REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

TRECERILE de PIETONI din Constanța, ILUMINATE cu LEDURI 'deștepte': se intensifică lumina când sunt oameni în zonă!

TRECERILE de PIETONI din Constanța, ILUMINATE cu LEDURI 'deștepte': se intensifică lumina când sunt oameni în zonă!

Replica API 10 ianuarie 2019 | 00:58 365

Proiect de hotărâre propus de consilierii PMP Constanța!

Proiect de hotărâre propus de consilierii PMP Constanța!

Având în vedere numeroasele accidente rutiere produse la trecerile de pietoni pe raza municipiului Constanța, soldate cu victime, din cauza semnalizării deficitare și a iluminatului slab din aceste zone, Partidul Mișcarea Populară Constanța a propus un proiect de hotărâre ce vizează creșterea nivelului iluminatului public din preajma trecerilor de pietoni. Concret, se dorește suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED deasupra acestora, asigurând o intensitate a luminii cu 50% mai mare decât iluminatul căii de rulare, prevăzute cu senzor de persoane. În momentul în care senzorul detectează o persoană în apropiere sau pe trecerea de pietoni, intensitatea luminii va fi sporită la 150%. Atunci când nu este nicio persoană care doreşte să treacă strada, senzorul menţine iluminatul la nivelul celui stradal. Pe fiecare parte a trecerilor de pietoni se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuție asimetrică a fluxului luminos. Stâlpii se vor monta înaintea trecerii de pietoni din direcția de deplasare a traficului, iar aparatele de iluminat se vor orienta înspre pietonii aflați pe trecere, pentru obținerea unui contrast pozitiv între fundalul întunecat și pieton. În cazul în care situația din teren o va permite se pot utiliza stâlpii existenți, se arată în proiect. ”Considerăm prioritare în implementarea acestei soluții toate trecerile de pietoni aflate pe arterele principale ale municipiului Constanța, cele aflate în apropierea instituțiilor de învățământ, instituțiilor publice precum și cele unde numărul accidentelor este mare”, au transmis reprezentanții PMP.

Un accident rutier produs recent pe trecerea de pietoni s-a petrecut în noiembrie, anul trecut, în urma căruia Ana Maria Luca, fiica unui consilier local din Cogealac, Gheorghe Luca, și-a pierdut viața, iar iubitul ei a fost grav rănit. Nenorocirea s-a petrecut pe 12 noiembrie, când un tânăr de 20 de ani a condus un autoturism pe banda a treia a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, dinspre Soveja spre stațiunea Mamaia, iar la marcajul pietonal din apropierea intersecției cu strada Dispensarului, a surprins și accidentat un grup de patru persoane. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate, spun oamenii legii. Nenorocirea s-a petrecut din cauza lui Alexandru Sava, un bărbat de 28 de ani, care a condus un autoturism pe banda a treia a bulevardului Alexandru Lăpușneanu, dinspre Soveja spre stațiunea Mamaia, iar la marcajul pietonal din apropierea intersecției cu strada Dispensarului, a surprins și accidentat un grup de patru persoane. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate, spun oamenii legii.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu ar fi partiduletul asta PMP de rahat si asta din cauza celor ce-l reprezinta, care a batut palma cu PSD inselandu-ne pe noi cei ce le-am dat votul, daca nu am sti ca este doar o actiune de propaganda care vine la 4 sau 5 ani inainte de niste alegeri am mai spune. Acum spunem insa...PALAZ, LA CACAT MA!
3
0
Nu merge... multi constanteni umbla cu.masinile beti sau drogati .
3
0
Pmp inseamna podeaua municipala a primariei
4
0
E f bine !--Dar din toate proiectele partidelor din Cta nu s-a realizat nimic. !--Primarul sa spuna public ce face cu Cazinoul ? --el tace tace tace ca mutu
3
0
Ce e PMP??
4
0
Vopsiti pietonii in verde fosforescent.Asta cu luminitele nu e buna ca vom fi obisnuiti rau si cand sunt defecte ori in alte localitati facem macel ca nu sunt iluminati pietonii.Ori pot justifica in instanta ca m,a orbit lumina aia de 150la suta.Asa ca stati flexati trec si campaniile astea electorale!
12
0
Conducere de cacat !!! nu santeti in stare de nimic !! ! doar vorbe latrai dracu !! facetiu marcajele cu trebuie !! LATRAILOR ..
9
2
Cand pleaca "smecherii" de la club oricum au vederea in leduri de la bautura si pastile .... investite inutila !
12
0
... de la Politia Rutiera a iesit la pensie prin anul 2001 , sistematizarea rutiera este la pamant ! Ar fi trebuit sa fie REangajat la Politia Locala , ar da lectii la multl bambilici din Primarie ! Mai bine s-ar monta camere video pe drumurile publice din municipiu !
5
3
Vrajeala cu semafoarele voastre...puneti camere de trafic cum sunt in orasele serioase...normal ca sunt interese sa nu avem asa ceva!
11
2
butoni de calmare , radare fixe , amenzi tuturor cocalarilor care nu dau prioritate pe trecere. ledurile sunt fix apa de ploaie pentru soferii din Romania.
9
3
Mangle de PMP. Asta i-am invatat cel mai bine si eu si Traian, cum sa insele si sa nu faca nimic. Palas a bagat cel mai bine la cap
12
2
PMP PSD ALDE simt ca se apropie alegerile si fac pe dracu in patru sa iasa in fata. MUIE VOTURI, asta o sa mai luati. In special Palas
12
3
Sa le stingem lumina la toate leprele astea de consilieri cu seful lor Palas in frunte. V-ati trezit acum ca vin alegerile sa iesiti in fata cu cate ceva javrelor? Iar jigodia aia de Cantarina vrea lumina? Sa-i pun lumanari
13
2
In alte orase sau in vest s-au realizat treceri pentru pietoni cu semafor cu buton .Mai ales la trecerile periculoase.
14
3
Bravo PSD bravo fagadau bravo PSD singurul partid care tine la popor
2
25
Buna ideea, dar sa puna si la sediile PMP sa le lumineze si dupa ce nu mai intram in parlament ca nu avem cum cu 2%. Sa avem lumina sa ne cautam voturile
18
3
Mai mult cu 5-10% nu vor scadea numarul accidentelor pe trecerea de pietoni din cauza acestei masuri. Factorii sunt multipli dar viteza excesiva si neacordarea de prioritate se pot remedia mult mai rapid cu instalarea limitatoarelor de viteza instalate in zona trecerilor. Soferul de 28 ani nu avea cataracta, daltonism, miopie sau alte afectiuni cu vederea. A trecut cu masina in viteza peste trecere pentru ca asa i s-a parut ca e normal. Conducere preventiva zero.
9
3
In sfarsit sa se faca ceva
3
6
In loc sa puna in sedinta ei da comunicat de presa. Ba prostilor de PMPisti de cacat voi ati inceput deja campania. Va mai alege PULEA
19
2
Oricat de iluminate cu dispozitive inteligente, sau neinteligente ar fi unele sun pozitionate prost, dupa curbe: Sucevei-Lapusneanu, Cismelei inainte de Tic Tac, altele sunt pozitionate inaintea semafoarelor, vezi intersectia de la Dacia, Tulcei cu Tomis, sunt facute fara cap si nimeni nu intervine in corectarea acestor greseli.
17
1
Oras de cacat!!!! Nu sunteti in stare sa faceti niste marcaje pietonale cum trebuie dar umblati dupa cai verzi pe pereti!
27
1
Nu mai pleca de aici caci vei fi deziluzionat! Dincolo iarba nu-i mai verde!!
8
1
Orice tampit a ajuns sa comenteze si lucrurile bune. Nu conteaza ce fac astia ca haterii sunt prezenti. Vai de mama noastra. Abia astept sa imi iasa viza sa plec naibi de aici.
3
16
Dupa multe victime s au gandit ei fix acum inainte de Circ sa initieze un proiect pentru siguranta noastra a sclavilor
18
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272