REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Uciderea misterioasă a unui georgian la Berlin: Rusia a negat implicarea, Germania a expulzat doi ruşi

Uciderea misterioasă a unui georgian la Berlin: Rusia a negat implicarea, Germania a expulzat doi ruşi

Replica API 5 decembrie 2019 | 00:00 456

Dmitri Peskov

Rusia a respins categoric miercuri implicarea statului rus în misterioasa ucidere a unui cetăţean georgian la Berlin pe fondul amplificării speculaţiilor, în timp ce Germania a expulzat doi ruşi care lucrează la ambasada Rusiei la Berlin, informează DPA.

"Ce legătură are aceasta cu autorităţile ruse? Sunt presupuneri fără absolut nicio bază", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov în comentarii difuzate de agenţia de presă rusă Interfax.

"Acest subiect este cumva exaltat de media germane, dar nu înseamnă că acesta este cazul", a mai spus Peskov.

Website-ul german de ştiri Spiegel Online a anunţat la începutul acestei săptămâni că anchetatorii suspectează implicarea statului rus în uciderea bărbatului de 40 de ani, un etnic cecen cu cetăţenie georgiană.

Victima a fost împuşcată mortal în spate pe 23 august într-un mic parc din cartierul central berlinez Moabit. Ucigaşul s-a apropiat pe o bicicletă şi a ţintit spatele şi capul victimei.

Un suspect, implicat de asemenea în uciderea unui om de afaceri rus în 2013, a fost reţinut.

Bărbatul georgian ar fi luptat împotriva Rusiei de partea cecenilor musulmani la începutul anilor 2000, potrivit Centrului georgian de monitorizare şi educaţie în drepturile omului.

Germania a expulzat doi ruşi care lucrează la ambasada Rusiei la Berlin după ce procurorii federali au preluat cazul cetăţeanului georgian ucis în august la Berlin în care ei suspectează implicarea rusă sau cecenă, adaugă miercuri Reuters.

Ministerul de Externe german a declarat că răspunde în acest fel după ce autorităţile ruse nu au cooperat în investigaţiile privind crima. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Reversul medaliei, daca va inhaitati cu rusii, sa nu credeti ca nu apeleaza la modalitati neortodoxe, chiar pe teritoriul vostru.Rusii nu au egal, ori te supui ori te termina. Armonia,respectarea unor reguli de bun simt, pentru rusi,sunt de neinteles.
1
0
nu se dezminte !!! Muie putin cu cacat !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272