REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

UE devine observator în cadrul organismului anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO

UE devine observator în cadrul organismului anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO

Replica API 11 iulie 2019 | 00:00 440

Comitetul de Miniştri care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE) a decis miercuri să accepte o solicitare a Uniunii Europene de a deveni observator în cadrul GRECO (Grupul Statelor Împotriva Corupţiei), informează un comunicat al CoE.

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, a salutat decizia. "Este încă un bun exemplu de bună cooperare între Uniunea Europeană şi Consiliul Europei. Lucrând împreună pentru a proteja statul de drept şi a preveni corupţia, acţiunile noastre vor fi mai eficiente şi vor avea un mai mare impact", a spus Jagland, citat în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat că participarea Uniunii Europene la activitatea GRECO ca observator aduce mai aproape UE şi CoE şi "întăreşte eforturile noastre comune de a consolida statul de drept şi lupta împotriva corupţiei" în Europa. "Este un lucru foarte potrivit că acest lucru se întâmplă în anul în care GRECO celebrează a 20-a sa aniversare", a adăugat el.

GRECO este organismul anticorupţie al CoE. Scopul său este să amelioreze capacitatea membrilor săi de a combate corupţia, monitorizând respectarea de către aceştia a standardelor sale anticorupţie. GRECO ajută statele să identifice deficienţe în politicile naţionale anti-corupţie, declanşând reformele practice necesare din punct de vedere legislativ şi instituţional. GRECO este format din cele 47 de state membre CoE, Belarus şi SUA. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce om infect.... La el acasa nu vede coruptia. Jigodie ordinara. Nu i-a iesit la Comisie, acum incearca prin alta parte.
0
0
Vai de capul Europei daca nu scapa de gunoaie de tipul acestui Frans fos ofiter de servicii secrete care da lectii de democratie numai dupa cum primeste ordine.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614