REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

UMBRA lui FĂGĂDĂU BÂNTUIE, încă, prin PARCĂRILE din Constanța

UMBRA lui FĂGĂDĂU BÂNTUIE, încă, prin PARCĂRILE din Constanța

Replica API 19 noiembrie 2020 | 00:42 4867

După ce instanța a decis anularea regulamentului parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (că nu se mai plătește prin sms), foarte mulți constănțeni s-au bucurat, acționând în consecință.

Făgădău a venit, însă, cu o găselniţă, în iulie a.c. şi a iniţiat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.

Consilierii locali au votat cu 17 voturi pentru şi nouă voturi împotrivă, prin urmare a fost adoptată Hotărârea.

Numai că, şi această hotărâre a fost contestată în instanţă de către Asociaţia Constanţa Altfel, solicitându-se, în primă fază, anularea acesteia. Pe fond, Primăria Constanţa a câştigat însă, la recurs a pierdut. Aşa că, hotărârea privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare a fost suspendată. Definitiv!

Primarul Vergil Chiţac va da dispoziţiei Poliţiei Locale să nu mai AMENDEZE şoferii

După ce Curtea de Apel Constanţa a decis suspendarea proiectului de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța, primarul Constanţei, Vergil Chiţac spune că va da joi o dispoziţie Poliţiei Locale să nu mai amendeze şoferii şi va cere Confort Urban pentrua bloca softul prin care se încasa plata.

"Am luat act de hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea. Așa cum am mai spus și scris, atât timp cât Regulamentul parcărilor e anulat, parcarea nu poate fi considerat un serviciu oferit populației pentru că nu e definit nicăieri. Mai simplu spus, nu poți să pui oamenii să plătească ceva ce nu există.

Mâine voi da dispoziție ca Poliția locală să nu mai amendeze și Confort Urban să blocheze softul prin care se încasa plata prin sms pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți. Vom comunica pe toate canalele posibile această nouă realitate. Situația va fi reglementată într-un nou Regulament al parcărilor ce va fi adoptat cât mai repede posibil", a transmis Vergil Chiţac.

Ce presupune hotărârea!

Contravenţiile prevăzute sunt amendă de la 200 la 600 de lei, pentru neplata parcării şi ocuparea unui loc deja atribuit, şi amendă de la 200 la 400 de lei pentru ocuparea unui loc destinat încărcării maşinilor electrice sau hibrid.

Decebal Făgădău: „La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!“

„Probabil cel mai de interes punct de pe ordinea de zi este cel ce reglementează contravențiile pentru neplata parcării în municipiul Constanța. Vreau să demontez câteva minciuni propagate în spațiul public în ultima perioadă: La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti. Nu a existat parcare gratuită nicio secundă.Această minciună, potrivit căreia la Constanța nu se plătește parcarea, trebuie să dispară din spațiul public“, preciza ex primarul Făgădău, în ziua în care s-a votat proiectul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
multa lume nu intelege, zau! nu e vorba ca sanu se plateasca. problema era ca se platea cu sms iar multi nu au abonament si de pe cartela nu pot plati. automate cu card sau cash ca in alte orase. asta e solutia.
0
0
ce ne mai pregateste chitac ? Niste angajari de pesedei sau de derbedei ???
1
2
Adica pot sa parchez beneveul pe bulevardu tomis fara sa platesc? Am muncit din greu in anglia pana sa il cumpar am facut foamea 3 ani am mancat nu mai floricele pana am strans 200 de lire sa imi i-au beneveu
1
0
ai picat fraiere. nu ai ascultata vocea urbei.
3
0
Fatalau cel mai idiot bou. Cel mai prost primar, un incompetent filosof ieftin. Caracter infect sa te pisham in freza aia makidoneasca.
6
0
Sa nu fim ipocriti! Masura a fost buna din multe puncte de vedere, de ex , atunci cind mergi la o institutie in centru, la piata, la doctor, etc , este foarte util sa nu alrgi 1 ora pt a gasi un loc de parcare.In perioada in care a fost cu plata intotdeauna am gasit loc de parcare in centru, si daca vrei cu masina nu mori pt cei 2.5 lei. Nu vrei sa platesti , mergi pe jos sau cu autobuzul. In Madrid, Roma, Londra, Paris e altfel? Fiind foarte multe masini este normala si o constringere. Cred ca problema este ca nu s-au construit parcari noi, si transportul in comun lasa de dorit ...
3
4
Acesta e motivul pentru care nu am votat PSD. Daca PNL nu a inteles nimic din chestia asta problema lor. Cat de curand o sa ajung sa votez UDMR doar din ura fata de clasa noastra politica.
1
1
Chiar daca s-a anulat, fagaboul a anuntat ca va plati mereu parcarea prin sms, ahahaha!
4
1
Un machidon mediocru .
4
1
Pana dupa alegeri.
6
2
Fagadau un Corupt si spagar si bani luati din autorizari prin arhitecti ! Rusine , golanilor !
18
8
Arogantul ala nesimtit trebuie sa plateasca mult pentru toate mizeriile pe care le-a facut in Constanta! Ti-ai batut joc de banii publici, mitomanule! Tu si gasca aia de hoti din primarie! Vine factura, mizeriilor!
22
8
Normal ar fi sa se restituie banii celor care au fost amendati si au platit amenda!? Bine, asa ar fi normal! Dar cum SPIT e stat in stat si legile la SPiT se fac la Cogealac, nu se dau banii inapoi!!!!
17
4
Dor de Fagadau! Unde esti mah baiatule, mah inginerule sa vezi ce face astia cu realizarile tale ... te faci deputat? Sa ne dai legi bune si frumoase te rugam
6
9
Tot PSD e de vina. Altceva nu stiti sa faceti. Conduceti nu mai aruncati vina pe altii.
15
24
E normal sa platesti parcarea dar nu mizeria care se intampla la noi, prima banda o transfomi in locuri de parcare si dupa obligi prostimea sa dea sms. Fagadau milsugi
32
7
Bravo Fagadau bravo PSD
12
33

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367