REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Trenuleţul KAMIKAZE din staţiunea Mamaia. Fără centuri de siguranţă pe bulevard!

Trenuleţul KAMIKAZE din staţiunea Mamaia. Fără centuri de siguranţă pe bulevard!

Replica API 22 iunie 2018 | 00:00 4998

Trenuleţul din staţiunea Mamaia a reprezentat dintotdeauna o atracţie turistică pentru cei care vin pe litoralul românesc. Pe vremuri “Trenuleţul” mergea pe şine şi traversa Parcul Tăbăcărie, făcând totodată înconjurul lacului. Ulterior, această idee a fost eliminată şi doar podurile din parc ne mai amintesc de acesta. Trenuleţul s-a metamorfozat păstrându-şi numele, dar funcţionând pe roţi. Anii anteriori traseul acestuia era doar pe faleza din staţiunea Mamaia. Anul acesta a venit cu o surpriză pentru turiştii care ajung pe litoralul românesc, dar şi pentru constănţenii care doresc să le facă o plăcere copiilor.

Trenuleţul care face turul staţiunii Mamaia şi-a schimbat traseul anul acesta! Autorităţile locale constănţene au decis modificarea traseului acestuia, extinzând ruta şi pe bulevardul Mamaia. Constănţenii care s-au plimbat zilele acestea pe faleza din staţiunea Mamaia şi au decis să facă o călătorie cu “Trenuleţul” au rămas surprinşi de faptul că au ajuns pe bulevardul Mamaia, făcând chiar şi sensul giratoriu. Gândul i-a dus direct la o posibilă tragedie având în vedere că “Trenuleţul” nu este asigurat corespunzător.

Unul dintre motivele pentru care viaţa călătorilor este pusă în pericol este faptul că aceştia nu sunt asiguraţi cu centuri de siguranţă. “Ajunşi în staţiunea Mamaia am decis să le facem o mică bucurie copiilor plimbându-i cu Trenuleţul. Mergând am observat că şoferul vrea să iasă pe principală. Am crezut că e o glumă, dar nu! Am făcut chiar şi sensul giratoriu cu Trenuleţul şi pot să zic că am fost efectiv şocaţi pentru că ne aflam printre maşinile care circulau în regim normal şi nu aveam centuri de siguranţă.

Ne-am ţinut bine copiii în braţe şi abia aşteptam să intrăm iar pe faleză. Nici prin cap nu ne-a trecut că urmează să iasă pe bulevard şi să facă sensul giratoriu pentru că sigur nu ne-am mai fi urcat!”, a precizat o constănţeancă ce a decis să facă o plimbare împreună cu soţul şi cei doi copii ai săi. Autorităţile locale spun că “Trenuleţul” deţine aviz pentru a circula pe bulevardul Mamaia. “Propunerea a fost trecută prin comisia de circulaţie şi a fost permis accesul pe acele porţiuni”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Menţionăm că anul acesta “Trenuleţul” are două trasee. Unul dintre ele începe din “Piaţetă” şi se finalizează în dreptul Hotelului Victoria. Cel de al doilea traseu începe din zona “Butoaie” şi are ca destinaţie zona “Castel”.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine le are E colonel la sri......Dragnea...PSD..Fagadau asa ca vorbim sa nu adormim si daca are acte foarte bine!
0
0
sunt ale mele,, dar de la anu ma pensionez,,k plec dupa mazare
0
1
Boule, azi maine o sa spui ca e periculos sa iesi pe trotuar ca-ti poate cadea un avion in cap si alte ineptii de genul acesta! Chiar nu vezi, idiotule, ca ne indreptam spre o societate de cacaciosi care se vor pisa pe ei de frica cand isi vad propria umbra??
3
1
in cazile pe roti , 310 , aveti centuri ? acolo cazi de pe scaun si daca bate vantul afara sau tranteste unul usa mai tare !
11
0
am fost in Franta acum cativa ani si soferul s a asigurat ca toti ne am pus centurile de siguranta inainte de a pleca. era doar un shuttle bus... dar...ca idee. in canada, se poarta centura de siguranta si de catre pasagerii din spate, altfel iei amenda. am mers cu simpa trans in bucuresti si s a observat cine era turist si cine se credea nemuritor. doua perechi de tineri, cred ca din irlanda, si au pus centurile de siguranta, restul fie radeau pe sub mustata si faceau glume, fie se uitau ca la urs la faza asta. dar da...pe un blv intens circulat de kamikaze, n ai nevoie de centura....ca plm..
7
2
Daaaaa in Autobuze etajate aveti centuri,,,ati gasit un tractoras care circula ca melcu ,si so pe el,,
10
1
trenu groazei - V nu stiu de la ce vine
5
2
Fratilor de la replica...verificati...anul asta nu au obtinut avizul de la politia circulatiei...circula pe mana scurta cum se spune!!!
1
2
In tren aveti centuri? Kk
7
0
asa e, e un tractor deala de pe vremea lu Ceasca care scoate un fum negru inecacios si merge cu 10 - 20 la ora. asta are ITP sau nu e nevoie nici carnet sa conduci?
4
2
ce trenulet ma e un tractor cu remorca care inainte transporta cartofi
8
0
Al cui este trenuletul?
1
3
Pt cei 2 prosti de sub mine: nu e normal ca o hardughie ca aia sa iasa in trafic, unde sunt multe pericole, pot da peste zevzeci ca voi care merg cu 80 la ora prin Mamaia
4
5
Bravo omule!!!! Ai dreptate!!! Am ajuns o adunatura de fatalai si cacaciosi!!
8
3
Ba fratilor. Cu voi e greu tare. Cand futica, nu futache. Mai terminati dracului cu aerele astea. De cand au devenit mamicile atat de disperate? De cand va socati atat de usor? In GMS-uri aveti centuri? In Delta, pe salupa, aveti centuri? Acolo nu comentati ca nu dau veste la toata lumea. Acolo sunteti preocupate sa va postati pe fb. Femei tampite si disperate. Ati ajuns sa va socati la orice cacat. Stati acasa, in globul de cristal si poate va simtiti in siguranta. In marile orase europene, nu mai vezi mamici disperate. Macar acolo au fost atentate. Intelegeam.....dar asa...Sictir socatelor!
17
3
Nu e primul an cu traseu pe bd Mamaia. Verile trecute unde erati?
10
1
Si in statiunea Costinesti avem asa ceva ! Siguranta calatorilor este pusa in pericol pe soselele comunei Costinesti printre autoturisme,fara centuri de siguranta .Dar ce sa-i faci cand esti finul inspectorului sef OPC Horia constantinescu ? Cine sa se opuna de a autoriza afacerea primarul Cristea ,seful de post Racaru ?Daca ei nu respecta legea autorizand pericolul doar din obligatii unii fata de altii ,cum ramane cu turistul care este pus in pericol ?Poate cine trebuie se va sesiza si va pune in regula aceasta afacere pe roti !
3
2
trebuie sa fii handicapat mintal sa iei acel "trenulet" adica o troaca borata de fiarte si un motor cu un sofer handicapat mintal
5
4
Ma bucur ca am apucat , adevartul trenulet ...pe sine si mai ales cand , parcul era parc .
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212