REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TUCAN e DISPERAT că pierde afacerea cu AGREMENT de pe lacul Siutghiol

TUCAN e DISPERAT că pierde afacerea cu AGREMENT de pe lacul Siutghiol

Replica API 10 martie 2021 | 00:23 14434

În urmă cu patru, cinci ani, afaceristul din Năvodari Jean Paul Tucan a decis să investească bani grei și în agrement. A pus bazele unui nou proiect și a deschis, pe malul lacului Siutghiol, un centru de agrement nautic. Asta, după ce a închiriat, de la Primăria Constanța, cu sprijinul aleșilor locali, luciul de apă Siutghiol, aflată în administrarea Consiliului Local Constanța. Iată că, Tucan va pierde și afacerea, dar și banii pe care i-a investit, pentru că administrația locală va anula contractul încheiat prin anul 2019. Un prim pas a fost făcut: consilierii locali municipali au aprobat, în ședința de vineri, 29 ianuarie, încetarea efectelor HCLM 175/2019, privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement. Tucan este disperat și încearcă să-și salveze proiectul. A cerut în instanță suspendarea efectelor hotărârii mai sus menționate.

Jean Paul Tucan pierde contractul cu Primăria Constanța, privind închirierea cuvetei lacului Siutghiol. Consilierii locali municipali au aprobat, în ședința de vineri, 29 ianuarie, încetarea efectelor HCLM 175/2019, privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement.

În aprilie 2019 a fost aprobată, în ședință de Consiliu Local, hotărâre privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive . În baza acestei hotărâri, luciul de apă a fost închiriat unor afaceriști, cum ar fi Jean Paul Tucan, care și-a amenajat un parc acvatic. Hotărârea din aprilie 2019 s-a votat în baza Legii din 2010 care prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar şi a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale "Apele Române".

Consilierii au luat act de încetarea hotărârii, după decizia Curții Constituționale

Numai că, pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța. Adică, lacul Siutghiol și cuveta ar trebui să revină în administrarea ABADL.

Așa că, aleșii locali municipali au luat act de hotărârea Curții Constituționale și au constatat încetarea efectelor HCLM 175/2019, privind închirierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement.

Tucan va trebuie să încheie contractul cu ABADL, dacă nu vrea să rămână fără parcul nautic.

Lacul, ajuns în proprietatea Consiilor Locale Constanța, Năvodari, Ovidiu în 2010

În 2010, lacul Siutghiol, aflat în proprietatea statului, a ajuns în administrarea consiliilor locale din Constanța, Năvodari și Ovidiu. ”Se aprobă darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale "Apele Române" se arată în Legea 42/2010. La Constanța, lacul și terenurile de stat limitrofe au fost atât de bine administrate, încât zona s-a umplut, de-a lungul anilor, de construcții private, iar accesul publicului a devenit, în unele locuri, interzis. La sfârșitul anului 2018, Decebal Făgădău a lansat în consultare regulamentul pentru închirierea bunurilor imobile din domeniul public și privat al localității, dar, atenție, si al celor din proprietatea publică a statului, aflate în administrarea Municipiului Constanța, iar în 2019 s-a aprobat hotărârea. La acea dată, a fost legală. Astăzi, nu mai este.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este un prioect rar intalnit!Faceti atata haz pentru o parcela care pana acum era moarta,care acum a inflorit si bucura mii de turisti!!Astia care comentati stati in linistiti comunistilor!!Banuiesc ca sunteti numai bosorogi trecuti de varsta la care iesati si voi din case sa luati o gura de aer pe malul lacului pe timpu lu Ceausescu si atunci cu zgarda la gat!
1
0
Astia care plangeti atat dupa copaci, vedeti ca gasiti banane la supermarket.
2
1
Acolo in dreptul mizeriei unde a construit era o ultima zona unde mai gaseai copaci in mamaia, pana a venit bulangiu asta si a defrisat tot pentru ca ii tinea umbra afacerii sale. Cand mai treceti pe acolo sa va uitati la copaci si dupa sa va plangeti. Da l in bula mea. In drum spre dana 9a b c puteti sa mergeti si sa vedeti ca asta are terenul lui cu deschidere la mare unde are barje si ce cacaturi mai manevreaza el. O scursura.
4
1
esti un mare nou.. puz exista din 2013
3
3
A facut ceva frumos nu ca toti machidonii imputiti prost si scum.
1
4
pentru activiatatea de agrement nautic pe lac este necesar un puz aceasta afacere este complet inafara legii .......orice activitate de agrement nautic trebuie prevazuta intr un puz acolo nici vorba de asa ceva
9
1
Bogdan aldea il arde pe tucan incet si sigur pana la ultimu ban
7
2
Tucan e un golan!
8
6
O celula la Poarta Alba ar trebui concesionata pt individul asta.
9
4
Un loc minunat
10
6
chiar nu se sesizeaza d na la ovidiu se fac lucrari ilegale si primaru trebuie saltat ,asta e clar
12
0
E un idiot si se crede mare patron, a furat de a spart si cand trebuia sa dea banii la angajati se zgarma in cura si intarzia si la altii nu le dadea avea pretentii sa caute baietii care navigau sa lucreze pt el, si ii mintea ca si el a navigat si a stat cu africancele pe nava, ca el a fost capitan de nava, a fost o pla, nu stie nimic de navigatie, doar ca a luat permisul de barca cu spaga, si chiar ma bucur ca ii inchide afacerea, avea aere de fraier, se credea zeu, futui rasa, macar sa puna pe altcineva in locul lui, dar totusi lacul ala e infect rau.
18
4
Asta chiar a investit in ceva care sa atraga lumea. Turismul si asa e praf tot din cauza bulangiilor din conducere. Lasati doar blocuri din branza si betoane, nortii mamii voastre
11
9
Lasa-i pe Feli si Vergi in pace ca fac treaba buna. In 20 de ani de Mazare&CO, s-a ales prafu de orasu asta. Incearca si ei sa mai salveze ce se mai poate salva. Daca iesea iar fagadau voiam sa ma mut din Constanta.
16
4
puz-uri NU, constructii NU, Feli si Vergi blocheaza TOT
14
7
Va balaciti in apa aia infestata in care deverseaza apele reziduale toate vilele si blocurile de pe malul lacului? Numai Mazare avea in living caiacul pe apa din lac. Mirosuri, mirosuri...
17
5
Sincer asta trebuia desfiintat? Pai daca desfiintezi terasele, inchizi afacerea lui asta de pe lac, desfiintezi roata de la poarta 1 etc, constanta ramane doar cu blocurile construite in gradini. Poate ar fi trebuit desfiintate si astea, dar nu primele. Creeaza locuri de munca plus erau locuri de distractie. Minte ingusta primarul vc doar sa distruga.
16
9
MARE LUCRU, LA OVIDIU SE CONSTRUIESC VILE CHIAR IN CUVETA LACULUI, SE CARA SUTE DE TONE DE UMPLUTURA PENTRU MARIREA SUPRAFETEI DE USCAT DAR NIMENI NU VEDE. SUB OBLADUIREA PRIMARULUI SCUPRA S-A BLOCAT ACCESUL PE MALUL LACULUI SUTGHIOL DEARECE CEI DE LA ABDL NU AU ACCES IN ZONA OVIDIU, AICI MARELE STAPAN E E PAU SCUPRA, FUNDA SI GIUMBA. aACUMDE CATIVA ANI S-AU ALATURAT SI FRATII PARIZA SINCS VREO 4TRU MACHIDONI CARE AU RUPT OVIDIU.
25
1
Si-a luat-o prostul.
12
5
I se rupe pula lui Tucan de treaba asta,..cat a furat asta poate trai trei vieti.
14
2
locul ala de agrement arata chiar bine .
19
6
Nevasta mea a umblat cu el cand a fost plecata de acas
12
2
Si la Corbu un pocait a pus stapanire pe lac, pescuieste abuziv chiar si pe timpul prohibitiei si ii alunga pe toti cetateni care stau pe mal, amenintandu-i !
14
1
... cat a fost director la STAT , nu e de plans ! Din bugetar a ajuns sa aiba firma de invciriat elicoptere ... liberalul pwlii ! Acum vor sa puna labele pe Giol !
27
5
desfiinteaza Chitac toate locurile de munca din Constanta
19
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108