REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 287

Companiile Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, informează un comunicat al companiilor.

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise.

Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, arată comunicatul.

Uber şi Taxify spun că peste 2 milioane de oameni din România le folosesc serviciile sau alte aplicaţii similare. „Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicaţiile noastre ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce 9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze”.

Companiile spun că serviciilor alternative de transport au contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani şi asigură zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice. „Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe. Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”, încheie comunicatul.

Miercuri, 27 februarie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, a avut loc o întâlnire a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Daniel Suciu cu reprezentanţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România – COTAR. În urma întâlnirii s-a convenit modificarea Legii taximetriei nr. 38/2003.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că va relua protestele de stradă pe 13 martiee, dacă Guvernul nu-şi va respecta promisiunea.

COTAR avea programat un protest pe 28 februarie, cu participarea a 5.000 de maşini. La jumătatea lunii februarie sute de taximetrişti s-au strâns în Piaţa Victoriei, unde au protestat faţă de aplicaţiile de tip Uber şi au cerut modificarea Legii taximetriei.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca unui taximetrist i se cer anumite conditii, cred ca e normal ca toti din bransa sa respecte aceleasi conditii.
0
0
DE CE SA AVEM TRANSPORT CIVILIZAT ? cu UBER primesti nota de la client
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212