REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Țiganii evacuați îl plâng pe Mazăre și se iau de Făgădău: "De ce nu taie bălăriile primaru' ăsta?" VIDEO

Țiganii evacuați îl plâng pe Mazăre și se iau de Făgădău: "De ce nu taie bălăriile primaru' ăsta?" VIDEO

Replica API 8 iulie 2016 | 16:55 446

Iubesc orașul de la malul mării și se țin SCAI de el!

Iubesc orașul de la malul mării și se țin SCAI de el!

Țiganii stau la coadă să se instaleze pe spațiul verde din Constanța! După ce Poliția Locală a evacuat mai multe familii din parcul Tăbăcărie, din zona Pavilionului Expozițional, la intrare în Mamaia, iată că altele le-au locul numaidecât. Și-au instalat corturile și au pus de-o tabără, însă planurile le-au fost stricate de către polițiști. Supărați foc pentru că au venit taman din Dâmbovița, oamenii au spus: "Se cunoaște că nu mai este domnu' Mazăre primar". În plus, ei s-au luat și de actualul edil: "Dar primaru' ăsta de ce nu taie bălăriile? Că Mazăre le tăia, săracu'".

Polițiștii locali din Constanța au acționat în cursul zilei de joi, 7 iulie, și au evacuat mai multe familii de țigani care se instalaseră în zona Pavilionului Expozițional. Toate bune și frumoase, numai că, la scurt timp, alți indivizi tuciurii au împânzit zona. Cu sarsanale și corturi instalate, deja se simțeau ca acasă. Dar vineri, 8 iulie, polițiștii locali și cei din cadrul IPJ au descins în zonă. Au legitimat persoanele de etnie romă. Acestea, indignate peste măsură, au afirmat: "Se cunoaște că nu mai este primar domnu' Mazăre (Radu Mazăre – n.r.). Ia uite ce e aici. Noi am venit cu sunătoare, cu flori de tei,coada șoricelului, cu busuioc... să vindem. Știm că nu avem voie să stăm aici, dar ne ținem copiii, să nu moară de foame. Suntem din Dâmbovița. Nu facem nici o problemă aici, nu facem prostii, că doar venim aici an de an. Le spălăm hainele la copii, ne ducem la toaletă, facem baie, nu suntem chiar așa...", au spus țiganii. Când au fost întebați dacă au venit la mare, s-au enervat peste măsură: "Da, am venit la mare, că eu am bani de mare... Abia fac și eu 10 lei și... auzi, la mare. Doamna Merkel primește pe toată lumea în Germania..., dar aici..".

Țiganii s-au luat de Făgădău: "De ce nu tunde bălăriile din parc??"

În timp ce erau întrebați pentru ce au venit și de ce, un bărbat de etnie romă a ținut să precizeze că este tare nemulțumit de bălăriile din Parcul Tăbăcărie. "Ne dă afară de aici, dar ia uite ce bălării sunt. Da' de ce nu taie bălăriile primarul ăsta? Că domnu' Mazăre făcea treaba asta, săracu'. A fost om de om, toată țara îl iubește. Am fost aici, cum să nu. An de an. Dar acum ce m-a prins. În rest nu am reclamație, nimic. Suntem amărâți, cu ce să cresc 5 copii? Stăm luna asta și apoi plecăm acasă. Nu mergem la plajă, că ăștia mici fug de colo – colo și fac deranj. Dar vă spun, o să vin an de an, nu mă las. Unde dorm? Unde apuc. În gară mă duc", au spus persoanele de etnie romă. "Este vorba despre o acțiune de dezafectare a unor tabere nelegale ale unor domni care s-au mutat la mare pe perioada sezonului estival, cu cortul. Acțiunea noastră a avut loc cu sprijinul Secției 2 Poliție, în ceea ce privește indentificarea, iar colegii noștri de la Poliția Locală îi sancționează conform prevederilor hotărârilor de consiliu pentru mizeria pe care o lasă în urmă și pentru amplasarea de tabere, de corturi, în alte locuri decât cele special amenajate. Amenzile sunt cuprinse între 400 și 800 de lei. După ce igienizăm zona, colegii vor sta aici pentru a ne asigura că nu revin. Îi așteptăm la mare, dar într-un cadru civilizat", a declarat Encică Drăguț șef serviciu activitate comercială la Direcția Poliția Locală Primăria Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102