Trei şcoli din judeţ vor elimina din meniu laptele şi cornul!
Trei şcoli din judeţ vor elimina din meniu laptele şi cornul!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestOFICIAL: o masă caldă
OFICIAL: o masă caldă
Guvernul a adoptat, vineri 27 ianuarie, a.c., normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Suportul alimentar constă într-o masă caldă sau un pachet alimentar pentru fiecare elev/preşcolar, prin raportare la infrastructura necesară servirii mesei în unitatea şcolară. La nivelul judeţului Constanţa, pachet alimentar sau masă caldă vor primi 1.145 de copii incluşi în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal care învaţă în cadrul Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“. Este vorba despre copiii care frecventează cursurile, cei care lipsesc de la ore ratând respectiva masă. O masă caldă vor primi şi elevii de la Şcoala Gimnazială nr.1, Sat Văleni şi cei de la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu”.
Din toamnă, copiii din învăţământul preşcolar şi elevii din 50 de şcoli de stat vor primi, timp de un an, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi. Valoarea acesteia va fi, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, de 7 lei, iar variantele de meniu au fost avizate de Institutul Naţional de Sănătate. Pachetul alimentar va conţine produse de panificaţie, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care se adaugă un fruct. Data-limită de consum a produselor distribuite către unităţile şcolare în regim de catering va fi în ziua producerii, pentru masă caldă, respectiv de 24 de ore pentru sandviciuri. Iată ce ar putea primi copiii de mâncare la şcoală, potrivit documentelor adoptate de Guvernul României: ciorbă de legume, supă de pui cu legume, ciorbă de văcuţă cu legume, legume cu piept de pui la grătar, mâncare de mazăre cu piept de pui, pilaf cu legume şi ficăţei de pui, piure de morcov cu grătar de pui, piure de cartofi cu piept de curcan, mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor, ghiveci de legume cu pui, orez cu legume şi pui la tava, sufleu de broccoli cu brânză, cartofi gratinaţi cu piept de pui la grătar, omletă cu legume şi brânză telemea, dovlecel umplut cu brânză la cuptor, macaroane cu brânză, quinoa cu legume.
Mihaela UNGUREANU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News