REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Trei OLIMPICI din CERNAVODĂ și-au dat școala în JUDECATĂ și au CÂȘTIGAT!

Replica API 9 octombrie 2020 | 11:31 10690

Un stagiu de practică al unor elevi de la Liceul Axiopolis din Cernavodă s-a încheiat în instanță. Tinerii s-au trezit cu mediile scăzute la purtare din pricina faptului că le-au spus părinților în ce condiții au fost puși să reziste pe toată durata stagiului. Comportamentul total inadecvat al directoarei și dorința de corectitudine a părinților i-a făcut pe aceștia să apeleze la instanță pentru a face lumină în cazul de față. Așa s-a și întâmplat. Instanța le-a oferit câștig de cauză iar liceul este bun de plată acum.

În anul 2019, un scandal de proporții în care erau implicați trei elevi și conducerea școlii unde aceștia învață s-a finalizat în instanță. Despre ce este vorba? Ei bine, câțiva elevi, pe atunci în clasa a XI-a, de la Liceul Axiopolis din Cernavodă, au mers într-un stagiu de practică desfășurat prin programul educațional Erasmus, în Spania. Înainte de acest stagiu, atât lor cât și părinților le-a fost prezentat totul în detaliu însă ajunși la fața locului, băieții au constatat că nimic din ceea ce li se spusese nu era așa. Aceștia au vorbit zilnic cu părinții și nu au ezitat să le spună în ce condiții sunt obligați să stea. „Vorbeam zilnic cu băiatul meu, ba pe video, ba la telefon, și îmi spunea cum sunt nevoiți să stea și ce condiții trebuie să îndure. Doamnele care i-au însoțit au fost, cel mai probabil, într-un concediu, nicidecum într-un stagiu de practică. Băieții noștri au dormit cu cele mai groase haine pe ei, plus gecile. Cum să poți tu ca părinte să accepți că băiatul tău stă la o temperatură de 12 grade în casă? Ce să mai spunem de mâncare… noroc că aveau bani de acasă și chiar le spuneam că dacă nu le place ce li se dă, să meragă să își cumpere. Și ce credeți? Le-au făcut referat și pentru asta…” a declarat mama unuia dintre băieți pentru Replica.

Le-a fost scăzută media la purtare și au fost batjocoriți de profesori

Pentru că au „îndrăznit” să le spună părinților în ce condiții au stat în stagiul de practică, conducerea Liceului Axiopolis din Cernavodă s-a răzbunat pe doi dintre băieți și le-a scăzut nota la purtare. Astfel, la finele clasei a XI-a, unul din băieți avea media la purtare scăzută cu două puncte iar celălalt, cu trei puncte. Totodată, la acel moment directoarea liceului îi acuza pe băieți și de furtul unui televizor din apartamentul în care au fost cazați. „Clasa a XII-a a fost de neuitat pentru băieți. Aceștia au fost marginalizați și atacați atât de elevi cât și de profesori. Aceștia din urmă din golani, bețivi și drogați nu îi mai scoteau. Le-au pus piedici încontinuu, nu le-au mai dat bursele, le spuneau că nu au niciun viitor și multe, multe altele însă au fost puternici și au avut încredere în ceea ce și-au dorit și iată că acum sunt unde sunt” a mai spus femeia.

S-a ajuns în instanță

Pentru că acuzațiile făcute de directoarea liceului erau nefondate și contrazise de dovezi, părinții au decis să meargă în instanță pentru a demonstra nevinovăția băieților. Astfel, C.T.G - prin reprezentant Ionelia Carmen G., C.N. prin reprezentant Cristina N. și C.V. - prin reprezentant Timofei V. au dat în judecată Liceul Axiopolis din Cernavodă. Instanța a decis încă din prima hotărâre să dea câștig de cauză băieților, reprezentați în instanță de părinți, și s-a solicitat atunci anularea tuturor actelor ce prevedeau sancționarea acestora și obliga liceul să șteargă notele scăzute la purtare dar și să le ofere băieților bursele meritate de la care au fost privați.

Curtea de Apel a dat sentința definitivă

Curtea de Apel a dat sentința definitivă, iar celor mai sus menționate s-a adăugat și faptul că Liceul Tehnologic Axiopolis Cernavodă este bun de plată și că trebuie să plătească cheltuielile de judecată ale celor trei reclamați. „Respinge excepția lipsei de interes în susținerea cererii de recurs. Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimații reclamanți a cheltuielilor de judecată. Definitivă.” Este menționat în minuta judecătorească.

Băieții, olimpici în Robotică

De menționat este faptul că cei doi băieți sancționați au făcut parte din Cercul de robotică și, în premieră pentru liceul din Cernavodă, au obținut rezultate excepționale la un concurs internațional de robotică și la o olimpiadă națională la aceeași specialitate. Aceștia au fost premianți încă din clasele mici iar acum au ales să meargă pe același drum. Astăzi, băieții sunt studenți la Iași, respectiv București.

Cu mai multe detalii despre băieții, olimpici, vă vom oferi într-o următoare ediție!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai ce pretentii aveti de la acest oras? Astia sunt conducatorii institutiilor de invatamant. Pai ani de zile a fost directoare la gradinita in trust acolo, una care nici proprii ei copii n-o vroiau prin preajma. Dupa ce o lasase barba-su, o luase prin porumb, si la toti le era frica sa-i spuna ceva. Au dat peterecrre cand a iesit la pensie, si acuma o vezi de dimineata pleaca de acasa cu o sacosa goala si umbla de nebuna tot orasul pe la cine o primeste...ce dracu pretentii aveti?
3
0
In ce tara mai exista "purtare" ?
2
2
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
0
4
CIne conduce liceul ala trebuie inchis urgent! 6 luni la puscarie cred ca o vor linisti pe nemernica aia de directoare!
9
7
Este ca ai vrut sa te faci si tu profesor dar nu ai putut? Nu toata lumea are capacitate... Nu e usor sa devii profesor! Mai trebuie si putina minte!
11
3
felicitam profesorii pt ca ii indeamna sa plece spre civilizatie
7
3
parinti , statul roman cheltue pentru a le oferii conditii de trai si studiu pleaca majoritatea chiar si in spania , nu toti se realizeaza si se intorc cu aere de ...doctoranzi , intra in politica si fac cariera in... avere indiferent daca treaba merge bine sau ne ducem de rapa!
4
10
De directoras de liceu de provincie!!!! Se crede stapan peste oras.
10
5
Conditiile din Spania cred ca au fost stipulate intr-un contract,iar daca nu au fost bine definite sau nu au fost respectate,liceul sau partea romana din contract sunt raspunzatori.Iar scaderea notei la purtare se face cand sunt abateri de la regulamentul scolar.Daca s-au abatut de la obligatiile din contract,au adus prejudicii,atunci raspundeau pecuniar sau cum prevedea contractul.Scoala era un partener care trebuia sa controleze conditiile si sa intervina pentru remediere.Iata ca inceputul de drum pentru niste olimpici a inceput cu o sincopa.Si uite asa tinerii aleg sa plece in alte tari.
19
2
Hai toate diariile analfabete care au copii drogati si prostituate sa zica daca era copilu meu faceam dregeam.. nu poate fi copilul tau Un geniu nu se naste din diarie de om
8
4
Coruptia incepe de la primarie,politie,scoala,etc. In orasul unde interlopii si proxenetii sunt stapani orasului.
29
6
Trebuie dati afara ca sa le fie teama celorlalti sa mai chinuiasca si batjocoreasca elevii. Bugetarii sa stie de frica, nu sunt zei pe pamant, sunt platiti sa invete copiii nu sa faca pe zmeii, ratatii naibii
26
10
Cadrele din invatamant sunt corupte pana in maduva oaselor. Pana nu au loc condamnari cu executare, nu se linistesc.
38
10

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614