REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Tranzacție surprinzătoare la Constanța: Help Net a cumpărat lanțul de farmacii Proxi Pharm

Tranzacție surprinzătoare la Constanța: Help Net a cumpărat lanțul de farmacii Proxi Pharm

Replica API 2 noiembrie 2019 | 00:00 1960

Afacere de milioane de euro

Afacere de milioane de euro

Help Net, unul din cei mai mari jucători de pe piața farmaceutică din România, a cumpărat lanțul de farmacii Proxi Pharm din Constanța. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică, dar este de ordinul milioanelor de euro, ținând cont de mărimea companiei din Constanța. Proxi Pharm SRL este deținută de soții Carmen Silviana și Octavian Marius Idu, în proporții de câte 50%. Octavian Marius Idu este fratele diplomatului Niculae Idu, fostul șef al reprezentației Comisiei Europene în România.

Contractul de vânzare- cumpărare dintre Help Net și Proxi Pharm a fost semnat pe 4 iulie 2019, iar pe 29 octombrie 2019 Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția, pentru ca ieri, 1 noiembrie, Help Net să anunțe oficial preluarea companiei constănțene.

În urma tranzacţiei, Help Net preia de la Proxi Pharm cele 17 farmacii deţinute în judeţul Constanţa: 12 în oraşul Constanţa, două în Techirghiol şi câte o farmacie în Năvodari, Negru Vodă şi comuna Topraisar.

”Farmaciile preluate de la Proxi Pharm vor fi integrate în structura Help Net în cel mai scurt timp posibil, iar personalul farmaciilor achiziţionate se va alătura celor 1.600 de angajaţi deja existenţi”, a anunțat Help Net, care a ajuns astfel la un număr de 259 de unități în toată țara..

Help Net, parte a gigantului european Phoenix

Fondat în 1998, Help Net operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din România şi, începând cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix. Help Net se află în top 5 lanţuri farmaceutice în România, cu 259 de locaţii deschise la nivel naţional şi o cifră de afaceri de 140 de milioane de euro în 2018. Farmaciile Help Net deservesc peste 2,7 milioane de pacienţi.

Grupul Phoenix este un furnizor de servicii integrate de sănătate, lider în Europa, cu o prezenţă activă în 27 de ţări. Phoenix are o reţea de 164 de centre de distribuţie, 2.500 de farmacii proprii în 14 ţări europene, 37.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 26 miliarde de euro.

Help Net a fost preluat de grupul german Phoenix printr-o tranzacție evaluată la peste 100 de milioane de euro, potrivit surselor de pe piață.

Alături de Proxi Pharm, lanțul Help Net a achiziționat și firmele Tinos Farm și Flora Farm, care dețin 16 farmacii în municipiul București și în județul Ilfov.

Patronul Proxi Pharm, fratele diplomatului Idu

Proxi Pharm SRL a fost înființată în 1993 și a raportat pentru anul 2018 afaceri de 7,5 milioane de euro, cu un profit net de 370.000 de euro. Firma are 57 de angajați, iar valoarea activelor sale depășește 3 milioane de euro. Octavian Marius Idu, patronul firmei, este fratele diplomatului Niculae Idu, fostul șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România. De asemenea, cumnata patronului Proxi Pharm, Pompilia Idu, a fost director în Ministerul Integrării Europene și apoi șef serviciu în Ministerul Dezvoltării Regionale.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru , Ohoohoho... , oligofren esti tu, ca scrii asa ceva la adresa unor oameni bolnavi. Probabil esti foarte tanar si cu o educatie precara. Peste 30-40 de ani o sa devii la randul tau dependent de medicamente.
2
0
farmacie de securisti.Adica tzeapa.Preturi mari,produse contrafacute.Pofta buna!
0
3
Parca faci reclama acoperita la cofetarie nu la farmacie. Asa de bune sunt farmaciile incat oamenii se imbolnavesc mai des si farmaciile apar ca ciupercile dupa ploaie. O sa fiti mai sanatosi daca renuntati la aceste bombe
0
3
Farmacia Tei din Mall-ul Maritiomo sau Vivo, cum i-o mai spune? Da, am citit ca are preturi bune. Nu i-am calcat pragul inca, dar stiu lucruri bune despre ea. La aproape orice produs cautat pe Internet, primul pret este al Farmaciei Tei. Primul in sensul de cel mai mic.
3
5
Farmaciile astea cu preturi bomba fac profit din retetele si intelegerile cu medicii. Preturi mai bune doar la Tei in Maritimo.
2
5
Cand un asemenea profesionist ajunge sa-si vanda afacerea e foarte grav. Dar mai grav e faptul ca nimeni din sistemul farmaceutic nu face nimic si nu ia nici o atitudine, cu toate ca sunt o groaza de persoane care-si aroga titlul de reprezentanti, de presedinti, etc, etc. De 29ani sunt favorizate doar lanturile. Pe farmacisti ii reprezinta oare cineva? Intrebare retorica. Farmacia nu trebuie sa fie a farmacistului? S-a ajuns la aberatii. 1 farmacist si cate 3 asistenti la o farmacie.
7
0
Proxi Pharm a fost preluata de Halep net, adica make! Fugiti!
4
6
neamul lui idu, de ce fel este ? englezi, japonezi, eschimosi, stie careva ?
5
3
Idu, Idu, Idu... Fiul sau mai tine minte cand i-au calcat masina in picioare fratii Cornel si Marian, in zona Trocadero, acum vreo 20 de ani? Se oprise circulatia pe Lapusneanu. Cei doi s-au urcat efectiv cu bocancii pe masina lui. Un Mercedes SLK. Boul venise insotit de un batengard de la Disco No Problem. Credea ca sperie lumea. Si-a luat-o batengardul ca magarul in panta.
6
6
10 farmacii pe cap de locuitor , o tara plina de dependenti psihici de pastile , oligofreni si asistati sociali !
12
5
fugiti de proxi.Preturi duble.Era sa iau teapa,dar m.am dus la alta farmacie si pretul era la jumate,acelasi medicament.tzeapa!gigi
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218