REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Tineri din comuna Peştera, angajaţi la primărie şi la şcoala gimnazială: ‘Investiţia în educaţie îşi arată roadele’

Tineri din comuna Peştera, angajaţi la primărie şi la şcoala gimnazială: ‘Investiţia în educaţie îşi arată roadele’

Replica API 7 august 2019 | 00:00 346

Comuna Peștera se mândrește cu rezultatele pe care le obțin elevii atât pe partea de învățătură, cât și pe partea unor reușite vizibile în viață. Primarul comunei Peștera, Marius-Liviu Petre, a declarat că s-au făcut investiții în educație de câțiva ani, iar prin urmare, copiii frumoși și studioşi ajung să se angajeze în primărie sau la şcoală. Şi nu oriunde, ci tot în comună, pentru că îşi doresc să rămână aici!

Ce poate fi mai de preț pentru o comună decât să observe îmbunătățiri în educație și copii care ajung să obțină pe propriul merit locuri de muncă stabile și remarcabile? În comuna Peștera avem două exemple, două absolvente de studii superioare care au reușit să ocupe postul de consilier personal al primarului, respectiv postul de secretară a Şcolii gimnaziale numărul 1 din Peștera.

Marius-Liviu Petre, primarul comunei Peștera, se declară încrezător în viitorul comunei: “Am postat recent o poză pe facebook cu două foste eleve ale mele de la Şcoala gimnazială numărul 1 din Peștera care actualmente au apucat un drum fericit al vieții. Una dintre fete, Ramona Ceapă, este cea care a fost numită de la 1 august în postul de consilier personal al primarului comunei Peștera, iar cealaltă domnișoară este Toma Petronela, care tocmai a fost angajată tot pe aceași dată pe postul de secretar la școala gimnazială numărul 1 din comuna Peștera. Ambele sunt absolvente a universității “Ovidius” - Facultatea de Drept și Ştiințe administrative. Copiii frumoși și destepți din comunitate promovează, iar noi căutăm să îi sprijinim, de altfel noi sprijinim toți tinerii să-și urmeze cursul educației. În comuna Peștera se investește în educație de vreo 10-11 ani, iar rezultatele încep să apară. Anul acesta avem o altă domnișoară care a terminat Liceul Kemal Ataturk, specializarea – învățători, a luat concursul național și sper că din toamnă va fi învățătoare la una din școlile comunei noastre și exemple ar mai fi, sunt exemple frumoase care demonstrează că investiția în educație își arată roadele, nu imediat, dar cu timpul. Ce e mai important decât să vină copii frumoși și deştepți din spate ca să preia frânele ajungând la posturi cheie din comunitate?! Aceasta este calea cea mai durabilă de dezvoltare a unei comunități, cred eu”, a declarat Marius-Liviu Petre, primarul comunei Peștera, pentru cotidianul Replica de Constanța.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce stergeti comentariile jurnalistii lui peste prajit??? Nu vreti sa cunoasca cititorii vostri realitatea ca daca nu era Vrabie primar sa sustina invatamantul din comuna se ajungea la abandon scolar de suta la suta??
1
1
Pe pile se angajeaza oricine la primarie,scoala si EdilPrest
5
1
Frumos, pompos, poza de campanie si tot tacamul. Dar daca stai si te uiti de fapt cu ce a ajutat primaria pe acei copii, o sa realizezi ca de fapt..cu nimic. Scoli reabilitate si dastea, intra in atributiunile primariei, ca lege, nu cred ca a dat cineva bani din buzunarul propriu. Si atunci intrebarea e logica. Cu ce s a ajutat? ..cu nimic..dar, da bine la gazeta. Sunt absolut sigur ca de fapt cineva pur si simplu isi face campanie cu niste copii pe care nu i a ajutat cu nimic, familia lor da. De ce nu, punem poza cu familia si punem cu politicul? ..prosteala la nivel maxim.
5
2
da cu ruzeta bine,,nepoata cui.
4
2
Piiiilllleeeeeee
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212