REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

TESTELE COVID pentru ELEVI, la VÂNZARE pe OLX

TESTELE COVID pentru ELEVI, la VÂNZARE pe OLX

Replica API 12 decembrie 2021 | 13:57 774

Nici nu s-au împărțit bine testele antigen pe bază de salivă pentru detectarea infectării cu virusul Sars-Cov2 că au și ajuns… la vânzare! Da, așa este. Unii, mai neinspirați, au fotografiat și postat testele direct din băncile de la școală. Se pare că tinerii din ziua de azi sunt foarte inventivi… fac bani din orice, chiar și din testele gratuite.

Pentru a rămâne fizic în bănci, elevii primesc două teste pe săptămână pentru a se testa în zilele de luni și joi. În funcție de rezultatul testului, părinții trimit poze dirigintelui. „Părinții elevilor vor aplica testele la domiciliu, în zilele de luni și joi ale săptămânii următoare, conform instrucțiunilor din setul de testare. Părinții vor comunica dirigintelui, în aceeași zi în care s-a efectuat testul, rezultatul acestuia (negativ /pozitiv). Diriginții comunica pe adresa de e-mail numele elevilor cu test pozitiv. În cazul unui rezultat pozitiv, elevul rămâne la domiciliu și familia anunță medicul de familie”, este mesajul ce circulă pe grupurile de părinți.

Le-au primit și le-au pus pe OLX la vânzare

Primite încă de vineri, 3 decembrie, unele persoane nu au stat prea mult pe gânduri și le-au și pus la vânzare. Da, este adevărat. Testele antigen pe bază de salivă au fost scoase la vânzare pe platform de vânzări precum OLX-ul. „Chiar nu mă gândeam că o să ajungă să le pună pe OLX. Am auzit tot felul de șmecherii că își fac stoc acasă pentru că fac doar unul și pe restul le păstrează, că le dau pe la rude, că le folosesc să iasă în oraș, și… că o să le vândă, dar... cât să crezi un copil fără minte care se dă șmecheraș? Uite totuși că deja au început să apară și persoane care scot bani pe testele gratuite. De un pachet de țigări le ajunge sigur”, ne-a declarat o elevă din Constanța.

Teste la preț dublu, pe OLX

La vânzare au fost scoase și teste care pot fi achiziționate din Farmacia Tei cu 10 lei, însă, pe OLX sunt 20, așa că, mare atenție de unde vă achiziționați testele Covid.

Citește și:

Și PĂRINȚII din CONSTANȚA se REVOLTĂ din cauza TESTELOR de SALIVĂ. VIDEO

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212