inclusiv confortul termic al dumneavoastră, deoarece:
-    se vor elimina avariile și lucrările de intervenție la avarii care generează disconfort traficului rutier și pietonal,
-    se vor diminua considerabil pierderile de energie termică atât masice cât și prin radiație,
-    vor scădea costurile intervențiilor în ceea ce înseamnă materiale, manoperă și utilaj necesare în prezent pentru eliminarea avariilor,
toate acestea urmând să aibe ca rezultat scăderea tarifului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice către consumatori.
”Pentru exemplificarea problemelor cu care ne confruntăm vă transmitem atașat imagini de la o avarie apărută acum pe magistrala 1 din cauza căreia nu putem asigura furnizarea către consumatorii din zonele Poarta 6, Km 4-5 și până în Centru - Peninsulă.
Așa cum se vede din imaginile prezentate, conductele vechi sunt deja dublate de noile conducte în unele zone, iar pe măsură ce se vor finaliza lucrările de investiții pe tronsoane vom scăpa de astfel de avarii care ne obligă să oprim furnizarea, să golim instalația pentru repararea conductei avariate, iar apoi să reumplem instalația și să reîncepem procesul tehnologic de furnizare a apei calde. Toate aceste operațiuni sunt laborioase și necesită un anumit timp pentru reluarea furnizării, perioadă în care consumatorii sunt privați de acest serviciu.
Situația aceasta generată de vechimea conductelor și gradul accentuat de uzură al acestora se regăsește și în alte orașe, inclusiv în capitală, unde așa cum știm cu toții din presă, s-au înregistrat întreruperi ale furnizării pentru perioade mult mai lungi decât cele din municipiul Constanța.
Până ce vom beneficia de efectele investițiilor aflate în curs, vă rugăm să aveți îngăduință cu privire la disconfortul creat de avarii și vă asigurăm totodată că depunem eforturile necesare pentru reluarea furnizării în cel mai scurt timp posibil.
Cu speranța că ați înțeles dificultățile cu care ne confruntăm și apreciați eforturile pe care le depunem pentru a ține în funcțiune acest sistem învechit, ne cerem scuze pentru disconfortul generat de imposibilitatea de a vă furniza apă caldă în unele perioade.” au transmis reprezentanții Termoficare.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bun inteleg ca sunt probleme foarte foarte mari si cam semipermanente dar marii specialisti termoficare, de fapt conducerea termoficare de ce nu scriu asta pe site-ul lor unde ultimul anunt este din 20 octombrie (sa nu stau eu sa iau la mana toata presa locala) si mai ales de ce nu dau o estimare de reluare a apei calde cat de cat aproximativa (nu mai are nimeni pretentii la termene exacte) ca deja sunt stresat de la ultima mare oprire pe "termen nedeterminat" cum s-a anunta in media, pentru ca este totusi o mare diferenta intre o oprire de sa zicem de ex 1 - 2 zile si una de 3 - 4 sau chiar 5 zile sau mai mult pentru cetateanul pe buna dreptate nerabdator care asteapta sa revina apa calda ora de ora si zi de zi. Sa stiu daca incalzesc putina apa sau mai astept una - doua zile - pentru ca acum nu stiu nimic decat ca este o avarie foarte mare care dureaza nu se stie cate zile
0
0
Daca v-ar fi dus capul ati fi bagat centrale pe gaz la punctele termice nu sa plimbati aburul zeci de km prin tevile puse acum 50 de ani Cit timp e avarie ar fi trebuit sa nu primeasca nimeni de la Radet sau cum ii spune acum salariu .Va comvine sa capusati si sa luati bani fara sa faceti nimic .
2
0
Ce avarie ma??? CE AVARIE??? Avarie este cand lucrurile merg bine si de-o data se strica. Voi nu sunteti in stare sa racordati doua tevi!!! Aia nu e avarie este INCOMPETENTA SI IMBECILITATE!!! MULTA MWE CU KKT CHITAC MULTA MWE CU KKT PNL!!!
6
0
Eu cred ca tot ce se intampla acum ca nu au bani sa plateasca gazul ca sunt conductele sparte e o facatura .Administatia locala a inceput o lucrare mare de schimbare a conductelor si asa cum de intampla si pe celelalte santiere lucrarile se vor incheia la sfantul asteapta Nu se poate am ajuns la limita răbdării Vom ajunge că in Kiev autoritatile vor amenaja centre de incalzire a populatiei.
8
0
De 3 luni Cta nu are apa calda, iar despre căldură nu mai poate fi vorba. Dar salariile vi le luați, nu-i asa, capitalistilor?
10
0
Lacrimogen și Termoficare trebuie compătimită. Un comunicat fără cap si coada, idei exprimate haotic, pe principiul sa moara si capra vecinului. Sa nu uitam ca la conducerea Termificare se afla tot cel care nu a fost capabil sa atragă investii pe timpul răposatului RADET. Și totusi in zona Centru când vom avea apa calda? Un termen limita, 2025-2080?
10
0
Mars ma de aici cu dorința ta ca am înțeles ce trebuie! Golanilor, iarna este aici imediat si noi vom crapa în case de frig și exterminați de aceasta primărie și de societatea voastra de incompetenti.
12
0
"Toate acestea urmand sa aibe ca rezultat" Sau sa aiba?
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212