REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Și PĂRINȚII din CONSTANȚA se REVOLTĂ din cauza TESTELOR de SALIVĂ. VIDEO

Și PĂRINȚII din CONSTANȚA se REVOLTĂ din cauza TESTELOR de SALIVĂ. VIDEO

Replica API 30 noiembrie 2021 | 00:26 1936

Un nou scandal legat de testele din salivă pentru detectarea coronavirusului pare pe cale să izbucnească. Astfel, la Constanța din ce în ce mai mulți părinți sunt nemulțumiți atât de faptul că școlile nu își asumă testarea dar și de modul total neigienic în care testele au ajuns. Testele au venit „la bax“, pe componente, în seturi de câte 25 sau 50 bucăţi, școlile trebuind să se ocupe de asamblarea lor. O altă nemulțumire este aceea că nimeni nu poate controla rezultatul acelui test, astfel că un părinte își poate trimite copilul la școală cu un test falsificat. ”Testele ar trebui să se facă într-un cabinet medical” a declarat pentru Replica, Dan Cernat, președintele Comitetului Județean al Părinților Constanța.

Testele de salivă care ar urma să li se facă elevilor pentru depistarea unei eventuale îmbolnăviri de COVID vor putea fi administrate de părinți la domiciliu sau de către școlile care au condiții și care doresc acest lucru, însă în cazul testării la școală va fi nevoie de acordul părinților. Având în vedere că la Constanța doar câteva școli și-au asumat testarea elevilor, părinții sunt din ce în ce mai nemulțumiți, testarea urmând a cădea în sarcina lor. O altă nemulțumire este modul total neigienic în care testele au fost aduse, dar și faptul că acestea trebuie asamblate.

Procedura trebuie realizată de persoane specializate

„În primul rând, consider că această procedura trebuie realizată de persoane specializate, în al doilea rând nu am încredere că toți părinții sunt responsabili și vor fi sinceri cu rezultatul testului, dacă acesta iese pozitiv. Copilul poate fi asimptomatic iar părintele, disperat ca al său copil săp nu piardă orele, îl trimite la școală. Mai mult, testul, dacă este făcut acasă, îl poate face oricine, îl poate face chiar și părintele, în numele copilului.” a declarat un părinte nemulțumit pentru ziarul Replica. O altă mamă consideră acest lucru o prostie: ”O mare prostie! Au mai scornit ceva. Auzi tu, să-mi testez copilul acasă. Da? Păi foarte bine, fac rost de un test negativ și o să-l trimit cu ăla. Așa ceva n-am mai auzit”.

Dan Cernat

Nu știm cât de sterilă va fi împărțirea testelor

„Nu vedem normală această distribuție a testelor de salivă în școli. Faptul că în majoritatea unităților de învățământ din Constanța consiliile de administrație au hotărât ca testarea să se facă acasă de către părinți și distribuirea nu se știe prea bine cum se va face, cât de sterilă și curată va fi împărțirea din baxurile pe care le-au primit. Am fi văzut mai normal ca această activitate să o desfășoare niște cabinete cu personal calificat” a declarat pentru ziarul Replica, Dan Cernat, președintele Comitetului Județean al Părinților Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca testele de saliva au ajuns sa fie distribuite de Nutu Camataru si Catalin Botezatu...suntem jalnici, ca tara... !!!
1
1
Cum de Asociatia Parintilor nu are comentarii de facut cu privire la materia istoria holocaustului? Sunt de acord?
5
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
5
2
deciziile s-au luat luand in considerare optiunea parintilor. Daca nu v-a intrebat nimeni,inseamna ca cineva nu si-a facut datoria.
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920