-1.6° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-1.6° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

Trupul Dianei Popescu, tânăra care a murit de cancer, adus acasă

Cristina BĂRBUCEANU 25 ianuarie 2023 | 12:08 5237

Trupul Dianei Popescu, tânăra din Constanța care a murit de cancer, a fost adus în țară și depus în biserică. Fata a dus o lungă luptă cu cancerul, care, în cele din urmă a răpus-o. Înainte să treacă la cele veșnice, tânăra doctoriță se afla într-un spital din Turcia unde primea îngrijiri medicale.

Trupul Dianei Popescu, tanara care a murit de cancer, adus acasa

Diana va fi înmormântată joi

Preotul Jean Ion, care va oficia slujba de înmormântare a Dianei, a anunțat: „Trupul neînsuflețit al Dianei este depus în biserica noastră, Sf.Ierarh Vasile cel Mare din Constanța, str.Ion Neculce, nr.2G, cartier Inel 2.
Slujba stâlpilor va avea loc astăzi, 25 ianuarie, la ora 18.00, iar înmormântarea va fi oficiată mâine,  joi, 26 ianuarie, la ora 11:00. Cei ce doriți să-i aduceți un ultim omagiu sunt așteptați la locația menționată! Dumnezeu s-o ierte!”.

Tânăra a dus o lungă luptă cu cancerul

Amintim că Diana se afla la terapie intensivă de mai multe zile. Pentru că respira cu foarte mare dificultate, medicii au decis să o intubeze. Doar speranța, credința și rugăciunile o mai țineau în viață. Din păcate, tânăra a murit sâmbătă, 21 ianuarie, după lungi suferințe. 

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

În 2021, Diana își spunea povestea pentru ca oamenii cu suflet mare să o ajute cu strângerea banilor pentru tratamente: ,,Numele meu este Diana Popescu și am 26 de ani, visul meu dintotdeauna a fost să devin medic, să ajut oamenii aflați în suferință, dorința insuflată de mama mea care este asistent medical. Dar viață a avut alte planuri pentru mine și în toamna anului 2016, când eram anul 3 la Facultatea de Medicină, am fost diagnosticată cu sarcom de părți moi la coapsă dreapta și metastaze pulmonare. Norocul meu a fost să descopăr o echipa de medici minunați la Spitalul din Turcia, medici care au luptat cot la cot cu mine, să-mi salveze viață. Am urmat un tratament dur, am suferit, am plâns, m-am simțit de multe ori înfrântă de boală, însă nu am cedat. Am luptat și cancerul a intrat în remisie. În tot acest timp nu am renunțat la visul meu și anul trecut am absolvit cu brio Facultatea de Medicină, devenind medic. Din păcate, nu am putut practică deoarece cancerul a recidivat, de dată asta mult mai agresiv, acum am metastază la sân, metastază la creier care îmi pune în pericol viață, și leucemie cronică. Șansă mea să mă salvez și să-mi continui viață este un nou tratament în Turcia, tratament care include și o operație pe creier, deoarece metastaza de la creier îmi afectează iremediabil vederea și îmi pune în pericol viață”.

Dumnezeu să o ierte!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912