REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Ultimul suspect principal în cazul furtului bijuteriilor de la „Muzeul comorilor“ din Dresda, arestat

Ultimul suspect principal în cazul furtului bijuteriilor de la „Muzeul comorilor“ din Dresda, arestat

Replica API 20 mai 2021 | 00:00 891

Poliţia germană l-a arestat pe ultimul dintre cei cinci suspecţi principali în cazul furtului unor bijuterii valoroase de la muzeul Grunes Gewolbe, din Dresda, supranumit "Muzeul comorilor", în urmă cu un an şi jumătate, informează DPA, citată de Agerpres.

Bărbatul arestat, în vârstă de 22 de ani, este fratele geamăn al unuia dintre suspecţii reţinuţi la mijlocul lunii decembrie. Ambii provin dintr-o familie numeroasă, cunoscută sub numele de ''clanul Remmo'', cu legături în lumea interlopă din Berlin.

Suspectul a fost arestat în timpul unui raid desfăşurat luni seară într-un apartament din cartierul Neukolln din capitala germană, au precizat procurării marţi dimineaţă.

Raidul s-a desfăşurat cu participarea anchetatorilor federali şi locali şi a unor unităţi de poliţie, precum şi a unei echipe de comando. Un telefon mobil şi articole de îmbrăcăminte au fost ridicate în timpul operaţiunii.

Suspectul a fost dus deja la Dresda, unde va fi audiat în faţa instanţei în cea de-a doua parte a zilei, au precizat procurorii.

Este unul dintre cei cinci suspecţi principali căutaţi de poliţie şi care a scăpat capturării în acţiuni similare desfăşurate de forţele de ordine anul trecut. Cei cinci sunt acuzaţi de implicare directă în jaful care a avut loc în noiembrie 2019.

Alte patru persoane sunt căutate pentru că au ajutat la realizarea furtului.

Hoţii au pătruns cu forţa în muzeul Grunes Gewolbe din Dresa (estul Germaniei) în dimineaţa zilei de 25 noiembrie 2019.

Două persoane au forţat intrarea în muzeu printr-o fereastră cu grilaj şi au spart o vitrină cu ajutorul unui topor, fugind câteva minute mai târziu de la faţa locului cu diamante şi alte bijuterii datând din secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea.

În ciuda arestărilor, forţele de ordine nu au dat de urma bijuteriilor până în prezent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si trimisi acasa in liban.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212