REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ultimul sondaj din SUA: La cât a ajuns diferența dintre Joe Biden și Donald Trump

Ultimul sondaj din SUA: La cât a ajuns diferența dintre Joe Biden și Donald Trump

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:00 1600

Sondajele îl plasează în continuare, ca şi în ultimele luni, pe democratul Joe Biden în postura de favorit în alegerile prezidenţiale din SUA în preziua scrutinului, însă republicanul Donald Trump afirmă că va demonstra din nou că acestea sunt mincinoase, cum s-a întâmplat şi în cazul victoriei sale surpriză din 2016, relatează AFP.

Donald Trump, Joe Biden

Potrivit mediei sondajelor de opinie întocmite de site-ul RealClearPolitics, Joe Biden, cu 51% din intenţiile de vot, are un avans de 6,7% puncte procentuale asupra lui Donald Trump (44,3%), scrie agerpres.ro.

Acest avantaj a rămas la nivel global stabil de-a lungul lunilor, chiar dacă uneori a atins vârfuri de circa zece puncte procentuale.

Avansul actual reprezintă mai mult decât dublul celui de care dispunea Hillary Clinton în ajunul votului din urmă cu patru ani. La momentul respectiv, sondajele s-au dovedit a fi relativ corecte privind votul popular, câştigat de democrată.

Pentru a ajunge la Casa Albă, democratul trebuie însă să-şi asigure majoritatea marilor electori atribuiţi statelor. Pentru a realiza acest lucru atenţia se va concentra pe o mână de state-cheie susceptibile să treacă de la o tabără la alta.

Joe Biden conduce confortabil în faţa lui Donald Trump în sondajele din Michigan (+5,1 puncte) şi Wisconsin (+6,6 puncte), două state din nordul SUA câştigate, spre surprinderea generală, de miliardarul republican în urmă cu patru ani şi care au contribuit la victoria sa.

În Pennsylvania, unul dintre statele cele mai urmărite la aceste alegeri, avansul său este puţin mai mic, de 4,3 puncte, mai apropiat de marja de eroare.

În statele-cheie din sudul ţării, intenţiile de vot sunt mult mai strânse.

În Florida, unde Donald Trump trebuie cu orice preţ să câştige dacă nu vrea să-şi compromită şansele la un al doilea mandat, candidaţii sunt umăr la umăr, Joe Biden având un avans de un punct procentual. Democratul conduce potrivit ultimului sondaj al New York Times/Siena (+3 puncte), dar potrivit celui Washington Post/ABC News republicanul este în frunte (+2 puncte).

Aceeaşi situaţie şi în Arizona, unde Joe Biden are un avans de un punct procentual.

În Carolina de Nord, curbele s-au încrucişat în ultima linie dreaptă şi îi acordă acum un uşor avans de 0,6 puncte lui Donald Trump.

Alte site-uri specializate, precum FiveThirtyEight, îşi calculează mediile diferit şi afişează cifre finale sensibil mai favorabile democratului.

Alte institute de sondare etichetate drept republicane îi acordă mai frecvent un avantaj preşedintelui la final de mandat. Aceste organizaţii, precum Trafalgar, sunt acuzate de partizanat şi că utilizează o metodologie îndoielnică de mai mulţi observatori şi specialişti în domeniu, dar ele susţin că au reuşit să prevadă victoria lui Donald Trump în 2016.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Speranta noastra este Trump. Daca nu o sa fie mari probleme pentru Romania.
1
0
Donald Trump.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367