REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Traian Băsescu despre Ordonanța numărul 9 din învățământ: ‚Se încearcă o politică agresivă de deromânizare și de maghiarizare’

Traian Băsescu despre Ordonanța numărul 9 din învățământ: ‚Se încearcă o politică agresivă de deromânizare și de maghiarizare’

Replica API 1 octombrie 2018 | 00:52 372

Interese politice între PSD și UDMR, referitor la Ordonanța numărul 9 din învățământul primar, la aceasta concluzie a ajuns fostul președinte, Traian Băsescu.

sursa foto: facebook.com

” Totul de vânzare !

În luna August 2018, prin Ordonanţa nr. 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limba Română să fie predate de profesori absolvenţi ai facultăţii de Limbă şi Literatură Română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limbă maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii Române.

Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de deromânizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.

A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018.

Textul care susţinea învăţarea Limbii Române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă. Oare unde au fost „patrioţii” de la ALDE?

Limba Română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba Română în an centenar este o ticăloşie fără margini.

Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie „totul este de vânzare”, de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba Română.”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de socializare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Basescu le-a taiat macaroana la toti pensionarii bugetari si militari scosi la 40-50 ani la pensie, cu pensii babane, de care nu aveai loc sa muncesti pentru ca lacomii astia se bagau tot ei! Incasau si pensii si salari! Base ia pus sa aleaga: ORI PENSIE ORI SALARIU. Din doua una. Base le-a taiat unghiile hraparete la toate cozile de topor. Pensia, sa fie calculate dupa dupa CONTRIBUTIVITATE tot Base a dat-o!Dar a venit PSD si le-a umplut troaca la godaci! Asta se cheama ka-i bine?! SHEET.
0
0
economia duduie ,avem autostrazi de nu mai e loc pe harta de ele ,scolile sunt toate moderne si spitalele fac transplant de creier gratuit pt votantii pesede si cacatii care se uita la antena 3 deci ati terminat cu bunastarea tarii si acum faceti referendum pe bani multi pt poponarii din bor si pedofilii din biserica .bravo natiune
2
0
Ultimul om care ar trebui sa vorbeasca despre ce trebuie facut. Pramatie mai mare ca asta nu exista. Te-au votat constantenii si ne-ai taiat pensiile, te-ai pisat pe noi. Nu mai pupi tu voturi din Constanta, " BAI ANIMALULE" !
3
3
I se scufundaseu creierul in tarie.
2
2
Ce dor o sa ne fie de Basescu! El a dat LEGE ca toti hotii astia din parlament, primarii, CJ..etc. sa aleaga: Vor sa faca afaceri sau vor in demnitati publice? Atunci au ales. Unii in privat altii demnitari in fubctii publice. Tot Basescu a anulat toate pensiile speciale si a dispus: Calculul tuturor pensiilor sa se faca dupa CONTRIBUTIVITATE, nu dupa altceva! Si a LEGIFERAT. Bine.
4
0
mai jeg decat puscariasul dragnea nu exista altul, puscariasul conduce detasat
5
4
Dispari nemernicule !
5
5
Hai SICTIR de borfas ! Bisnitarule .
7
6
Base esti haios ma. Tot cu 4 cuburi bei whisky sau ai inceput sa mai si scoti banii de la saltea??
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272