REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
26.4° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Trei asistenți de la Medicina Legală, săltați de procurori și reținuți... pentru inginerii financiare cu cadavre

Trei asistenți de la Medicina Legală, săltați de procurori și reținuți... pentru inginerii financiare cu cadavre

Virgil STOIAN 27 mai 2024 | 17:06 19149

Trei asistenți de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, C.S., A.E. și O.C., au fost reținuți pentru luare de mită în formă continuată. Cei trei sunt acuzați că ar fi primit diferite sume de bani, de la un investigator sub acoperire,  pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor. Sumele percepute de aceștia difereau, fiecare având propriul tarif.

Trei asistenti de la Medicina Legala, saltati de procurori si retinuti... pentru inginerii financiare cu cadavre

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa din data de 27 mai 2024 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.S., A.E. şi O.C., cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. „Apostol Andrei” Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători.

Trei asistenti de la Medicina Legala, saltati de procurori si retinuti... pentru inginerii financiare cu cadavre

În sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că la datele de 10.04.2024, 12.04.2024, 23.04.2024 și 8.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

În sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că la datele de 15.05.2024 și 16.05.2024, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi.

În sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20.05.2024 și 21.05.2024 a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

În cursul zilei curente au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanța – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani.

Procurorul de caz a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru 24 de ore.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale ori reţinerea reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo?Sa vedeti pe fonduri europene ceea ce este!
1
0
E la ordinea zilei,asa am pățit și eu,dacă nu dai aștepți!
0
1
Cioclii și multe asistente sânt cu ochii doar la lovele Controale ar trebui făcute mai des mai ales în spitalul județean infect și corupt
7
1
Fostul șef, infractorul de Carol...el ia învățat sănăt**e șpagă, și cum sa ia. Carol ..evreul...este cel mai infect om posibil,și cel mai mare șpăgar...l-as aresta acum pe loc.. ăștia au fost elevii lui
11
2
moarte coruptilor!!
10
1
Eugen de la morga spitalului judetean constanta cere spaga de la 300 lei în sus la fiecare apartinator care vine sa își ridice decedatul si este liber
17
4
Astai societatea noastră în care trăim când vi pe acest pamant plătești când pleci nu scapi fără plată, și e doar începutul
14
1
Daca ati face la fel si cu asistentele de la spitalul judetean care nu ingrijesc decat cu spaga !!! Si multa !!!! Cei care nu dau Mor !!!!
38
7
Este acolo un asistent cu care se discuta toate nenorocirile legate de alcoolemii si droguri si te trimite si la un domn avocat prieten cu el.Masuri
24
2
Fura tot ce se poate fura de la morți,cercei,verighete,ghiuluri,haine,etc.
32
6

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018