REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Ucraina: Volodimir Zelenski a semnat un decret privind recrutarea rezerviștilor

Ucraina: Volodimir Zelenski a semnat un decret privind recrutarea rezerviștilor

Replica API 24 februarie 2022 | 16:26 657

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat, în această seară, un decret privind recrutarea rezerviștilor într-o perioadă „specială”. Aceștia sunt cetățeni care sunt incluși în rezerva operațională.

Volodimir Zelenski, sursa foto: Twitter/Kyiv Post

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cheamă rezerviști pentru o perioadă specială, dar a exclus mobilizarea generală.

El spune că încă urmărește căi diplomatice de ieșire din criză, dar subliniază că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu Rusiei.

Zelenski a salutat cele mai recente sancțiuni introduse de națiunile occidentale împotriva Rusiei, informează Kyiv Post, citat de antena3.ro.

În ceea ce privește securitatea și apărarea, președintele a spus că astăzi nu este nevoie de o mobilizare generală. Potrivit acestuia, este necesar să se finalizeze rapid armata ucraineană și alte formațiuni militare.

„Eu, în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, am emis un decret privind chemarea rezerviștilor într-o perioadă specială. Subliniez că aceasta se referă exclusiv la cetățenii încadrați în rezerva operațională. Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene pentru toate schimbările posibile în situația operațională”, a spus Zelensky.

Potrivit deciziei sale, în viitorul apropiat va avea loc și o ședință de pregătire a rezerviștilor din sistemul de apărare.

Zelensky a mai spus că Ucraina lansează un „program de patriotism economic”.

„Acestea sunt stimulente suplimentare pentru localizarea producției noastre. Programe țintite pentru sprijinirea anumitor industrii. Reducerea sarcinii fiscale asupra întreprinderilor și limitarea inspecțiilor.

Acestea sunt stimulente pentru atragerea fondurilor gospodăriilor către afaceri și sistemul bancar. Reducerea TVA la benzină și motorină. Acest lucru va reduce prețurile la benzinării. Scopul nostru este să obținem independență economică, în special în sectorul energetic”, a spus președintele, potrivit World Today News.

„Ucrainenii sunt o națiune pașnică. Vrem tăcere. Dar dacă azi rămânem tăcuți, vom dispărea mâine. Ne așteaptă o muncă grea zilnică. Și suntem pregătiți pentru asta. Încredere în sine. Încredere în țară. Încredere în victorie”, a adăugat președintele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272