REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

TRAFICANȚI de droguri, CONDAMNAȚI la închisoare

TRAFICANȚI de droguri, CONDAMNAȚI la închisoare

Replica API 1 martie 2021 | 15:33 2680

Florin Dănuț Nicolae a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, fiind acuzat de faptul că la data de 13.08.2020 a deținut și transportat în vederea comercializării cantitatea de 186,7 grame cannabis și un cântar electronic pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol THC). El a făcut parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de droguri alături de Claudiu Nicușor Antoci, Daniel Marian Martac, Alexandru Micăuță, Deniss Adrian Mirgoace și Alexandru Ionuț Dragomirescu.

Cum a fost prins inculpatul

La data de 13.08.2020, orele 00:30, organele de poliție din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, fiind în timpul acțiunii de prindere în flagrant a lui Deniss Adrian Mirgoace și a lui Alexandru Ionuț Dragomirescu în proximitatea locului în care s-a procedat la imobilizarea acestora, a fost observat un tânăr în vârstă de aproximativ 20-22 ani, cu înălțimea de circa 1,75 m, constituție astenică, blond, îmbrăcat cu un trening de culoare neagră, având în părțile laterale ale mânecilor și pantalonilor trei dungi longitudinale, de culoare albă, specifice mărcii „Adidas”, căruia i s-a solicitat să părăsească zona, acesta conformându-se. În jurul orelor 00:50, după finalizarea procedurii de prindere în flagrant a traficanților, organele de au observat doi tineri deplasându-se pe jos, către magazinul LIDL. S-a constatat că unul dintre cei doi tineri era una și aceeași persoană cu cea căreia i se solicitase anterior să părăsească zona locului prinderii în flagrant a lui Deniss Adrian Mirgoace și Alexandru Ionuț Dragomirescu, acesta având în mână o pungă din hârtie de culoare maro, pe care, la vederea organelor de poliție, a aruncat-o pe sol lângă un gard și a mimat intenția de a urina. În urma controlului efectuat, în pungă au fost găsite: 186,7 grame cannabis și un cântar electronic de culoare neagră pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC).

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că infracțiunea reținută în sarcina inculpatului prezintă un grad ridicat de pericol social, raportat la relațiile sociale lezate, natura și cantitatea drogurilor deținute în vederea traficării, urmările care s-ar putea produce prin comiterea faptelor, referitoare la sănătatea fizică și psihică a persoanei, care ar putea deveni consumator sau consumator dependent de droguri, rezonanța socială negativă a faptelor, în contextul creșterii frecvenței consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor. Instanța a decis condamnarea lui Florin Dănuț Nicolae la pedeapsa de 3 și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Flagrant și percheziții

Amintim că polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizare Constanța – Serviciul Antidrog, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au desfășurat, în cursul zilei de miercuri, 12 august 2020, o acțiune pe linia combaterii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc în Constanța. În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 6 tineri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc, după care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Ceilalți cinci implicați în traficul de droguri sunt chemați din nou în fața instanței, în data de 1 martie 2021.

Citește și EI SUNT TRAFICANȚII de COCAINĂ, săltați de MASCAȚI! VIDEO

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
legalizam.ro ???
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218