REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Un AGENT de VÂNZĂRI și-a dat în JUDECATĂ PATRONUL că l-a CONCEDIAT în PLINĂ PANDEMIE!

Un AGENT de VÂNZĂRI și-a dat în JUDECATĂ PATRONUL că l-a CONCEDIAT în PLINĂ PANDEMIE!

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:12 3448

Mihai R. a dat în judecată firma angajatoare, fiind vorba de S.C. Rojen Commerce S.R.L., cu sediul în Constanța. Acesta a fost angajat ca agent de vânzări și concediat întrucât nu a respectat fișa postului, adică traseul comenzilor, că a folosit autovehiculul de serviciu în interes personal, fiind vorba, totodată, și despre probleme la facturare. Însă, Mihai a contestat în instanță această decizie, invocând că a fost concediat pe nedrept, mai ales că la acea dată era instituită Starea de Urgență. Și, iată, că pe fond, a câștigat.

Contestatorul, adică Mihai R., a fost angajat, începând cu data de 15 februarie 2019, în funcția de agent de vânzări. Prin decizia emisă la data de 6 aprilie 2020, conducerea societății, fiind vorba de S.C. Rojen Commerce S.R.L., a hotărât desfacerea contractului individual de muncă al contestatorului, reținându-se că în perioada 06.01-06.03.2020, nu a respectat în mod repetat prevederile fișei de post pentru funcția ocupată. Mai exact, reprezentanții firmei angajatoare au spus că nu a respectat ruta de vizitare a clienților pe zile, fapt ce a condus la sesizări din partea clienților care au fost omiși, a facturat produse în contul unui client major și a organizat deplasarea mărfurilor pe ruta Constanta-Tulcea, în condițiile în care aceasta livrare a fost realizată fără sa aibă o comandă fermă, dar a folosit nejustificat mașina de serviciu în interes personal.

Cum s-a apărat agentul de vânzări

Tot societatea angajatoare a precizat că a convocat comisia de cercetare disciplinară de mai multe ori, însă angajatul nu s-a prezentat, luându-și concediu medical de două ori și altă dată spunând că circulația transportului în comun era sistată.

În apărarea sa, angajatul a spus că era Stare de Urgență și a precizat că are voie să folosească mașina de serviciu în interes personal, conform fișei postului, fiind taxat în bani.

Ce a decis instanța

Instanța, analizând situația, a constatat că se face vinovat pentru anumite abateri, inclusiv pentru folosirea mașinii în interes personal, însă, totuși, a considerat că trebuie doar sancționat cu o micșorare de salariu.

”Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul Racoreanu Mihai, în contradictoriu cu intimata S.C. Rojen Commerce S.R.L.,având ca obiect contestaţie decizie de concediere. Anulează în parte decizia nr.3/06.04.2020 emisă de pârâtă sub aspectul sancţiunii aplicate . Dispune înlocuirea sancţiunii desfacerii disciplinare a contractului de muncă al contestatoarei aplicată prin decizia, cu sancţiunea disciplinară prevăzută de art. 248 alin. 1 lit.c.din Codul Muncii, respectiv, reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10%. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deținut anterior emiterii deciziei de concediere. Obliga intimata la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data emiterii deciziei de concediere și pana la data reintegrării sale efective, pe postul anterior deținut”, potrivit minutei judecătorești a Tribunalului Tulcea.

Decizia nu a fost definitivă, astfel că s-a judecat apelul la Curtea de Apel Constanța, care a fost respins ca nefondat, astfel că decizia a rămas definitivă.

Date despre Rojen Commerce

Firma Rojen Commerce a fost înființată în anul 2015, cu sediul în Constanța ce are ca obiect de activitate comercializarea de produse alimentare, băuturi și tutun. Acționari sunt Pantev Emil Aleksandrov cu 60% din acțiuni și Pantev Aleksandar Emilov cu 40% din acțiuni. În anul 2020, firma a avut o cifră de afaceri 28 781 069 de lei și un profit de 173 329 de lei.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunt sefi, se pot ... pe tine si pe afacerea ta cand doresc ei, pe banii si pe munca ta, un mucos de angajat te poate da in judecata, frumos ma, vrei sa vii la munca cu forta? nu te mai angajeaza nimeni? nu poti sa obligi x sa te tina la munca, angajatul daca vrea, maine nu mai vine la munca si pa... nu ii poti face nimic dar el poate sa ti o traga ca legile ...fundului
1
0
Si-a dat in judecata patronul pentru ca l-a concediat;nu ca l-a concediat.Scrie macar titlul corect mai ziaristule.
3
1
Merita si o palma peste ceafa,dar aplicata bine sa se auda "aplauze"
4
0
trebuie mers in justitie, ne-am cam saturat sa tinem capu jos
10
2
hehe au vrut sa ii faca schema aia cu 3 luni proba
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218