REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ucraina: Atacurile asupra spitalelor şi ambulanţelor se înmulţesc rapid, avertizează OMS

Ucraina: Atacurile asupra spitalelor şi ambulanţelor se înmulţesc rapid, avertizează OMS

Replica API 9 martie 2022 | 00:00 290

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi că atacurile asupra spitalelor, ambulanţelor şi altor facilităţi medicale din Ucraina au sporit rapid în ultimele zile şi a avertizat că ţara rămâne fără provizii medicale vitale, informează Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Agenţia sanitară a ONU a confirmat luni că cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa în 16 atacuri asupra facilităţilor sanitare de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie. Organizaţia nu a spus cine este responsabil de atacuri.

Catherine Smallwood, unul dintre responsabilii pentru situaţii de urgenţă din cadrul OMS Europa, a declarat cu prilejul unei conferinţe de presă că bilanţul include incidente privind ambulanţe rechiziţionate în alte scopuri decât acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

''Vom continua să actualizăm bilanţul. S-au înmulţit destul de rapid în ultimele zile'', a spus Smallwood.

Organizaţia face eforturi pentru a oferi materiale medicale Ucrainei, unde oxigenul, insulina, echipamentul de protecţie personală, materialele chirurgicale şi produsele derivate din sânge sunt pe terminate, a spus directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în cadrul conferinţei de presă.

''Văd cu adânc regret că regiunea mea, după doi ani teribili de pandemie, se confruntă acum cu impactul devastator al ostilităţilor militare, care afectează zeci de milioane dintre locuitorii săi în Ucraina şi nu numai'', a spus Kluge la conferinţa de presă ţinută în Copenhaga, potrivit DPA.

Lucrătorii sanitari, spitalele şi alte facilităţi medicale nu trebuie să fie niciodată ţinta atacurilor, nici măcar în timpul crizelor şi conflictelor, a subliniat Kluge.

În Ucraina, a spus oficialul, sistemul sanitar este sub o presiune severă, în timp ce în afara graniţelor, se desfăşoară o criză a refugiaţilor cu cea mai mare creştere din Europa în peste 75 de ani.

Proviziile de oxigen, vaccinurile copiilor şi expertiza din domeniul sănătăţii mintale se numără printre priorităţile OMS pentru regiune, a spus el.

Kluge a subliniat totodată nevoia de a prioritiza necesităţile sanitare ale femeilor, inclusiv în domeniul sănătăţii maternale şi al asistenţei obstetrice de urgenţă, precum şi de a contracara violenţa sexuală şi pe criterii de gen.

''Conflictele din trecut ne-au arătat că adolescentele, femeile cu dizabilităţi şi femeile vârstnice sunt cele mai vulnerabile'', a mai spus el, potrivit Reuters.

''Se confruntă cu un risc crescut de a fi atacate de persoane din afara căminului şi de grupuri înarmate, precum şi de a fi victimele violenţei, abuzurilor sexuale şi exploatării din partea partenerilor intimi'', a mai spus Kluge.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272