REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
13.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

TRAGEDIA UNEI FAMILII ȘI CONSECINȚELE SUPORTATE DE INGINERUL CARE S-A URCAT BĂUT LA VOLAN

TRAGEDIA UNEI FAMILII ȘI CONSECINȚELE SUPORTATE DE INGINERUL CARE S-A URCAT BĂUT LA VOLAN

Replica API 23 noiembrie 2018 | 16:15 484

Rămâne de văzut dacă se va schimba încadrarea juridică

Rămâne de văzut dacă se va schimba încadrarea juridică

Roxana C., în vârstă de 31 de ani, se afla la volanul autoturismului marca Hyundai, care a fost izbit frontal de un Mercedes ML, în seara de miercuri, 21 noiembrie. Atât tânăra, cât și mama sa, care se afla pe scanului din dreapta față, dar și fetița în vârstă de 3 ani, aflată într-un scaun special pe bancheta din spate, nu au avut nici o șansă la viață. Impactul a fost atât de puternic încât trupurile lor s-au amestecat cu fiarele contorsionate. La spital a ajuns doar sora Roxanei, care a suferit mai multe traumatisme, dar a cărei viață nu este pusă în pericol. Precizăm că femeile se îndreptau către Tulcea, acolo unde locuia femeia în vârstă de 61 de ani. Soțul Roxanei lucrează în străinătate. Cât despre șoferul vinovat, el a fost reținut, fiind cercetat pentru mai multe infracțiuni. Joi seara, magistraţii au decis măsura arestului preventiv.

Bărbatul care a provocat teribilul accident rutier de la Ovidiu se numește Ionuț Mane, are 33 de ani și este din Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare. Se pare că era cazat la un hotel din Ovidiu și se afla la Constanța cu serviciul, el fiind angajat ca inginer la o firmă din Satu Mare, care se ocupa cu reparațiile drumurilor. Din păcate, în seara de miercuri, 21 noiembrie, a nenorocit o întreagă familie, omorând 3 oameni, mamă, fiică și nepoata în vârstă de numai 3 ani! Apoi a părăsit locul accidentului, fiind prins sub pod. Chiar dacă emana halenă alcoolică, acesta a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. În urma audierilor a fost reținut pentru 24 de ore. Amintim că alarma s-a dat în seara de 21 noiembrie, pe DN2A, când Ionuț Mane conducea un autoturism marca Mercedes, dinspre Mihail Kogălniceanu către Constanța. Pe podul rutier din zona localității Ovidiu a pătruns pe contrasens și, a acrosat cu partea stângă față, autoturismul marca Hyundai, condus de o femeie de 31 de ani, care se deplasa regulamentar dinspre Constanța către Mihail Kogălniceanu. În urma impactului, autoturismului marca Mercedes s-a răsturnat. Din păcate, în urma accidentului, a rezultat decesul conducătoarei auto, a unei minore de 3 ani (copilul acesteia), mama conducătoarei auto si rănirea unei alte femei. Toate din autoturismul marca Hyundai. Șoferul vinovat de producerea accidentului a reușit să iasă din mașina răsturnată și a văzut consecințele impactului frontal! Fiare contorsionate, sânge, chiar unele dintre victime fiind proiectate pe carosabil. Atunci a ales să părăsească locul faptei, fiind prins ulterior, sub pod, de către oamenii legii, dar, chiar dacă emana halenă alcoolică, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. La orele dimineții de joi, 22 noiembrie, Ionuț Mane încă era audiat. La final nu a dorit să facă declarații, dar în fața oamenilor legii și-a recunoscut fapta. Apoi a fost reținut pentru 24 de ore.

Ucidere din culpă sau omor?

El este cercetat pentru mai multe infracțiuni, cea mai gravă fiind cea de ucidere din culpă. Acum, rămâne de văzut dacă aceasta va rămâne încadrarea juridică sau se va transforma în omor, la fel cum s-a întâmplat în cazul tânărului din Cernavodă, care s-a urcat băut și drogat la volan și a accidentat mortal cu autoturismul o femeie, pe trecerea de pietoni, în Mamaia, în vara anului 2017. Inițial, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după care a fost schimbată încadrarea juridică: ” Schimbă încadrarea juridică din infracţiunea de ucidere din culpă (…) în infracțiunea de omor (…). Declină competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa, privind pe inculpatul L. C. În baza art. 399 alin. 1 C. proc. pen., menţine măsura arestării preventive a inculpatului L. C. acesta urmând să fie verificată cel mai târziu până la data de 12.11.2018. Definitivă”, potrivit minutei Judecătoriei Constanța.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Relu asta e retardat rau!e a patra stire despre acest accident la care el comenteaza si demonstreaza din ce in ce ca e tot mai retardat ! Pacat ca s-au nascut oameni ca tine !
0
0
Ma pis pe mormantul matii Relule, ma pis si imi place.
2
0
...nu injura toti.daca injura un cioban frustat,trebuie sa-i raspunzi sau nu.dar daca-i injura pe toti?..si uite asa iese ce iese.Ar trebui ca redactia sa faca precum cei de la facebook:suspendat 2-3 zile sau o luna,daca se repeta.
0
1
Cred ca Replica ar trebui sa cenzureze toate comentariile cu injuraturi! Toti handicapatii si nebunii injura cu spume la gura! Daca nu va cenzura comentariile cu injuraturi ziarul Replica e clar un balamuc jurnalistic.
4
1
Relu ...suge-o
1
0
Corect ar fi cand nu e vorba de alcool ucidere din culpa,iar cand vinovatul e baut, omor !
0
0
Pentru 10.33. Iati tu x5 si eu intru in tine cu camionul. Daca esti prost...poti sa ai si elicopter...tot ca prostul mori. Ma pis in gura lu mata si ma cac moale pe coliva lu tactu. Pana la.urma....imi cumpara careva aragazul? Bagami as pula in voi toti. Pace.
2
6
daca mai era dancu la rutiera scapa sigur...
2
0
ieri am vazut un alt accident pe dn1 cu o skoda, evident soferul si-a pierdut viata. Dincolo de responsabilitatea si capacitatile soferului, conteaza si fierul. Ori cu skoda, hiundai, dacia esti condamnat la moarte in situatii in care cu alte masini scapi cu rani usoare. Adevarul doare, dar asta e.
3
0
tinerii zombi fara ocupatie continua sa comenteze in timp ce moderatorii dorm .. atentie la doze zombilor!!!
5
1
Bag pula in toti. Sa ma pis pe soferita cu Hiundiu. MUIE psd!
3
12
Bai cretinule....pe mine ma roade ma-ta la pula atat de bine incat ma intreb cum a reusit sa cace un asa mare idiot ca tine...Stiai ca, daca se lovesc 2 jeep-uri frontal nu mai iese nimeni viu la o asa viteza?!? Stiai cat de prost esti?!? Ia s-o intrebi pe ma-ta sa vezi ce-ti zice dobitocule....
4
4
Se presupune ca inginer fiind,nivelul de constiinta e foarte ridicat si propria judecata functioneaza foarte bine dar se pare ca in Romania nu e cazul.
4
6
dar asta e adevarul, cu mentiunea ca bmw-ul sau mercedes-ul in cauza ar trebui sa fie cumparate de noi, nu sh-uri obosite de 5-6-10 ani cu km manariti de turcu de la autohaus. Asa ca Roxana ar fi trebuit sa ia banana de la cine trebuie, sa fii condus si ea vreun X5, GLS sau Velar. Cum nu s-a orientat si a ajuns la hyundai, kia, dacia, skoda e la baza piramidei si e victima tuturor.
3
21
Cretinule, cat de idiot poti sa fii sa aberezi asa.......aia cu mecedes si bmw nu mor?? Bine, sunt convinsa ca esti un sarac, ca nu ai nicio masina si ca mergi cu autobuzul.
9
4
Spirea...prost ca tine nu am mai intalnit in viata mea...Esti atat de prost incat cuvintele sunt de PRISOS...
11
3
Esti prost baiete! Poti sa fii in orice masina daca te loveste o namila gen ML nu ai prea multe sanse sa scapi!
14
1
Poti sa conduci si Bentley, la impact frontal cu un zid la peste 60 kmh vei avea rupturi de organe interne si te duci pulii de suflet oricum.
12
3
CE TI MAI PLACE SA SUGI PULA DIN PULA MANI DE BMW SAU ALTE GIOARSE TREBUIE LUATE PERMISELE CRETINILOR SI CAZANELE BG OPRITE SI POLITIA SA SI FACA TREABA SI APOI MAI VEDEM CU CE MASINA AI CRESCUT MUISTULE
12
3
Ala de la Cernavoda este liber
8
0
degeaba ai studii daca nu ai bun simt ajungi criminal asa ca nu o mai injurati pe viorica, gasca din opozitie chiar daca are diplome si vorbeste corect poate fi oricind ca asta!
1
6
Domnule,dar ma gandesc cat de inconstienti sunt unii oameni sa umble in masini de plastilina gen Hyundai sau Logan.Personal,cred ca daca esti intrun gunoi din asta de 8-9000 de euro nou,nu ai nici o sansa nici daca te loveste unul cu un scooter!Luati masini ca lumea,Bmw,Mercedes,Range Rover,e viata voastra in joc!
7
29
Puscarie de minim 15 ani si fara permis pe viata!
9
2
O sa scape cu puscaria si o sa iasa dar oamenii morti nu se mai intorc, atunci cand era cald incidentul trebuia aruncat dupa pod in canal nenorocitul, asta inseamna sa nu respecti nici o lege din tara asta daca avem masini , bani ne pisam pe toata lumea .
12
3
Plavanul ala sur imbracat in galben , trebuia sa-l testeze si pe porcusorul Nicusor care dormea beat in masina la Capitol ! Vad ca a fost reangajat la Rutiera !...
21
5

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515