REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Trei cadavre au fost găsite pe Everest: Ar putea fi trei alpiniști francezi dispăruți

Trei cadavre au fost găsite pe Everest: Ar putea fi trei alpiniști francezi dispăruți

Replica API 10 noiembrie 2021 | 01:04 863

Trei cadavre neidentificate au fost descoperite de ghizii montani în Nepal, în zona în care trei tineri alpinişti francezi au dispărut pe 26 octombrie, după o avalanşă produsă în regiunea Everest, a declarat luni pentru AFP poliţia locală.

''Am primit informaţia că ghizii montani locali au găsit trei cadavre'', a declarat Rishi Raj Dhakal, inspector şi purtător de cuvânt al biroului de poliţie din districtul Solukhumbu.

Cadavrele au fost descoperite ''aproximativ în aceeaşi zonă în care s-a efectuat căutarea'' celor trei tineri alpinişti francezi dispăruţi, a precizat el.

''Un elicopter însoţit de o echipă de salvatori formată din ghizi montani profesionişti a fost trimis pentru a recupera aceste cadavre'', a continuat poliţistul.

''Nu putem confirma în acest moment identitatea acestor cadavre. Dacă vremea se menţine favorabilă, ghizii montani vor recupera cadavrele'', a adăugat el.

Şeful operaţiunilor de la Kailash Helicopter Services a confirmat trimiterea uneia dintre aeronavele sale. ''Elicopterul nostru s-a deplasat acolo pentru a recupera cadavrele'', a declarat Shree Hari Kuikel pentru AFP.

Alpiniştii francezi Louis Pachoud, Gabriel Miloche şi Thomas Arfi au fost daţi dispăruţi pe 26 octombrie, în urma unei avalanşe produse în timpul ascensiunii pe versantul vestic al Mingbo Eiger, cu altitudinea de 6.070 de metri.

Un responsabil din cadrul Ministerului Turismului a declarat pentru publicaţia Himalayan Times la scurt timp după producerea avalanşei că alpiniştii nu solicitaseră permisul de ascensiune, obligatoriu înainte de a se lansa într-o escaladă.

Nepalul a redeschis ţara turiştilor în luna septembrie, exceptându-i de la măsura carantinării pe cei vaccinaţi împotriva COVID-19, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212