REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Ucraina: Un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un poliţist

Ucraina: Un bărbat înarmat cu o grenadă a luat ostatic un poliţist

Replica API 24 iulie 2020 | 00:00 889

Un bărbat înarmat cu o grenadă a scăpat joi arestării în Poltava, oraş din centrul Ucrainei, reuşind să ia ostatic un poliţist, pe care a acceptat ulterior să-l schimbe cu un colonel de poliţie, a indicat Ministerul ucrainean de Interne, citat de DPA, Unian şi Interfax-Ukraina, preluat de Agerpres.

Sursa foto: Facebook.com

Este a doua luare de ostatici în Ucraina în decurs de trei zile. Marţi, un bărbat înarmat a luat ostatice 13 persoane într-un autobuz pe care le-a ţinut în captivitate ore în şir, eliberându-le abia după negocieri în care s-a implicat însuşi preşedintele Volodimir Zelenski.

Incidentul de joi s-a produs în timp ce forţele de ordine au încercat să-l aresteze pe individul respectiv chiar în faţa tribunalului din Poltava, suspectându-l de furtul unei maşini. Suspectul a scos o grenadă şi a ameninţat că îl va omorî pe unul dintre poliţişti, a indicat ministrul de interne adjunct Anton Gheraşcenko într-o postare pe pagina sa de Facebook.

După negocieri, bărbatul l-a schimbat pe poliţist cu un colonel de poliţie şi a plecat împreună cu acesta într-o maşina pusă la dispoziţie de poliţie.

"Negocieri sunt în curs pentru a forţa atacatorul să se predea poliţiei fără să se rănească pe el sau pe alţii", a spus Gheraşcenko, adăugând că poliţia ucraineană a lansat operaţiunea specială "Grom" ("Tunetul").

Potrivit presei ucrainene, în prezent bărbatul se îndreaptă spre Kiev, iar colonelul luat ostatic se numeşte Volodimir Şein şi este şeful Direcţiei poliţiei penale din regiunea Poltava.

Conform Unian, agresorul are o singură revendicare: să nu fie urmărit penal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212